Käyttäjän Kuitupuunkasvattaja kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 485)
  • Kuitupuunkasvattaja

    Hienoa Vapo! Nyt on turveyhtiö oikealla biotaloustiellä. Turpeen hyödyntäminen pelkästään energiaksi on hyvän raaka-aineen tuhlaamista. Turve on hitaasti uusiutuva luonnonvara ja teknisen hiilen markkinoilla turve on oikea bioraaka-aine. Toivon sydämestäni onnea Vapon projektille.

    YLE:n toimittaja vähätteli Vapon investoinnin kokoa, kun se vertasi sitä Äänekoskeen. Tässä ei ole mitään vähäteltävää, sillä teknisen hiilen markkinoille ei tarvitse olla yksin ja kilpailu on raakaa. Toivottavasti Vapo pystyy saamaan omalle tekniselle hiilelleen hyvän lähdön uuteen markkinaan.

    Puusta valmistettavat tekniset hiilituotteet saattavat olla asiakkaiden silmissä vielä enemmän biotuotteita, joten Vapon kannattaa pitää raaka-aineen suhteen ajatukset avoimena niin turpeelle kuin puulle.

    Kuitupuunkasvattaja

    6Tukki mainitsi kivihiilitervan.

    Kehottaisin kaikkia varovaisuuteen, jos kivihiilitervaa, kreosoottia tai karboliöljyä pyörii vielä nurkissa. Kivihiiliterva on syöpää aiheuttava aine ja sen käyttö on ollut jo pitkään kiellettyä esim. kuluttajille myytävän puutavaran kyllästyksessä. Periaatteessa EU on kieltänyt kivihiilitervan myös ammattikäytön puunsuojauksessa, mutta elämme vielä jatkoaikaa tämän suhteen.

    Kuitupuunkasvattaja

    Laita vaan Taneli Metkoon ja Koneyrittäjiin palautetta tuosta rengasasiasta. Luulisi parkkipaikkojen pikkuhiljaa parantuvan. Joku maarakennuskohde voisikin olla parkkialueen rakentaminen linjan alle.

    Mutta oliko pienkoneissa jotain mielenkiintoista?
    Logbullet oli siis esillä. Joko Logbullet alkaa olla soveltuva turvemaiden ensiharvennuksille? Kuvat ja videot ovat olleet aika lailla helpoista maastoista.

    Kuitupuunkasvattaja

    Nyt Metsälehden toimittajat vilkkaasti tekemään juttua, jossa kuullaan Antero Vartian perustelut ikimetsän hakkuulle. Onko se Antero niin, että kun hakataan paikassa, jonne ei ihan noin vain mennä katsomaan ja päällä on FSC-lahjanaru, niin aivan sama mitä tapahtuu ja aivan sama mistä puut ovat?

    Häpeä Antero !!!

    Kuitupuunkasvattaja

    Mikä on hirvikärpästilanne elokuussa 2016 muualla Suomessa?

    Kävin 11.8.2016 maastokäynnillä Pohjois-Pohjanmaalla ja parin tunnin reissulla listin noin 20 hirvikärpästä. Kausi on vasta alussa, joten niitä ei näyttänyt jäävän vielä vaatteiden sisään. Väriltään otukset olivat vaalenruskeita ja odotankin elokuun lopulla niitä tummanruskeita, joita on joka keikan jälkeen vaatteiden alla kymmenittäin.

    Kuitupuunkasvattaja

    Puun takaa kirjoitti:
    Osaran aukeita hakattiin kaikkiaan 20.000 hehtaaria ja puuta niistä saatiin 1,2 miljoonaa mottia, eli vain 60 mottia/ha.

    Taneli kirjoitti:
    Tuon Pudasjärven tapaamisen yhteydessä meille esiteltiin monia kuvioita, joista oli kaikkien toimenpiteitten tiedot tallessa.

    Sanokaapa, jotka tunnette Osaran aukkojen historiaa, että mitattiinko silloin koivua ja haapaa lainkaan poistumaan mukaan? Eli ovatko nuo esim. 60 m3/ha pelkkää havupuuta vai onko lehtipuukin mukana?

