Käyttäjän Korpituvan Taneli kirjoittamat vastaukset
-
Tyhmällä Tanelilla on tyhmät kysymykset.
Miksi pitää perustaa varta vasten kahden puulajin sekametsä? Ymmärrän kyllä jos sellainen sitten jostain syystä jää käteen kun uudistamisen kiemuroissa kurvaillaan. Mutta miksi erikseen pyritään kahden puulajin metsään.
Yksi asia, joka tälläistä puoltaa on jäänyt joskus mieleen. Koivuihin ei tule ruskeita täpliä, jos ne kasvavat kuusikossa. Mitä muita etuja voisi kahden puulajin metsällä olla?Terveisin: Korpituvan Taneli
Googlella löytyi Piipposen pirtti (ei pirtit).
Osoite Piipposentie 16. Navikaattori tykkää selvästä osoitteesta.Terveisin: Korpituvan Taneli
Pitkät kannot juontavat juurensa talviaikaan tehtyihin vesuriraivauksiin. Silloin kun ne työttömyystöinä tehtiin talvella hangenpäältä, niin lyhyttä kantoa ei ollut mahdollista saada. Piti sitten keksiä jos mitä verukkeita puolustamaan kannon pituutta.
Jos kohta traktorin renkaan alla pitkä kanto on parempi kun se reilusti kaatuu, niin hevosaikana oli toisin. Hevosen mahaan tuli reikiä ja naarmuja kun tuolla tavalla raivatussa metsässä ajoi.Kerran on tullut hyödynnettyä pitkää kantoa. Ajettiin tienvierut murskalla ja toinen osakas nimenomaan ohjeisti että pitää jäädä pitkat kannot. Syksyyn mennessä pajun kannot olivat sitten täynnä pientä vesaa. Minä vedin ne maanrajasta poikki ja sain naapurilta nuhteet, että nyt se vasta sitten vesookin. Eipä kuitenkaan vesonut juuri ollenkaan.
Muuten jos jättää tiheässä vesakossa pitkät kannot, niin seuraava raivuu pitäisi tehdä niiden yläpuolelta. Jos vetää toisella kertaa niin että vanhat kannotkin katkeavat, se syö raivurin terän terävyyttä kuin olisi hiekkaa vesakon tyvillä.Metsänraivauksissa olen monesti ihmetellyt miten 15…20 vuotta aiemmin raivattuihin kantoihin on kasvanut melkein puita. Erityisesti kuusi on sellainen, että jos yksikin neulanen jää kannon puolelle, niin siitä lähtee kuusipensas.
Jos kuusen tarkoituksella katkaisee Pinsiön Vaarin keinoin, niin raivauksesta hyötyvät vain ne kanalinnut. Kuusi jää nilkomaan maasta ravinteita niinkuin ennenkin.Itse raivaan niin että 10 sentin kanto on jo pitkä. Erityisesti kuusen ja pajun pyrin katkaisemaa nimenomaan maata myöten.
Senverran vähän sitä raivaussahaa kuitenkin tulee käytettyä, että ei tarvitse erikseen jättää linnuille piiloja, niitä on muutenkin riittävästi.Terveisin: Korpituvan Taneli
Mhy ei ole mikään luvan antaja missään asiassa.
Saat uudistaa.
Ota yhteys Metsäkeskuksen paikalliseen tarkastajaan ensin. Tuskin hän lähtee edes katsomaan. Sitten vain hakkuuilmoitus, jossa kerrotaan mitä ja miksi ja mitä hakkuun jälkeen.Terveisin Korpituvan Taneli
nosto
Metsuriyrittäjä:
”Paras vaihtaa koko kytkin , kaikki muu korjaus lyhytaikaista nautintoa. ”Kytkinjousia katkeilee muistakin raivureista ja sahoista. Mm tilhin 200 oli alkuun tuo vika.
Mikähän järki siinä olisi vaihtaa koko kytkin tuollaisessa tilanteessa? Miksei jos on ylimääräistä rahaa…
Joissakin vehkeissähän jouset tosiaan alkavat katkeilla vasta kun kytkin on kulunut, niin silloin se kokonaisremonttikin on tarpeen.Terveisin: Korpituvan Tapani
Saman asian olen huomannut alikasvos kuusentaimissa. Väri saattaa alueellisti vaihdella huomattavasti
Joku täällä varmaan tietää jotain muitakin kuusen väriin vaikuttavia tekijöitä kuin typen määrä.Terveisin: Korpituvan Taneli
Viime torstaina (19.7) täällä (Etelä-Pohjanmaa) satoi viiden tunnin aikana runsaat 24 mm. Se oli hyvin paikallinen sade vain ”mittarin alueella”. joku maajussi kommentoikin että olipa hyvä kun ei meidän kylällä satanut, ei oli oikein viljelykset kestäneet enää moista sadetta.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Kuten Jees H-valta totesi alueelliset erot mahtavia. juuri tuo mainittu Karvia jää meidän väliin. Vaikka täällä on satanut myös kunnolla, ei mistään erikoisista vesivahingoista, edes pellolla, voi vielä puhua. Joissakin alavissa paikoissa purojen ja jokien rantapeltoja on veden varassa. Se ei täkäläisissä oloissa vielä ole niin kovin erikoinen ilmiö, näin käy 2…3 kertaa kymmenessä vuodessa.
Männyn istutukset ainakin tykkäävät vielä vain kun on kosteutta. Ojitukset pitää tietysti olla kunnossa.
Tulee tässä mieleen vesikesä muutamien vuosikymmenten takaa. Silloinkin oli kova parku ja osin aiheestakin, kun ei saatu syksyllä pelloilta satoa kaikin paikoin pois.
Yksi savolaissyntyinen koiranleuka sitten totesi, että kun isäntä alkaa valittamaa liiasta märkyydestä, hänet pitää ensin viedä peilin eteen ja itseään silmiin katsoen pitää sanoa 3 kertaa: ” Minä olen tehnyt kaikki voitavani ojituksen suhteen”. Tämän testin läpäistyään voi sitten valittaa.
Tuo kyseinen testi sopisi hyvin myös metsäpuolelle.Täälläkin melskataan vähän väliä ojitusten kieltämisen puolesta, älkööt sitten ainakaan ne henkilöt valittako liiasta vedestä.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Tässä linkki uudestaan, no siihen tulee kuitenkin ne kaksi tai kolme systeemin tekemää välilyöntiä.
Juuri näin tännehän se avohakkuu kyllä sopii kaikin puolin hyvin.
Terveisin: Korpituvan Taneli