Käyttäjän Kurki kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 4,571 - 4,580 (kaikkiaan 4,692)
  • Kurki Kurki

    Kyllä nykyisillä motovaloilla näkee hyvin minkävärisen puun ympäri sidotun leimausnauhan tahansa pimeälläkin.
    En tosin kysellyt hakkaajilta mitä mieltä ovat tällaisesta leimauksesta, mutta eivät valittaneetkaan.
    Itse arvioisin, että jätettävien puiden markitseminen jouduttaa hakkuuta, sillä eipähän tarvitse liikoja arvioida puiden laatuja, ja harvennus tulee tehtyä metsänomistajan mielen mukaan.

    Kurki Kurki

    Viime talven harvennushakkuussa, jota oli 6 ha, leimasin n. 5ha hakkuualasta. Metsä oli lenkoista n.12 ..18 m rämemetsää, josta merkitsin nauhalla suorimmat ja parhaat jättöpuut. En tiedä kannattiko, sillä tuo loppukin, joka jäi lemaamatta, on motomiehen jäljiltä ihan samanlaista kuin leimattukin. Se mitä opin tuosta leimauksesta oli, että ei kannata ottaa huomioon ajouria, vaan leimata koko alue, sillä ajouran paikka kannattaa jättää motomiehen harkintaan.
    Leimaamalla voi tietenkin vaikuttaa jäävän puuston tiheyteen ja siihen, että parhaimmat ja isoimmat puut sitten jää varmasti metsään, ettei motomiehelle harvennuksilla tule kiusausta kaataa yhtä isoa, kun pitäisikin kaataa 3 pienempää eikä kuutioita tulisi yhtään enempää.

    Kurki Kurki

    Jos kuusen perimään saisi siirrettyä hallankestogeenin kuten männyllä on, niin pohjoisempanakin kuusen kasvatus oli helpompaa.
    Tietääkseni joillekkin hyötykasveille on jo tehty tällainen geenisiirto.

    Kurki Kurki

    Hakkutähteillä on parantava vaikutus myös puolukkasatoon puolukkatyypin kankailla. Monesti näkee kuinka puolukoita on runsaasti juuri lahonneen ja sammaleeseen painuneen ison oksan tai latvuksen kohdalla.

    Kurki Kurki

    Taneli:
    ”Niin tai näin, en kannata JK:ta metsässä.
    Metsälakiin se pitää kuitenkin saada, että loppuu se marina ja saadaan mahdollisimman paljon metsää edes jonkinlaisen hoidon piiriin.”

    En kannata minäkään.
    Ja tuosta hoidosta JK-metsistä epäilen, että taphtuneeko mitään, sillä sen varjolla voi olla edelleenkin tekemättä mitään.

    Hemputtaja:
    ”Laissa riittää pelkkä uudistumisvelvoite, joka ei tietenkään ole ihan helppo määriteltävä.”

    Juuri tuota pykälää myös tarvitaan JK-metsissä, sillä kaikissa tapauksissa sitä uutta taimikkoa ei sinne metsään kyllä synny luonnostaan.

    Kurki Kurki

    Reikäperkausta teen kuusille, siksi että täällä Kainuussa ja Viitasaarellakin kesähallat ovat se syy, jos aukko uudistetaan kuuselle.
    Vasta sitten, kun kuuset ovat 6..7m niin uskaltaa poistaa vesakkosuojauksen eli pääkasvain on jo sillä korkeudella että halla ei keskimäärin yllä niin korkealle.

    Kurki Kurki

    Ainakin vähäsateiset kesät (n.1998, n.2002,2006) olivat huonon kasvun aikaa.
    Isojen harvennuskoivikoiden latvat kuivuivat ja koivujen lehdet kellastuivat jo elokuun alussa täällä Kainuussa.

    Kurki Kurki

    ”Paljonko veikkaat Kurki niitä ”pärjääjiä” olleen silloin holoseenikaudella ja verrataanpa sitä tämänhetkiseen ihmispopulatioon.”

    Eihän se ole ihmiskunnan vika, jos nyt alavilla mailla veden noustessa joutuvat miljoonat ihmiset vaikeuksiin, kun syy siihen on luonnollinen lämpeneminen.

    Kurki Kurki

    ”Sitä ei varmaankaan todella voi tietää, että lisääkö kasvihuoneilmiö kasvullisuutta vai ei, koska ilmasto-olot muuttuvat. Aika oleellinen ongelma on kuitenkin mannejään sulaminen. Varmuudella voi sanoa, että se nostaa merenpintaa. Aika paljon asuu porukkaa alavilla mailla. Mihinkä esim bangdeshiläiset asutettaisiin?

    Mitä se pohjoisen napajään sulaminen vaikuttaisi Pohjois-Atlantiin ja Golf-virtaan. Hiipuisiko se virta, jolloin meillä voisi olla tosi kylmää vaikka jossain muulla olot paranisivat? Mistähän päin pitäisi varulta ostaa tontti?”

    Eikö tuo mennyt historia vastaa kaikkiin noihin kysymyksiin. Lämpötilan nousu nyt ei olisi ensimmmäinen kerta sitten jääkauden.
    Haloseenikaudella mannerjää oli 1000 km pohjoisempana kuin nyt eikä pohjoisnavalla ollut jäätä kesäisin.
    Mitenkähän silloin pärjättiin alavilla mailla?
    Nuo lämpöjaksot olivat luonnollista vaihtelua, kuten varmasti tämä nykyinenkin, jos sellaista yleensä tulekaan.

    Kurki Kurki

    Kyllä ammattijärjestöt ottavat taas vastuuta jäsenistöstään.
    Palkat onkin nyt mitoitettu kalliiden paperilaatujen ja innovaatioiden ei bulkin mukaan, joita suomalainen metsäteollisuus ei tuota ja liekö niitä olemassakaan.
    Eli kaikki bulkkin tuotanto l. paperi, sellu, kartonki, puutavara jne. joutaakin loppua, sillä palkat on nyt ainakin oikealla korkeudella.
    Viis muusta.

    http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2013/01/08/sak-ja-sttk-kilpailukyvyn-ongelma-ovat-huonot-tuotteet/2013375/12

Esillä 10 vastausta, 4,571 - 4,580 (kaikkiaan 4,692)