    Epäilys, ettei lehtipuuta aina edes laskettu johtuu sen silloisesta heikosta arvostuksesta. Pohjoisempana esim. isojen tekoaltaiden pohjiin jätettiin isot määrät lehtipuuta. Samoin Lapissa harrastettiin kai vielä 1960-luvun alussakin lehtipuiden vaijerikaatoa eli kahden pillarin väliin laitettiin esim. 50-100 m tukevaa vaijeria ja kaikelle mitä jäi väliin annettiin vaijeriraivuuta. Kuulemma tukkikokoista koivua meni nurin.

    Kaikkiaan aurauksella on turhan huono maine. Samaa asiaa voidaan hoitaa nyt mätästämällä. Omissa hoitokohteissa 25-45 vuotta auratut nuoret metsät ovat parhaasta päästä vaikka ovat olleet kuulemma aikoinaan paksukunttaisia tai hyvin tasaisia soistuvia kankaita. Samanlaisia soistuvia kankaita on menty myöhemmin äestämään ja kasvunäkymät ovat laihempia kuin auratuilla kuvioilla.

    Kuitupuunkasvattaja

    Keski-Euroopan kuusikoissa on isot määrät Abies -suvun pihtaa. Pihta on taasen saksalaisessa puutavarakaupassa vähemmän arvokasta verrattuna kuuseen ja varsinkin pohjoiseen kuuseen.

    Sensijaan kuusen alkuperillä kannattaa kokeilla ja leikitellä. Tälläkin hetkellä esim. kuusen puolalaisalkuperät kasvavat Suomessa kovaa vauhtia.

    Siinä mielessä juurikääpäasiassa kannattaa olla silmät auki Keski-Eurooppaan. Sikäläisiä kokemuksia pitäisi selvittää, koska siellä on edelleen käytössä laahusjuontoa ja ylipäätään lumi ei aina suojaa juuristoa. Onko ehkä jossakin juurikäävälle kestäviä kuusialkuperiä?

    Jos taas jalava leviää siemenistä kuin tauti, on kohta Itämeren alueelle tulossa hollanninjalavatauti ja se on ilkeää kyytiä sitten kaikille jalaville.

    Kuitupuunkasvattaja

    Nauharullat viimeksi 1,50 eur/kpl sis alv 24%. Tämä nauhatyyppi tahtoo hävitä maastosta vähän yli vuodessa. Leveys 20 mm ja rullassa 65 m. Myyjänä Kärkkäinen.

    Kuitupuunkasvattaja

    Kotimaisen koivun kasvattaminen olisi hieno asia, mutta Isot Pojat haluavat ostaa isoja eriä ulkoa, vaikka se tulisi kuinka kalliiksi:

    – muutama junakuorma päivässä
    – proomulla ja laivalla satamiin
    – kymmeniä autokuormia päivittäin
    – hintataso tuontipuulla 50-150 % yli suomalaisen kuitupuun

    Voittajat:
    – optiojohtajat
    – ylikansalliset omistajat ja veroparatiisit (= veroparasiitit)
    – yhtiöiden tulospalkkioihin oikeutettu keskijohto
    – idässä muutama oligarkki

    Häviäjät:
    – suomalainen kansantalous
    – suomalainen metsänomistaja
    – suomalainen hyvä metsänhoito
    – suomalainen keskivertokansalainen
    – hidastaa talouden kehittymistä myös Baltiassa ja itänaapurissa. – – itänaapurissa myös demokratiakehitys hidastuu

    Kuitupuunkasvattaja

    Metsäalalla on monenlaisia supermiehiä tai -naisia ja en kuulu superluokkaan, vaan teen omaan tahtiin. Meikäläisellä työteho laskee huimasti, kun lämpötila on yli 22-23 oC. Mukavaa hommaa, mutta kyllä se kuumuus haittaa. Näin keväälläkin vettä kuluu reippaasti.

    Olen kyllä kokeillut kesä-heinäkuussa raivuuta myös yöllä ja on kyllä erinomainen homma. Kuumuus ei niin kiusaa eikä paarmat. Kaikkein mukavinta on raivailla keväällä ja syksyllä. Syksyllä on tullut otettua otsalamput apuun ja otsalamppu auttaa erittän paljon, kun käyttää silmikkoa.

Esillä 10 vastausta, 251 - 260 (kaikkiaan 485)