Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset
-
Syy, miksi MH hakkaa entistä nuorempana metsiä uudistukseen, on 90luvun lama.
Ja miksikö?
-Silloin valtion tulojen lisäämiseksi hakattiin runsaasti puuta, jotta rahaa saatiin valtion kassaan. Hakkuissa edettiin lähes tuplatahtia suunnitelmiin nähden. Ja kun koko ajan on kiristetty tuottovaatimuksia, sama meno on jatkunut ja aiheuttanut nykyisen tilanteen. Yksi ”mahtava pisnesidea” olivat kaikenmaailman mökkivuokraukset ja maa-ainesten myynnit, jotka olivat aivan ylioptimistisia, tosiasiassa niillä on ollut vain työllistävä vaikutus.kuusessa ollaan 2.3.2014, 21:00Niin, Stihleissä on niitä alkuperäisiä akseleita katkennut kun ovat onttoja, varaosa on käsittääkseni umpinainen ja kestävämpi.
Kulmia tuntuu menevän molemmista, se on ammattikäytössä nykyisissä sahoissa kulutusosa, merkkiin katsomatta…
kuusessa ollaan 1.3.2014, 16:07Itsellä on pari rämealuetta, epätasaista puustoa runsaasti ja kasvaa kohtuudella. Nyt uusien metsälakien ansiosta niitä on tarkoitus kasvattaa JK:na, eli järeämmästä päästä poistetaan runkoja ja niiden kohdat annetaan taimettua uudelleen. Kun ojat vielä ovat hyvin toimivia, taimettuminen onnistuu. Hakkuu tapahtuu talvella lumen aikaan, ajourat eivät nytkään erotu alueella ensiharvennuksen jäljiltä.
Tällä menetelmällä alue säilyy puustoisena ja muuraimen valonsaanti pysyy vakiona.kuusessa ollaan 1.3.2014, 11:02Ei monkijä ole metsänomistajalle pelkkä puunajoväline…
Esimerkiksi taimien kuljetus, kulkeminen raivuupalstoille ja muut vastaavat hommat unohdetaan yleensä. Onhan esimerkiksi suunnittelutyötkin metsätalouteen kuuluvia?kuusessa ollaan 28.2.2014, 22:37”Sahojen kannattaisi rakentaa oma kombivoimala käyttöönsä ja voi sitten myös myydä ylimääräisen sähkön ja lämmön.
Sahalle kuitupuun polttaminen on kannattavaa, eiköhän siinä ala selluteollisuudelle taas kuitu kelpaamaan. Saadaan samalla markkinahinta kaikile osapuolille sopivaksi markkinataloudessa kun eletään.”Eikös tässä ole joku syöttötariffiongelma takana, miksei onnistu sahoilta?
http://www.motiva.fi/taustatietoa/ohjauskeinot/syottotariffi_eli_takuuhintajarjestelmakuusessa ollaan 28.2.2014, 22:31”Eikö kannattaisi myydä käypää myyntitavaraa eikä yrittää tuhota hullun lailla?”
Näin muuten viimeviikolla Peräseinäjoen ja Seinäjoen välisellä osuudella harvinaisuuden, haapatukkeja pinolla tuoreen uudistusalan reunassa…mikähän firma niitä pohjanmaalla ostaa?
Pituuksia oli useampia ja latvamitta jotain 25 senttiä.kuusessa ollaan 17.2.2014, 06:35Monissa maailman maissa ei tehdä lainkaan harvennuksia, vaan uudistetaan kerralla kaikki puusto. Ja tehokkaasti.
Pohjoismaisen metsänhoidon ideahan on ollut laadukkaan puun tuottaminen, nyt kilpailemme sillä muita vastaan…mutta tässä taas karataan alkuperäisen aiheen ulkopuolelle.
kuusessa ollaan 16.2.2014, 21:43Olalle tiedoksi, että kun energiapuuta alettiin korjata suuremmassa määrin, konekalusto oli kyseisillä leimikoilla ehdottomasti edullisimmasta päästä. Ja kun niilläkin kannattavuus ei kestänyt suurempia remontteja ilman budjettien kaatumista.. niin ihan uusia koneita ei ole ollut järkevää (mahdollistakaan) ostaa.
Kun kannattavuutta ei ollut 50 000 € koneilla, tuskin on ollut 500 000€ koneillakaan?
kuusessa ollaan 16.2.2014, 21:13Ola kirjoitti;
”Eiköhän tästä päästy taas siihen kysymykseen, että mitä siellä metsässä ylipäätään tehdään?Kerätään mittariin kuutioita, vai harvennetaan leimikkoa?”
Kyllä yrittäjätoiminnan tarkoitus on tehdä tulosta ja pyörittää yritystä kannattavasti?
Jos metsäyhtiö ei maksa yhtään enempää pienemmälle haamu-urakoneelle ja himpun tehokkaammilla pitkäpuomikoneillakin tulos sijoitetulle pääomalle on luokkaa 1 %, ei kikkailuun ole varaa?Se, jonka pitää vaatia haamu-urakoneita virmojen käyttöön ja niille riittävän hyvät taksat, ovat kaikki metsänomistajat ja heidän pitää vaatia tätä asiaa metsäyhtiöltä. Metsäyhtiöt sitten voivat tarjouskilpailuissa asettaa ehdoksi haamu-urakoneen.
Käytännössä suuri osa haamu-urakoneista onkin MHY-korjuupalveluilla, jotka etsivät metsänomistajien haluamia hakkuutyylejä, sen mukaan mitä asiakkaat vaativat.
Kyllä yrittäjät laittavat sellaiset koneet, kuin yhtiö vaatii.kuusessa ollaan 16.2.2014, 20:47En taatusti puhu omiani.
http://www.sampo-rosenlew.fi/upload/esitteet/1066_2013_web.pdf
Ja olen omin silmin nähnyt kyseisen ajokoneen ja istunut jopa ohjaamossa. Proto oli jo Metkossa 2012 esillä ensi kerran, on vain puimurivalmistus tainnut lykätä markkinoille tuloa.
Kääntökulmaa Komatsussa on 42 astetta, eli eipä ole suuri ero!