Käyttäjän Kurki kirjoittamat vastaukset
-
Helsingissä saa kaataa liito-otava metsän ja metsän kaatamista vastustaneet mieltäosoittajat tuomittiin.
Maatiloilla ei pihapiiristäkään enää saa kaataa puita karjarakennuksen rakentamiseksi.
Asuinrakentamisen vuoksi kaupunki kaatoi metsää noin kolmen hehtaarin laajuiselta alueelta. Koska alueella oli myös liito-oravia, kaupunki haki ja sai Uudenmaan ely-keskukselta poikkeusluvan metsän kaatamiseen.
https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010723220.html
MT tutustui tuoreimpaan versioon kiistellyn asetuksen soveltamisohjeista. Navettojen tieltä ei edelleenkään saa kaataa puita ja riskiluokitus puuttuu.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/8834edd2-ae32-4ff8-8bc5-cdc0ec645e9e
Osmo Soininvaaran mielestä kivihiiltä poltettaessa, sillä on kylmentävä vaikutus tähän nykyiseen ilmastoon.
Soininvaara: En voi ymmärtää, miten Kurki voi edes yrittää väittää, ettei fossiilisten polttoaineiden kasautuminen jäähdytä enää ilmastoa, koska se on tapahtunut kauan sitten. Totta kai se vaikutus on pysyvä.
Liiete: https://www.soininvaara.fi/2022/08/06/miksi-puu-on-uusiutuvaa-ja-turve-ei-ole/
Miksi ihmeessä suojakaistan pitäisi olla 5m?
On lain mukaan minimi.
Minulla on tulossa hakkuuseen talvella jokivarttakin ja sovin ostajan kanssa rannalle 15 m kaistan.
Tiirolan ehdotus, että muokkaus on kauempana rannasta ja poimintahakkuu sallittua rantakaistalla kuten nykyään laki sen sallii, on hyvä.
No tämmöinen kehotus rikkoisi kilpailulainsäädäntöä vastaan.Ei MTK voi kehottaa minkäänlaiseen puunmyytilakkoon tms.
Mikko Tiirolako ei siis voi kehottaa metsänomistajia esimerkiksi vähentämään puunmyyntiä painostuskeinona jonkin metsäasian vuoksi kuten raakkujokien metsäkaistojen tai HCV-metsien, että myös metsänomistajat pääsevät päättäviin pöytiin? Nythän asiat sovitaan puunostajien ja ministerin välillä, jossa painostukeino on olla ostamasta metsää.
Eiköhän siellä puun ostopuolella puunsaannin vaikeutuminen vaikuttaisi asenteisiin olla kuulematta puun myyjien mielipidettä kuten nyt kävi, että sovitaan hallituksen ministerin kanssa kaistan leveys, jolta puun ostajat kieltäytyvät ostamasta puuta, jota ei edes tarvita.
Metsäonomistajat (600 000) ovat saamattomia ja ansaitsevat kyllä tälläisen kohtelun, kun eivät edes omaa etujärjestöä saa aikaiseksi.
Missä metsänomistajajärjestön kannanotto raakkujokien suojakaistaan viipyy? Ei taida olla sellaista olemassakaan ja siksi viipyy.
Odottaisin jotain tällaista.
”Järjestö kehottaa metsänomistajia pidättäytymään puun myynneistä niin kauan kuin raakkujokien suojalaista leveys on tieteellisesti arvioitu tarvitaanko sitä ollenkaan ja mennään sitten vesien minimikaistan levyden 5m mukaan.”
Husse :Miksi emme voisi tehdä tieteeseen perustuen ympäristölle parempaa metsänhoitoa. Ja kehittää puunkäyttöä uuteen suuntaan nykyisen kasvavaan kulutukseen sijasta. Nyt teemme metsäteollisuuden oppien mukaista metsienhoitoa, johon kuuluu ajatus, että luonto sopeutuu metsäteollisuudelle edukkaisiin tapoihin hakata ja sitä pidetään ”tieteenä”
Luontojärjestöjen metsätiede on huuhaata. Nyt uutisssa on hoettu, kuinka Metsähallituksen mailta haetaan hallituksen määrittelemät kriteerit täyttäviä vanhoja metsiä ja valitetaan, että kriteerit ovat liian tiukat lahopuun osalta.
