Käyttäjän koutus kirjoittamat vastaukset
-
Tilaajanumeron lisäämisen jälkeen olen voinut selata lehteä ja myös metsäkortistoa. Katkoja en ole huomannut.
Tuo ”Kyllä”-sana ilmaantui heti, kun merkitsin tilaajanumeroni profiilitietoihin. Kiitos Metsälehdelle !.
Miksi lisää euroja, kun ohjeissa lukee:”Toinen iso kestotilaajan etu on oikeus lukea maksutta Metsälehden näköislehteä ja Metsäkortistoa”..
Olen kestotilaaja, mutta nimimerkkikuvan vieressä ”Oikeus maksulliseen ..” lukee Ei.
Mitenkähän saisin siihen tuon Kyllä -merkinnän?Pari ensimmäistä tankillista vasta kokeilin siimarullalla korkeaa heinikkoa. Kuten Hiluxmetsurikin totesi, saha toimii hienosti, on helppo käynnistää ja valjaat jakavat kuormaa mukavasti.
Mutta tuo erillinen siimarullan kulmavaihde lämpeni niin, ettei sitä paljain käsin viitsinyt koskea, ja liitosputken pohjalle oli pursunut hieman vaseliinia. Muissa sahoissani en ole huomannut yhtä kovaa lämpenemistä, ja kaikissa on ollut rasvanippa.
Saapa nähdä, kestävätkö Stihlin kulmavaihteet sahan iän, kuten myyjä vakuutti.Kävin juuri eilen hakemassa uuden FS 460 C-raivurin ja otin siihen erillisen kulmavaihteen siimarullaa varten. Kestovoideltuja ovat molemmat, mutta kokeilemaan en ole vielä ehtinyt.
Myyjä selvitteli hyvin tarkasti, missä asennossa ja kuinka syvälle kulmavaihde pitää asentaa, joten saattaa olla, että sen suhteen on voinut ollut ongelmia.Ostin varasahaksi PS-35C Dolmarin, jota muistaakseni Metsälehtikin esitteli joskus viime vuoden lopulla.
Viikonloppuna kokeilin sahaa nuoren tiheän koivikon harvennukseen, ja saha oli todella mukava käyttää. Hinnaltaan edullinen, kevyt ja riittävän tehokas ainakin pienemmille puille.
Raivaussahan kaveriksi sen otan varmaan jatkossakin.MTK:n sivustolla lukee, että MTK:n metsänomistajajäseneksi tullaan liittymällä jäseneksi alueelliseen metsänomistajien liittoon, ja että alueen MHY:t muodostavat tuon liiton.
Aukustin aloite on varmasti aiheellinen,
On varmasti paljon metsänomistajia, joille metsänhoitoyhdistysten, Metsäkeskuksen ja MTK:n roolit ovat epäselviä. Kuka hoitaa ja mitä, ja mihin kannattaisi liittyä,Ihan mukavaa on tavata poroja omissa metsissä ja mökillä.
Autolla ajaessa niitä kyllä joutuu varomaan. Sienet näyttävät kelpaavan, hillasta en tiedä, viekö niitä poro vai joku kaksijalkainen.
Papanoita pitää toisinaan siivoilla, ja sorkillaan porot pehmentävät varsin tehokkaasti mökkitien pintaa, mutta muuta haittaa en ole kokenut.
Yhtään ainutta poronomistajaa en tunne enkä ole tavannut, mutta kevättalvisin moottorikelkan jäljistä ja heinätupoista päätellen joku näyttää käyvän joskus poroja ruokkimassa.
Paikalliset tutut, joilla ei omia poroja ole, tuntuvat jopa vihaavan niitä, kun kertovat vahingoista kasvimaille ja pihojen istutuksille.Autokulujen osalta verottajan ohjeissahan lukee: ”Oman auton metsätalouskäytöstä on suositeltavaa pitää ajopäiväkirjaa. Jos muuta selvitystä menoista ei ole, oman auton metsätalouskäytöstä aiheutuvana menona voit vähentää 0,25 euroa/km.”
Tuo kilometrikustannus voi vaihdella aika tavalla auton iästä ja hankintahinnasta riippuen, ja voi jopa tuplautua tuosta vähimmäisarvosta, mutta se edellyttää kyllä kaikkien kustannusten ja menotositteiden kokoamista ja kirjaamista.