Käyttäjän kurvinenm209 kirjoittamat vastaukset

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • kurvinenm209

    Kyllä. Ja edelleen olen sitä mieltä, että monimuotoisuuden kannalta avohakkuita ei ihan tässä mitassa tarvittaisi. Otsikkoa tulkitsin.

    Ja kyllä. Taloudellinen ja sosialistinen puoli jäi minultakin huomioimatta. Ei ollut oikein näkyvissä otsikossakaan.

    kurvinenm209

    (Puuki, vastaukseni myöhästyi 2min. Tämä ei liity Planterin viestiin.)

    Tuosta ei taida kaikki olla ihan samaa mieltä, että myrskykaadot ja metsäpalot on sama vaikutukseltaan kuin avohakkuu, monimuotoisuuden kannalta. Metsäpalossa varsinkin, siellä usein valtaosa puista jää pystyyn.

    Luonnonmetsän tai vaikka luonnometsän kaltaisen kohdalla usein myrskyn jälkeen jää puut metsään. Aukkojen kokokin voi olla eri mittaluokassa, myrsky luonnontilaisessa vs. avohakkuu.

    kurvinenm209

    Voihan sitä ajatella, että vaikkapa tilakohtaisesti noin onkin. Suomen laskentatasolla ei taida monimuotoisuudessa olla kuitenkaan se suurin puute avohakkuualueista.

    kurvinenm209

    Tuo linkki kannattaa lukea, vaikka kyseinen lainaus ei taida siitä olla. Voi tosin olla joissain alalinkeissä.

     

    Pahoittelen sekaannusta. Jostain syystä linkki vei aluksi ”8 kohdan ohjelmaan”, pitkä kirjoitus. Nyt linkki vie tiivistelmään (tms.) ja siellähän se on.

    kurvinenm209
    kurvinenm209

    ”…avohakkuu ei eroa kovinkaan paljoa luonnon omasta tavasta hoitaa metsiä näissä ekosysteemeissä.”

    Kovinkaan paljon.

    ”Avohakkuuvapaa maisema on vähemmän monimuotoinen ts. avohakkuut lisäsivät monimuotoisuutta.” Tämä taas taitaa olla sarjaa: köysi tukee hirtettyä ja estää putoamiselta.

    Tuossa taidetaan aika paljon taas oikaista mutkia suoriksi, vaikka ehdotus menikin, koripallotermein vanteeseen osumatta, läpi. J. Lepän mielestä ”mikään ei katoa, muuttaa vaan muotoaan”. Nykytietämysken mukaan ei taida ihan olla niin.  Tai jos aikaa laitetaan riittävästi niin mikäs siinä, ei vaan taida tähän tarpeeseen riittää. Uusiutuuhan se turvekin kun jaksaa odotella jonniin verran.

    Kokonaisuudesta sen verran, että eipä taida EU:n tavoitteet isossa kuvassa kovin paljon erota kansallisesti (Suomi) laajalla yhteisymmärryksellä laadituista tavoitteista. Metsäpuolella joitain pienhköjä kipukohtia, jotka Suomelle hankalia. Nekin hankalimmat vasta suunnittelupöydällä ja sen jälkeen vielä hioutumassa.

Esillä 6 vastausta, 1 - 6 (kaikkiaan 6)