Käyttäjän Korpituvan Taneli kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 4,921 - 4,930 (kaikkiaan 5,327)
  • Korpituvan Taneli

    Tuo maastullin kirjoitus on pääkirjoituspalstalla, jossa perinteisesti kirjoittaa päätoimittaja.

    Kysymys kuuluukin kumman asialla päätoimittaja Lauri kontro oli kirjoitusta kirjoittaessaan? Maastullin tilaajien ja taustajärjestö MTK:n asialla vaiko sittenkin Metsästäjäinliiton asialla, onhan hän sen puheenjohtaja.
    Käsittämätöntä että MTK antaa tälläisen kahdella tuolilla istumisen jatkua. Lienee osoitus siitä ettei metsäjäseniä kuitenkaan niin tosissaan edes kaivata järjestöön.

    Sinänsä tärkeä asia tuo taimikonhoito, mutta ajoitus sopii hiukan liian hyvin yksiin sen propakandakampanjan kanssa johon metsästäjät ovat nyt lähteneet. ”jättäkää luvat ampumatta että hirviä riittää muillekkin vuosille”.
    Tuo kirjoitus osuu kampanjaan kuin naula päähän. Sen tarkoitus on kääntää huomio pois hirvien tekemistä taimikkotuhoista ja syyllistää metsänomistajat hirvivahingoista.

    Eiköhän olisi jo valtiontalouden tarkastusviraston aika puuttua asiaan, muutenkin kuin lausunnolla. Nyt voisi selvästi asettaa kahden vuoden määräaika jona hirvien liikenne- ja metsätuhot on saatava kuriin tai hirvenmetsästyksen lupajärjestelmä pannaan uusiksi.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    6 m3:
    ”Omalla kohdalla suonenvetoa ehkäisee litraan taskulämmintä vettä 1/2 teelusikallista , nautitaan sisäisesti työn aikana korvaamaan nestehukkaa.”

    Niin mitä sillä teelusikalla siihen taskulämpimään veteen lisätään?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    Jees H-valta:
    ”….lajitovereitaan paremmin tervalepän makuun. Se veti alueen läpi semmoisella hulluudella että se näkyi pitkään vieressä kulkevalle tielle. Muita kertoja en kyllä tiedä että sen puoleen kyllä ok. ”

    Söikö se myös niitä, vai tallasi vain kulkiessaan?

    Tuon, että hirvi ei tervaleppää syö, olen kuullut sellaiselta henkilöltä joka itse valmistaa ja myy taimi- ja runkosuojia. Lisäksi hänellä itsellään on tervaleppäviljelmä. Hänen kokemuksensa mukaan sillä viljelmällä oli tullut hirvivahinkoja vain tallauksina.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    A.Jalkanen on oikeassa, kyllähän Suomessa korjausliikkeitä tarvittaisiin. Siitä millaisia, ei varmaankaan tule helposti yksimielisyyttä.

    On helppo yhtyä näkemykseen että synkeät ajat ovat tulossa. Samalla voi tietysti toivoa ennustaneensa Väärin.
    Edellä olevassa viestissäni yritin vain tuoda julki sen että kaikkein epäluetettavin taho sen asian esille tuomiseen on metsäteollisuus, jolla on AINA mennyt huonosti.

    Olisi tosiaan hyvä jos kalottialuueelle tulisi jotain lisä säpinää, vaikkapa koillisväylän muodossa.
    Kemijärven sellutehdas toki oli jo ikäloppu, miltei 10 vuotta vanhempi kuin Kaskinen. Se olisi pitänyt uudistaa, jos siitä olisi haluttu pitempiaikaista apua alueelle. Tosin Stora-Enso teki kaikkensa että sellunkeitto ei jatkuisi siellä, sehän kieltäytyi myymästä sitä Ruukki-groupille, joka olisi ehkä pystynyt sillä ajamaan muutaman vuoden ilman isompia investointeja.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    ms200:
    ”Kysymys siis kuuluu, minkä verran pitää tulla vahinkoa, että susikantaa aletaan merkittävästi vähentämään? Ja miten pitkään tätä susien siirtoistutusekoterrorismia yleensäkin saa Suomessa jatkaa?”

    Siinäpä hyvä kysymys, missä lie vastaajat?

    Me olemme hukanneet esi-isiemme vaivalla hankkiman perinnön, eli suurpedoista vapaan Suomen.
    Onhan niitä aina ollut itärajan tuntumassa petoja, eli siis meidän olisi pitänyt jatkaa esi-isien viitoittamalla tiellä vielä jonkun vuosikymmenen että koko maa olisi ollut vapaa suurpedoista.
    Työ on jätetty kesken ja homma päästetty tarkoituksella taantumaan.

    Hävetkäämme!

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    No jos tässä ketjussa ei saa hirville lyijyä tärjota, niin sitten jää jäljelle uudistamiskeinoista vain aidattu istutus, istutettiin sitten, maan mukaan, lehtipuuta tai mäntyä.

    Kun kerran kuusi ei käy, niin jäljellä ei ole hirvenkestäviä lajeja. Lehtikuusesta en tiedä omakohtaisesti, mutta eikös sekin ole hirven herkkuja?
    On toki yksi kotimainen puulaji, jota hirvi ei tiettävästi syö ja puu on ainakin höylättynä hyvinkin arvokasta. Tämä puu on tervaleppä. Se vain on niin kronkeli kasvupaikkansa suhteen, että siitä ei tähän hommaan apua ole.

