Käyttäjän kuusessa ollaan kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1,091 - 1,100 (kaikkiaan 1,643)
  • kuusessa ollaan

    Juu, onhan pitkän kuidun hakaaminen kevyttä, mutta silloin ajokonemiehen pitäisi olla ajamassa puut pois mahd pian…niitä kolmen rangan riukukasoja kun pirullinen löytää lumen alta. Jos meinaa kasata isommiksi nipuiksi, onkin selkeesti kolmosen hakkuuta raskaampaa.

    Ja jos on tarkoitus pari hehtaaria syksyllä ja keväällä hakata, sen tekee kolmosenakin. Jos ajattaa pitkäpuomisella metsäkoneella, kolmosen voi kasata palstalle, sillä kymppimetrisellä nosturilla ja 20 metrin uravälillä joka kasaan ulottuu. Eikä ensiharvennuksesta tule yleensä tukkeja. Kolmoskasoihin merkkikeppi kuitunauhalla, silloin ajokonemies viheltelee onnellisena ajaessaan ja mottihinta on halvempi kuin riukuja keräillessä.

    kuusessa ollaan

    http://www.metsa-saamanen.fi/tuotteet/farma/farma-ct-38/
    http://www.metsa-saamanen.fi/tuotteet/country/country-480/
    http://www.tomaskjellman.fi/pdf/Metsaesite_2004_2.pdf
    http://www.turunkonekeskus.fi/tuotteet/maatalouskoneet/sami-metsaperavaunu-kuormain-yhdistelma.html

    Tuossa jotain tuollaisen tuoton takavetotraktorin koukkuun sopivaa. Ja lyhyelläkin nosturilla pärjää, jos kerran puusto on pienirunkoista, kasaaminen uran varteen onnistuu silloin.

    kuusessa ollaan

    Jos takkia haluat etsiä, kysy löytyykö vielä jostain Huskun Typhoon -asun takkia. Pitkä ja vedenpitävä, sisälle tuuletusta parantava verkkovuori. Ei ole niin jäykkä kuin sadetakki, hihojen suussa pitkittäiset vetoketjut, joilla hihat saa napakasti hanskojen päälle. Toimii myös hakkuilla pölylumiaikaan kovilla pakkaskeleillä, pinta pysyy kylmänä ja lumi varisee pois. Muulloin liian kuuma hakkuulle.

    kuusessa ollaan

    Ja valjaiden päälle.

    kuusessa ollaan

    Perimmäinen kysymys on se, miksi maaseudulla (tai oikeammin pitäisi puhua harvaan asutuilla seuduilla) ei väki pysy, vaan vanhenee?
    Selkeä ja suurin syy on työpaikat. Pienistä pitäjistä on teollinen työ kadonnut suurelta osin, tai käy tyhjäkäyntiä pienellä väkimäärällä. Joiden omistajat odottavat eläkkeelle pääsyä ja virman alasajoa.

    Jos ei ole työpaikkoja, ei ole myöskään elämänsä vauhtivaihetta eläviä nuoria ja heidän perheitään, pitämässä palveluita yllä ja maksamassa veroja. Perheet kuitenkin pitävät maalaiskunnat perusvireessä. Lisäksi maaseudun työt ovat suurelta osin miesvaltaisia, vähätkin naiset lähtevät peruskoulun jälkeen opiskelemaan muualle ja jäävät niille reissuille. Nuoriso koostuu siis paikallisen SEO:n paarissa kahvittelevista miehistä, jotka eivät luonnonlaiesta johtuen pysty yksin tai keskenään lisääntymään.

    Jopa Japanissa on vastaavia ongelmia pienissä kaupungeissa (siis heidän mittakaavassaan), joista on teollisuus siirtynyt muualle ja paikoista on tullut suuria vanhainkoteja, tai oikeammin vanhainkaupunkeja. Lisäksi Suomessa on erilaisilla määräyksillä estetty rakentamista, tai tehty siitä niin kallista, että on järkevämpää asua kaupungissa tai sen lähiössä kerrostalossa.

    kuusessa ollaan

    Ammattiraivoojalla hyvä suunnitelma, mutta kun nyt perustaa 1400 rungon metsiä, ehtii tukin läpimitta kivuta 30 senttiin ennen uudistusajankohtaa. Tai sitten on jo puun käyttö kielletty ja asutaan savimajoissa.

    kuusessa ollaan

    Niin, uutisoinnissa on mainittu, että kuusella latva olisi 20 senttiä, JA LYHIN TUKKI 49. Huhhuijaa, kyllä voi mennä vähäiseksi kertymät…miettikääs, millainen runko pitää harvennukselta löytää, jotta tuollainen tukki tulisi. Mikä tarkoittaa sitä, että yläharvennus viimeisenä väljennyksenä tulee silloin yleistymään. Ja edeltävistä harvennuksista ei paljon tukkia tule. Kokonaisuutena kiertoajan saanto putoaa paljon enemmän kuin 30 %. Eikä lyhyet 40 e kuutiohintaiset ”pikkutukit” sitä korvaa.

    Saannon parantumisen onnistuvan myös niin, että alettaisiin sallia lyhyitä mittojakin paksummissa rungoissa.

    kuusessa ollaan

    Reaalihinnan laskun ymmärrän, sillä maailman muuttuminen on väistämätöntä ja paperituotteiden arvon muutos samalla. Mutta tämän vuoden halpuutuskampanjointi (jonka Taneli huomasi loppukesästä 2015) on härskiä. Samalla kun koneyrittäjien taksoja viilataan samassa suhteessa alaspäin, kuitupuusta on tehty ”pakollinen kylkiäinen” tukkipalstojen yhteyteen. Samaan aikaan itkua aiheuttaa tukin liian korkea hinta?

    Tikittääkö jossain kuitupuuta käyttävissä metsäyhtiöissä pelko, että orastava nousu vuorenhuipulle onkin muuttunut peilikirkkaaksi alamäen jääksi pakkaslumen alla?

    kuusessa ollaan

    1500 euron tuotto enskalta tarkoittaisi 170 kuution kertymää hehtaarilta…mikäli tutulle tarjottu 9 e kuutiolle on sitä ”kehityksen suuntaa”. Kyseessä hyvä ensiharvennuskuvio (1500 kuutiota !) aukkojen ja väljennysten ohessa. Jäi odottamaan koko kasa parempia aikoja. Eikä ole ollut ainoa kuulemani 9 e kuutiohintatarjous.

    kuusessa ollaan

    Yksi syy korjuukulujen väitettyyn korkeuteen Suomessa lienevät pienet leimikot, ainakin koneyrittäjät sitä pitävät jo ongelmana. Esim. ruotsissa työmaiden koko suurempi, johtuen siitä että paljolti metsät omistavat yhtiöt ja valtio.

    Meillä metsäpalstat sirpaloituvat koko ajan vain enemmän, mikä syö tehokkuutta. On aivan eri tehdä vaikka yksi tuhannen motin kuvio, kuin kymmenen satamottista, joiden välillä on 20-40 kilometrin siirrot, sekä motolle että ajokoneelle. Ajokoneen tehokkuus laskee nopeammin kuin moton noilla pikkupalstoilla, sillä kuormien kokoaminen hidastuu, jos uralta esim tulee 2,5 kuormaa, eikä 5 kuormaa.

Esillä 10 vastausta, 1,091 - 1,100 (kaikkiaan 1,643)