Käyttäjän Korpituvan Taneli kirjoittamat vastaukset
-
Linkki tuntuu toimivan hyvin googlen ghromessa. IE8 näytti kyllä kartan, mutta ei sen lisätietoja.
Pitää tietysti korjata tämä meidän palstan virhe eli välilyönti 36 merkin välein pitää poistaa.
Tässä linkki valmiiksi korjattuna: (Korjausmenetelmä made in Kisi)
http://www.metsakeskus.fi/metsatilo
jen-tiedot/tietojen-keruuJäi muutamia kysymyksiä leijumaan mieleen:
1. Onko tiedot jo jossain julkistettu, en nähnyt tuota vaaleanpunaista väriä missään kohtaa maata?
2. Jos on väri merkintä tummanvihreä ja kuvion tietoruudussa että julkaistaan 2012, niin tulevatko tiedot vielä tänä vuonna näkyviin?
3. Mikä on aikataulu noilla ruskeilla alueilla ”tietojen keruu käynnissä”?
4. Mikä on tämän kaukokartoituksen väli? koska esim 2012 julkaistavalle alueelle saadaan seuraava julkistus.?Askarruttamaan jäi myös se miksi 2011 keilatun alueen tiedot julkistetaan vasta 2012 vuoden lopussa tai 2013. Eikö prosessia todellakaan voi nopeuttaa?
Rahapula tietysti estää etenemisen uusille alueille. Kysynkin lähinnä miksi tietojen muokkaus vie sen 2 vuotta?Terveisin: Korpituvan Taneli
Onhan sitä todistettu jo monella suulla, että ei mene taloudessa hyvin.
Epäluotettavin todistajista on kuitenkin Kokkila ja EK, sieltä veisataan tätä virttä aina, siihen veisuuseen ei lamaa tarvita.
En tiedä onko taas samaa ilmassa kuin 90 luvun lamassa. Silloin meni ainakin Pohjanmaalla terveitä pienyrityksiä konkkaan vain kun uskoivat näitä lamauttaja hoilaajia.
Etujärjestöistä kuulemma oikein soiteltiin ja vaadittiin kaikkia työnantajia lomauttamaan yhteisen edun nimissä. Kun yrityksestä ilmoitettiin että meillä on tilauksia riittävästi, emme me voi lomauttaa, niin sitten sanottiin että te petätte työnantajain yhteisen asian. Kun yrittäjäriepu sitten lomautti, painostuksen alla, niin toimitukset viivästyivät ja tuli sakkomaksuja, jotka sitten aiheuttivat konkurssin.
Tätä ei tietysti kukaan pysty todistamaan, mutta niin monta samanlaista kertomusta olen kuullut, että ei savua ilman tulta.Terveisin: Korpituvan Taneli
Niin, selväähän on ettei robotiikan tulo metsiin edellytä käveleviä koneita. Nykyiseen motoon ja ajokoneeseen vaihdetaan vain kuski.
Eihän se ihan niin yksinkertaista ole, mutta miksi koneen sinänsä pitäisi muuttua, jos sen ohjaus automatisoidaan?Terveisin: Korpituvan Taneli
Tuo L&T, tarkoittaa L&T Biowatti.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Sellun ja hierteen valmistajat, kolme suurta, ostavat kyllä vaikka koko erän kuiduksi.
Haapatukkien markkina on tosiaankin ilmeisen repaleinen. Kannattaa kysellä sahoilta ja muilta metsäammattilaisilta. Piiri on niin pieni, että kyllä joku tietää kuka ostaa, jos yleensä joku ostaa haapatukkia. Virolaista haapaa myydään puutavaraliikkeissä.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Juu, vain koville kuiville kankaille motot ja ajokoneet näillä keleillä.
Pitäisi aina muistaa, että oikea harvennusaika on aina vain talvella ja pehmeillä mailla vain kunnon talvina, niitäkin on nykyään samaan tahtiin kuin ennenkin. Nimimerkillä, hevosen jalkoja nevasta 60-luvulla irroitellut, mutta myös hangenpäällä ajanut.Terveisin: Korpituvan Taneli
Se kustannustehokkuus ongelmahan robotiikassa tulee mukaan. Kun laitteitten hinta nousee, niin tuotoksen pitäisi nousta niin valtavasti, että kustannukset hehtaaria kohden pysyisivät kurissa.