    Jatkuvasta kasvatuksesta (lue heitteillejätöstä) ei ole konstiksi tähän ainakaan silloin kun kuusi on pois laskuista. Kyllä ne jatkuvan kasvatuksen männyn- ja koivuntaimet kelpaavat hirvelle yhtä lailla.
    Kylvö ja luontainen uudistus tuottavat myös syömäkelpoisen taimikon, että se niistä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    Mitä hirventorjuntakeinoja nämä nyt sitten ovat:
    Kylvö, luontainen uudistus ja jatkuva kasvatus?
    Hirven pötsi tarvitsee täytettä ja jollei istutettuja taimikoita ole niin se syö sitten sitä mitä on.

    Hirven ainoa oikea torjuntakeino on lyijy. Yksi varma, mutta työläs, keino lienee aitaus.

    Kyllähän hirvi on myös syyllinen jyyrikääpiin, mutta erityisesti se että on unohdettu kokonaan että metsänhakkuu pitää tehdä talvella.

    Jos kasvukausi jatkuu, niin toki juurikääpäriski kasvaa. Tässä on se lohdullisuus, ettei meillä ole mitään sitovaa todistetta siitä että ilmastossa olisi tapahtumassa jonkunlainen lämpeneminen. Ilmasto on aina vaihdellut, mutta mitään säännöllisyyttä ei tiettävästi ole osoitettavissa. Hienoilla tietokoneilla lasketut ilmastokäppyrät ovat kyllä varmaan oikein lasketut. Laskennalle vain ei ole kunnollista yhtälöä mittausarvoista otettavissa, laskelman on siis perustuttava oletuksiin ja ne ovat hatusta tempaistuja. Toisilla oletuksilla tolisi toisenlaisia, tarkalleen oikeita käyriä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    Ei suunnitelma omistajan vaihdoksesta vanhene. Kyllä se vanhenee lähinnä iän myötä.
    Toinen ajateltavissa oleva asia on se että on tehty hyvin radikaaleja hakkuita, jotka eivät ole oikein olleet suunnitelman mukaisiakaan. Voisi myös ajatella, että omistajan vaihdoksessa muuttuvat omistajan tavoitteet ja tarpeet niin paljon, että suunnitelma on syytä uusia. Nämä viime mainitut vanhenemisen syyt eivät tietenkään vanhenna suunnitelmaa kemeran suhteen. Tuo kemeratukien suuruuteen vaikuttaminen on muutenkin vain yksi suunnitelman juonne, eikä kuitenkaan merkittävin niistä.

    Hinnat Sinun pitää kysyä paikallisilta suunnitelman tekijöiltä.
    Eipä taida ainakaan lakia olla suunnitelmasta.
    Omistaja voi toki tehdä suunnitelmansa itse, häntä vartenhan se on. Se kemeraan vaikuttavuus onkin sitten toinen juttu. Muistelen että Metsäkeskuksella olisi joku suunnitelmien hyväksymismenettely? No joku tietää tuostakin enemmän.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    Juuri tuo boorin puute tai paremminkin boorin ja typen epätasapaino aiheuttaa myös mäntyihin monilatvaisuutta.

    Yksittäisiä monilatvoja esiintyy aina. Jos latvasilmu tuhoutuu, niin silloin yleensä aina tulee vähintään kaksi latvaa. Vain harvoin joku kilpailevista latvaversoista voitta kilpailun luonnostaan, niin että muut kuihtuvat pois tai jäävät hankaoksiksi.

    Monilatvoja voi tosiaankin kyllä auttaa, vähän työlästähän se on. Männyllä olen joskus katkonut pienista taimista liikoja latvoja.
    Aina ei katkominen riitä, pitää vielä sitoa kuitunauhalla jäävä latva toisten tynkiin tai kuivaneeseen latvaversoon, niin että se jäljellejäävä lähtee kasvamaan suoraan ylöspäin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Korpituvan Taneli

    Puun takaa:
    ”Suomen teollisuuden tilaukset ovat pudonneet todella nopeasti, ja irtisanomisuutiset ovat lähes jokapäiväisiä. Suomi on ajautumassa eurooppalaisten kriisimaiden joukkoon, minkä teollisuuden edustajat sanoivat tänään jo ääneen. Ollaan tilanteessa, josta ei enää selvitä pelkästään puun hintaa laskemalla.”

    En yritä olla ennustaja, koska erityisesti tulevaisuuden ennustaminen on vaikea laji. En siis väitä etteikö Suomella tai sen teollisuudella menisi tulevaisuudessa huonosti.

    Haluan kuitenkin huomauttaa, ettei edellä oleva metsäteolliusuden lausunto ole puupenninkään arvoinen.
    Olen ollut yli 60 vuotta lukutaitoinen ja aina teollisuudella on ollut tuo virsi.
    Olin myös yli 30 vuotta metsäteollisuuden palveluksessa ja tiedän että aina tulevaisuus nähtiin mörkönä, vaikka senhetkinen käyttökate olisi ollut jopa yli 50%.

    Suomella voi olla tulossa vaikeita aikoja, mutta teollisuuden ”ääneensanomisista” sitä ei voi ennustaa. Kyllä tällä palstalla pitäisi olla sen verran kokemusta niistä puheista, että ei leviteltäisi heidän propakandaansa täällä totuutena.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 4,921 - 4,930 (kaikkiaan 5,327)