Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,421 - 1,430 (kaikkiaan 1,643)
  • kuusessa ollaan

    Oma havainto käräjäoikeuksista on, että päätökset on monesti muuttuneet korkeamissa asteissa…mitä korkeammalle mennään, oikeuslaitoksen omakuva alkaa vaikuttamaan näin suuren julkisuuskuvan saaneessa jutussa.
    Tämähän on kuitenkin melkoisen ennakkotapauksen luonteen saanut aihe, jossa saatetaan vanhenemissäännössä joustaa yleisen edun osalta.

    Ja mitä tapauksesta pohtii EU, on sitten oma juttunsa.

    Puunmyyntilakko on typerä ehdotus, se vaan ei toimi. Puuta tulee sitten muualta, yhtiöiden omista metsistä ja rajan takaa. Tälläkin hetkellä on muutenkin rajusti katkottua puuta varastoissa.

    kuusessa ollaan

    Jos kyse on pääsääntöisesti katkontaa, kannattaa harkita jopa 362:sta, ei aivan hirveästi 261 painavampi ja leikkuuteho aivan eri planeetalta.

    kuusessa ollaan

    Tämä keskustelu tuo hyvin esiin sen, että monesti tukinkin tekeminen hankintana voipi olla yllättävän järkevää, pienissä leimikoissa. Ei ole yhtiön aptia sekoittamassa ja tiedän kokemuksesta että katkonta (ilman raakkeja) onnistuu tarkemmin, sillä välimutkat tulee napsittua pois lyhyinä natsoina…

    Tiedän kokemuksesta, että motokuskilla on aika tuskainen olo vikaisesta metsästä tukkia yritellessä, etenkin kun yleisesti halutut mitat on pitkiä. Käy oikein kateeksi Tanelin tilannetta, meilläpäin nyt muuttui 37 teko lähes kielletyksi, vain tyvistä saa satunnaisesti tehdä. Muuten vain 43-55 mitat käytössä.

    Tänään kaatui talven viimeiset tukkirungot, huomenna uudistusalojen koivujen kaatoa pilkeaihioksi. Sitten on talven leimikot pinolla ja saa huoltaa sahat kesän klapisavotoille ja katsella taimikonhoitohommia.

    kuusessa ollaan

    Aukon laita kannattaa mahdollisuuksien mukaan rajata siten, että reunaan jää mäntyä kasvamaan ja vaikka samalla harventaa kaistaleelta kuuset pois. Männyt ottavat hirmu kasvupyrähdyksen valoa saadessaan(kuuset alkavat kitua ja lahota auringonpuolen kyljistä) ja pysyvät paremmin pystyssä, aukon laidastakin tulee luonnollisemman näköinen ”siirtymävyöhyke”

    kuusessa ollaan

    Tuosta asiasta ole Tolopaisen kanssa erittäin samaa mieltä.

    MH on vaan jo pitkään ajanut laskevaa lentoreittiä, mitä tulee käytännön toteutusta tekevien määrään.

    kuusessa ollaan

    Tolopainen, käännetäämpäs kysymys toisinpäin;
    Kerro, missä MH:lla on suojelemattomia yli 80-vuotiaita metsiä, joissa puusto on kooltaan kolmen tukin puuta?

    Hyvä keino tutustua eri alueiden metsien ikärakenteeseen on paikkatiedon (http://www.paikkatietoikkuna.fi/web/fi/kartta) tiedostot, kuten metsien ikä. MH maat erottuvat varsin nuorina…oranssi on päävärinä.

    kuusessa ollaan

    Oon noita MH maita kiertänyt aikoinaan ja asun niiden keskellä, eli näkökulmaa löytyy.

    MH maat ovat kaikkein huonoimmat, aikoinaan parhaat maat on myyty tai annettu torppareille.

    kuusessa ollaan

    Yksi asia tässä keskustelussa on unohtunut täysin.
    Nimittäin terän nopeus maksimitehon kohdalla, ei auta vaikka olisi 5 kW tehoa jos terä pyörii sen kohdalla 5000 rpm. Ei raivaussaha mikään puutarhajyrsin ole. Sahan tehot hyödyntyvät parhaiten silloin, kun maksimikierroksilla terä pyörii 10000 ja maksimiteho tulee hieman alempana, silloin puuhun terää syötettäessä terän kierrokset voivat laskea hieman, ilman että voima loppuu.

    kuusessa ollaan

    ”Metsähallitus yhtiöittämällä sen tulot valtiolle voidaan nelinkertaistaa. Metsiä aletaan hoitaa järkiperäisesti, hakkuita lisätään ja korjuu-ja hoitotoimet ulkoistetaan.”

    Usko pois, sitä taikatemppua ei yhtiöittämällä tehdä, että puuston määrä yht äkkisesti lisääntyisi. MH puuvarat on aikalailla kaluttu ja 15 vuoden hakkaamattomuus voisi päästää puuston kasvun edelle.
    Nyt on syöty pääomaa viimeiset 20 vuotta.

    kuusessa ollaan

    Juurikin, koska muuta kuin väljennysikäisiä metsiä ei ole jäljellä. Sen näkee, jos kulkee MH teillä. Kahden tukin kasvavia männiköitä (harvennettu 80-90luvuilla) vedetään nyt sileäksi, eikä väljennetä kuten ennen tehtiin järeän tukin kasvattamiseksi.

    Toissaviikolla seurailin, kuinka juurikin vastaavaa metsää vedettiin hehtaaritolkulla matalaksi.

Esillä 10 vastausta, 1,421 - 1,430 (kaikkiaan 1,643)