Suomen metsiin ei tarvitä yhtään enempää lahopuuta kuin mitä nyt on alle 5 m3/ha eikä niiden vanhojen metsien suojelua, kun lahopuulajien elinvoimaisuus on 96% eli niin korkea, että jokaisen tulisi ymmärtää, että sitä on mahdoton nostaa enää millään lisäsuojeluilla. Ne uhanalaiset lajit sitten ovat erilaisen ilmaston tai pienen popun lajeja, joita ei Suomessa saa koskaan elinvoimaisksi.
Linaus alla olevasta linkistä: Moni eliölaji vaatii kasvualustakseen kuollutta tai lahonnutta puuta. Lahopuusta riippuvaisia lajeja on arviolta noin neljännes kaikista Suomen metsälajeista eli 4 000–5 000 lajia. Lahopuun väheneminen on syynä suoraan jopa 190 lajin ensisijaisen uhanalaisuuteen.
Täytyy olla täysin sokea, jos jotopäätökset näistä tieteellisen tutkimuksen luvuista ovat, että lahopuuta on liian vähän, kun elivoimaisuus on 96% luolkkaa.
Linkin otsikko ”Lahopuu on kovakuoriaisten ja kääpien koti”.
Ei kaikki lajit ole lahopuulajeja. On muitakin lajeja kuten lahopuusta riippumattomia kovakuoriaislajeja, joita Siitonen ym tutkimuksen mukaan oli 3-kertainen määrä avohakkuualueilla vanhoihin metsiin verrattuna.
https://www.metsaan-lehti.fi/uutiset/luonto/lahopuu-on-kovakuoriaisten-ja-kaapien-koti.html
Miten rungon laatu näkyy moton mittauksessa. Lenko,oksaisuus ja muut viat vie puun kuitupinoon, vaikka olisi tukkipuuta mittojen mukaan.
Kauniista puheista huolimatta metsätaloutta elinkeinona vaivaa tehokkuuden vaatimuksen harha.
Sotien jälkeen metsätaloudessa työskentekli 300 000 työntekijää. Jos työn tehokkuus ei olisi noussut kilpailijamaiden tahtiin, meillä ei olisi metsätalouden työpaikkoja.
Nytkin sahaus Suomessa on tappiolla. Vain työn tuottavuuden nosto tai palkkojen lasku voisi nostaa sen voitolliseksi. Mutta kun kumpiakaan ei ole realistinen vaihtoehto, niin joudutaan odottelemaan, että hintataso nousisi. Onneksi on selluteollisuus, joka pitää metsäyhtöt pystyssä.
Linkki: https://wwf.fi/elinymparistot/suomen-metsat/
Suomen metsissä elää yli 20 000 lajia: nisäkkäitä, lintuja, hyönteisiä, kasveja ja sieniä.
Suomen metsissä elävistä lajeista peräti 833 on uhanalaisia.Määrä on kasvanut viime vuosikymmeninä ja kasvaa edelleen, jos metsien kohtelua jatketaan nykyiseen tapaan
Linkissä ensinnäkin suurennellaan Suomen metsien lajien määrää (tarkoittanee Punaisen kirjan kaikkia arvioituja lajeja) ja kauhistellaan (peräti) uhanalaisten lajien määrää, mutta sitten on jätetty huomiotta kokonaan elinvoimaiset lajit, joita onkin n.19 000. Miksiköhän ei ole laskettu näistä luvuista elinvoimaisuusprosenttia, joka on 96% ja joka on jo niin korkea, että sen parantaminen on lähes mahdotonta? Luonnon lait tulevat vastaan.
Määrä on kasvanut viime vuosikymmeninä ja kasvaa edelleen, jos metsien kohtelua jatketaan nykyiseen tapaan.
Paitsi ei ole kasvanut, vaan pysynyt ennallaan.
Esimerkiksi ennen yleinen hömötiainen on uhanalaistunut 2000-luvulla.
Mutta syy hömötiaisen vähenemiseen on muiden vahvempien tiaisten kilpailu, jotka syrjäyttää luonnon lain mukaan aina heikomman. Tiaisten kokonaismäärä Suomessa nyt on suurempi kuin koskaan historiassa.
Ihailtavaa vaikuttamista ja nämä valheet uppoavat kansaan.