Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,161 - 1,170 (kaikkiaan 1,643)
  • kuusessa ollaan

    Tämä lpm mitan nosto kouraisee kovasti tietyillä karummilla paikoilla puun kasvattajia. En jaksa uskoa, että muut kuin suuremmat metsäyhtiöt lähtisivät tuohon mukaan, nimittäin esim. tiuhasyistä mäntyä saadaan helpoimmalla karuilta kasvupaikoilta, ihan sydänpuusta lähtien. ”Järeät laatumännyt” on todellisuudessa sisältä aika silkkoa nykyisin, eikä pelkistä pintalaudoista hurraahuutoja varmasti synny.

    Suuri kysymys tässä tilanteessa on se, että ketä on tosissaan mahdollisen Kuopion tehtaan takana, se nimittäin avaisi kuitupuulle isoista metsäyhtiöistä riippumattoman kanavan. Silloin puhuttaisiin ihan aidosta kilpailutilanteesta kaikin puolin.

    kuusessa ollaan

    MM tarkoittanee sitä, että kantokäsittelylaitteet vaurioituvat pakkasella, ureaseos jäätyessään rikkoo helposti kantokäsittelyn kaksioismäntäpumpun tai sen venttiilistön. Joka maksaa melkoisesti pumppu sijaitsee säiliön yhteydessä erillään muun koneen lämpöisistä osista, jolloin se on yöpakkasien armolla…kantokäsittelyainehan on jäätyvää kuten vesikin. Sen tietävät kaikki painepesurin pakkaseen jättäneet.

    kuusessa ollaan

    Niin, mietitääns miksi sahoihin on tulleet autotunet ja mtronikit?

    Siksi, että myös pienkoneitakin koskevat päästömääräykset ja noilla sähköisillä säädöillä pystytään ilmahuuhdeltuja moottoreita saamaan tehokkaiksi (esim. husku ja stihl). Sitten on vaihtoehtona joko katalysaattori (painava) tai kaasuttajan säätäminen tehtaalla päästömittaukset läpäiseviin arvoihin ja jälkisäätämisen rajoittaminen tai kokonaan estäminen. Mikä taasen tarkoittaa sitä, että säädöissä joudutaan tekemään kompromissi ja tehoissa ja kierrosherkkyydessä hävitään sähkösäätöisille. Esimerkkinä esim uusi Echon 50-kuutioinen, joka antaa vähemmän tehoa kuin esim. HQ550 ja Stihl 261 CM. Kyse ei siis ole hienostelusta, vaan pakon sanelemasta asiasta. Ja pienkonepuolella ollaan päästy helpolla, jos verrataan esim. työkoneiden tai traktoreiden päästösohelluksissa.

    Sähkösäädöillä saadaan myös koko käyttöalueelle tasainen tehokäyrä, ei vain L ja H -alueiden välistä kompromissiä. Tuli taannoin sahattua 201 stihlin molemmilla versioilla, sähkösäätöinen vei kyllä 10-0 kompromissisäätöistä vanhempaa versiota.

    kuusessa ollaan

    Japanin sahat ovat olleet aina varsin perusvarmoja. Ovat esim. päästöjen suhteen päätyneet rajoittamaan säätämistä, kun eurooppalaiset ovat lähteneet hifi -linjalle.
    Nythän shindaiwat muuttuvat sisarmerkin echon väreihin, sisuskalut samat.

    kuusessa ollaan

    Paperisäkin etuna talvella on se, että se ilmee itseensä kosteuden sahasta, muovisäkissä kosteus voi kondensoitua ja kerääntyä mm. kaasuvaijeriin. Lisäksi muovisäkissä lämpö laskee nopeammin, jolloin kaikki märät kohdat jäätyy ihan kuin ilman säkkiäkin.

    kuusessa ollaan

    https://www.ammattibarometri.fi/kartta2.asp?vuosi=15iii&ammattikoodi=6210&kieli=fi

    Ammattinimikkeet näkyvät alalla olevan suorittavalla puolella virallisesti Metsuri / Metsätyöntekijä

    kuusessa ollaan

    Palstamadolle tiedoksi, 543 sta ei ole jonsered-versiota, eikä tietääkseni tulossakaan.

    kuusessa ollaan

    560 alkupään malleissa oli tuota Nikanderin kertomaa ongelmaa, 550 on lyhemmällä ja erilaisella rungolla.

    kuusessa ollaan

    Ja rasitus tuossa kiekotuksessa pitää olla sellainen, että saha joutuu antamaan kaikkensa tuon vähintään kahden sekunnin ajan, ja kaasuliipaisin pitää olla sen ajan täysin pohjassa. Silloin järjestelmä havaitsee rasituksen ja yrittää likistää kaiken tehon irti.

    Itsellä hankintahakkuukäytössä myös 550 XPG, kun saha on lämmin niin sahaan sillä satunnaisesti yleensä tyveä halki tuon säädön aikaansaamisen vuoksi.

    Stihlin Mtronikeissa tuo tapahtuu käsittääkseni tietokoneen huolto-ohjelmalla, jonka huoltopisteet pystyvät tekemään. Peruskalibrointi maastossa tapahtuu niissä rikastin päällä ja tyhjäkäynnillä tehdyllä perussäädöllä.

    kuusessa ollaan

    Noi itseoppivat sahat on tosiaan kiekotettava, jotta hakevat säätönsä eri keleille…eli lämpimälle sahalle kunnon rasitusta kaasuliipaisin pohjassa väh. 2 sekunnin ajan, silloin pitäis huskun hakea säätönsä.
    Etenkin jos sahalla ei ole vastaavissa keleissä sahattu, silloin ei se voi tietää kaikkia olosuhteita…monesti saha pääsee liian helpolla ja tämä automaattisäätö ei pääse tapahtumaan.

Esillä 10 vastausta, 1,161 - 1,170 (kaikkiaan 1,643)