Käyttäjän koutus kirjoittamat vastaukset
-
Olisi syytä ottaa huomioon myös vesilain säännökset, ennenkuin rumpuja tai siltoja rupeaa jokeen rakentelemaan.
Tuota Leevin käyttämää tapaa olen minäkin tottunut käyttämään. Ja molemmat sahaukset samalta puolen, toinen työntävällä ja toinen vetävällä terällä.
Ihan mielenkiintoista keskustelua, mutta loppujen lopuksi nuo sahaustavat kuten sahan käsittely yleensäkin opitaan kokemusten kautta. Muutaman puun istuminen kannolle, kun ainoa mukana oleva saha on jäänyt alle, tai kokonaan väärään suuntaan karanneet puut, tai kunnollisen konkelon aikaan saaminen ovat parhaiten opettaneet jatkossa käyttämään kuhunkin tilanteeseen sopivaa tekniikkaa ja välttämään vaaraa aiheuttavat tilanteet.
Täydennän sen varran, että ajattelin käsitellä vain pahimmat kannot heti raivauksen jälkeen. Rumaa jälkeähän en minäkään halua mökkitielleni.
Tuo glyfosaattia pitänee ensi kesänä laittaa oman mökkitieni reunoille, kun ne raivaussahan jäljiltä näyttävät vesovan kahta kovemmin.
Visakallon kotikunta on ”lähellä Venäjän ja Ruotsin rajaa”.
Ihmettelin, miten kotikuntia voi olla kaksi. Minulla itselläni ovat koti ja metsät noilla samoilla rajoilla, mutta kotikunta on vain toisella niistä.Kiitos vastauksista.
On Dolmarissakin primerpumppu, kevytkäynnistysmekanismi ja terän kiristys sivulta. Tehoa on vain 1,35 kW, mutta kiirettä ei tarvitse pitää, eikä ajasta ole pulaa.
Vastaavan tehoinen mutta painavampi halpasaha Partner 352 on minulla toiminut takka- ja saunapuiden teossa ihme kyllä täysin ongelmitta jo 8 kesää, ja aika suuriakin puita olen silläkin saanut nurin ja pätkittyä.
Mutta ensi kesänä pitäisi raivata useampi hehtaari, ja raivaussahan kaveriksi tarvittaisiin yksi tai kaksi kevyempää moottorisahaa.
Tuo Stihl on laatusaha. Mutta voisiko metsänhoitoon innostuneelle vaimolle ja hänen vanhalle ukolleen tuollaiseen osapäiväiseen raivaukseen ja rankasavottaan hankkia K-Raudan tarjoaman pikku Dolmarin?
Sekin on kevyt ja niitä saisi kaksi yhden Stihlin hinnalla. Takuu on kaksi vuotta ja molemmat saisi verotuksessa poistaa kerralla.Olisi hyvä, jos joku todella tietäisi, ovatko matkakulut hankinta- vai vuosimenoja. Mututuntumasta ja arveluista ei ole hyötyä.
Omassa tapauksessani on kysymyksessä kahden eri metsätilan hankinta entisten metsieni lisämaiksi, ja matkaa molemmille on asuinpaikaltani yli 700 km.
Matkakustannukset kaupantekoon sekä lohkomiskokouksiin ovat tässä tapauksesa varsin suuret, joten ratkaisulla on taloudellisestikin jo suuri merkitys.