Käyttäjän Korpituvan Taneli kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 5,333)
  • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    <p><p>Mitäs mieltä uudesta maa- ja metsätalous ministeristä?</p></p><p> Terveisin: Korpituvan Taneli </p>

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    <p><p>A.Jalkanen: ”Mites jos Tricoa menee mustikoihin ja sieniin? Karkottuuko silloin metsästä myös jokamies?”</p><p>p><p>Tricon levitys tapahtuu normaalisti syksyllä. Silloin on mustikka jo poimittu ja puolukan sekä sienien poiminta lopuillaan. Edellisen vuotista tricoa ei juuri varvikossa ole, eikä ainakaan sienissä. Sienissä on itsessään paljon vaarallisempia aineita. Jos joku tois markkinoille elintarvikkeen joka olisi hengenvaarallinen, ellei sitä oikein käsitellä, markkinoija istuis linnassa lopun ikäänsä.</p><p>Tricoa levitetään 8…..12 vuotta taimikon istuttamisen jälkeen. Sinä aikana yleensä marjankasvu alueella on hiukan vähäisempää.</p><p>Tässä yhteydessä pitää taas muistaa, että trico on teurasjätteestä tehty tuote, jonka teho perustuu vain hajuun ja makuun. Se ei siis ole millään tavalla myrkyllinen aine. Sitä ei siis voi rinnastaa varsinaisiin kasvinsuojeluaineisiin.</p><p>Meillä emäntä on poiminut puolukkaa taimikoistakin. Tosin meillä 1..4 ensimmäistä vuotta ruikutetaan pienellä käsiruiskulla ja vain taimiin.</p><p> Terveisin: Korpituvan Taneli </p></p>

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    <p><p>Tuo homma alkaa mennä virkamies intoilun piikkiin.</p><p>Trico on teurasjätteestä tehty valmistettu makuun ja hajuun perustuva hirven karkoitukseen käytettä tuote.</p><p>Ei se tietenkään ole mikään elintarvike, mutta ei ole mitenkään rinnastettavissa hyönteis- tai vesakkomyrkkyihin. Trikosta ei ole mitään haittaa esim. marjastajalle.</p><p>   Terveisin: Korpituvan Taneli </p></p><p>Minun ei ilmeisesti pitäisi kirjoittaa mitään kun tulee noita merkkejä, täytyy yrittää pöytäkoneen kanssa.</p>

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    <p><p>Mistähän nyt kyse kun kirjoitukseeni tulee ylimääräisiä merkkejä. Onkohan ipadin temppuja. Vain osan sain pois kun korjasin viestiä. Terveisin: Korpituvan Taneli</p></p><p>Jatkuu näköjään, taas sain tästäkin viestistä osan merkeistä pois</p>

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Minä maksan yrittäjä metsurille 34€/h, siihen kuuluu mukaan raivaussaha tms väline.

    Jos tätäkin hintaa vain jokainen maksaisi, niin pula helpottaisi kummasti.

    Pula on oikeastaan pitemmän päälle työnantajioen itse masinoima. Onhan tässä vuosien saatossa ollut metsureitten irtisanomisia useaankin otteeseen. Isot metsäfirmat ja metsähallitus, jopa MHY:kin ollut mukana. Eihän sellaiselle uralle kukaan haaveile menevänsä jossa on vähänväliä irtisanomisisia.

    Entäs sitten nämä metsureitten talviset lomautukset. Järjestelyjä kaipaa esim asfalttimiesten tyyliin. Tai sitten niin että talvella ajetaan motoa tai ajokonetta ja kesällä raivataan.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Turha on nostokoukun nipottaa viini nimen merkityksestä. Ranskaisetkin myy omenaviiniä ihan ulkomaille asti.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

     

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Nostokoukku: ”Mitenkäs se oli hirvivahinko arvioissa? Kelpuutetaanko siellä kuivilla ja kuivahkoilla kankailla hies kasvatettavaksi puulajiksi. Ei ainakaan pitäisi, jos kerran on vastoin metsänhoitosuosituksia.”

    Jos on kunnon hirvivahinko, niin kyllä sieltä sitten on hieskoivukin syöty kasvatuskelvottomaksi. Vaikka hieskoivu ei toki ole niin mieluinen kuin raudus hirvelle. Koivua hirvi syö halukkaasti kesälläkin, tosin sille kyllä kepaa toki kesällä mäntykin, vaikka virallinen totuus muuta väittääkin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Vaikka ei olekaan otsikon aihe tyrni, niin kerrottakoon kuitenkin.

    Tyrni viihtyy missä vain, esim pellossa, se ei sinänsä tarvise rannikkoa menestyäkseen, kuin yhden asian takia. Se on nimittäin hyvin huono kilpailemaan esim. ruohokasvien kanssa. Kun sitä kasvatetaan pellossa pohjanmaalla se tarvitsee ihmisen apua heinä- yms kasvien kanssa. Se kestää kuitenkin merivettä hyvin ja on aika vaatimaton muutenkin, kallionkolo riittää sille. Tästä syystä tyrni kasvaa rantakallioiden kupeessa ja ihan ulkoluodoillakin. Merivesi ja karut kalliot pitävät heinä yms kasvit pois sitä kiusaamasta. Sillä on siis oma turvallinen kasvupaikka, jossa muut eivät pysty kasvamaan, mutta tyrni kukoistaa. Tutkijat ovat löytäneet tuhansia vuosia vanhoja tyrnin jäänteitä kaukaa sisämaasta, muinaisten rantakivikoiden liepeiltä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Minulla kaksi mersäpalstaa, toisella palstalla raudus ei menesty istuttamallakaan. Ei edes entiseen peltoon kivennäismaalla saatu kunnon rauduskoivikkoa. Eikä raudus leviä siellä luontaisesti, vaikka istutettua puuta on kyllä siementämään. Toisella palstalla maa on karua hiekkakangasta, mutta raudusta kuitenkin kasvaa ihan kotalaisesti. Siellä raudus on ainoana luontaisena koivuna ja leviää helposti avoimille paikoille

    Aiemmin kun asuin Kaskisissa, siellä kyllä, meren saaressa, raudus kasvaa pihapuuna ihan hyvin. En kyllä tiedä miten se siellä luonnonvaraisena menestyy.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tolopainen on todella nyt löytänyt tiedonjyvän. OL3 kun poistuu jonkun häiriön takia verkosta ennalta ilmoittamaatta ja kertaheitolla, ollaa lirissä.

    Aikanaan muutamat vuodet voimalaitoksilla työskennelleenä tiedän kyllä mikä ongelma tulee kun koko verkosta häviää sähköt ja sitten laitoksia kihnutetaan päälle varadieseleiden avulla. Kun sitten olisi jotain tarjota verkkoon, niin pala kerralla verkkoa laitoksen perään. Helpoimmin siitä tilanteesta selviävät kai vesivoimalat, mutta pala kerrallaan se verkko niidenkin perään pitää kytkeä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 5,333)