Kun nyt saataisiin edes sellainen kuljettajan ohjaama raivauskone aikaseksi, joka kunnolla päihittää raivaussahan ja miehen, työn laadussa ja kustannustehokkuudessa.Ne työvaiheet, jotka nyt on koneellistettu ”kopista ohjattaviksi” tulevat ilmeisesti ensinnä robotiikan piiriin. Siis hakkuu ja ajo, istutuksessakin ollaan jo myös pitkällä.
Glan näkenys aika realistinen, eli puupellot ja suuret sellaiset, etunenässä.
Kyllä puun takaa oikein näkee että kehittelyssä pitää mukana olla. Siitä saattaa vain ensin poikia vientiä, johonkin puuplantaaseille ja vasta toissijaisesti koneita Suomalaisiin metsiin.Terveisin: Korpituvan Taneli
Pähkäilijä:
”Eikös Taneli ja Itä-Suomen Antti jo EH:t myyneet suoraan energiaksi? ”Juu noin 30 ha hakkuuta, jossa järeys vaihtelee ja kasvupohjakin kuivasta kankaasta, entiseen peltomaahan. Tuosta pinta-alasta pois ne kohteet, jotka moto kiersi kesäkohteella. Talvihakkuulla ei juuri kierrettävää taida olla.
Enakkoraivuuta ei vaadittu, mitä nyt muutaman ojanvarren kuusikepikon raivasin.Havutukki ja -pikkutukki (min. 28dm/12cm) erotellaan. Muu puu hakataan kaikki samaan kasaan keskiarvohinnalla. Määrä todetaan kuormainvaakalla.
Ei ole sellun ostajat enää oikein kiinnostuneita ostamaan harvennuksia, ainakaan pehmeiltä mailta.
No joo, puupulaanhan sitä vedottiin Kaskisten sellutehtaan alasajossakin.
Jos tämä ”ostoaktiviteetti” jatkuu, niin ”puupula” sulkee loputkin sellutehtaat.Terveisin: Korpituvan Taneli
Mitä se suorittava porras täällä höpisee. En ollut lukenut ketjua, kun tiesin tuuban entiseksi, mutta nyt oli joutavaa aikaa.
Ensinnäkin matematiikkaan.
Energiapuunostajat lupaavat korjata puun karsittuna rankana aina neljään senttiin (4 cm) asti, siis latvan läpimitta 4 cm. eivätkä kyllä sen alle juuri menekkään.
Jos puu on 4 metrin korkeudelta 4 cm, niin sen keskiläpimitta on taatusti sen 5 cm ja tilavuus 7,85 litraa, niitä menee kiintokuutiometriin 127. Jos puu on 9 m korkeudesta 4 cm, sen keskimääräinen läpimitta on vähintäänkin 6 cm ja tilavuus 25,4 litraa, niitä menee kiintokuutiometriin 39.Tanelin metsässä oli energiamoto nyt kolmisen viikkoa, isäntä itse ajoi vain yhtä vuoroa.
Annoin hänelle luvan kiertää omatoimisesti ne paikat jossa olisi tarvittu tuntipalkkaa. Oli niin karua kangasta että paikoin tilanne oli tuollainen, vaikka ikääkin ja runkolukua kyllä olisi ollut. Täytyy ne kohdat sitten selvitellä raivaussahalla.
Jos poistettava puu, muualla kuin ajourilla, on pääsääntöisesti tuollaista 3…4m metrin päästä 4 senttistä, niin hulluahan sinne on motolla ajouria laahata.Suorittava porras taitaa nyt yrittää aktiivisesti unohtaa sen ettei poistuma keskimäärin ole tuollaista keppiä. Sitte erikseen ajourilta tulee aina isompaa tavaraa, kun kaikki kaadetaan.
No, johan tuo on jo moneen kertaan luettu, että metsäomistaja on aina syyllinen kun hirvi syö ja taas säma syypää kun motofirma ei tuota ja kuski joutuu kilometritehtaalle.
Mitä minä olen tässä vuosikymmenien varrella konkursseja katsellut niin niihin on 99% ollut patevä syy, niitä on yleisemmin kolme, pätee muuallakin kuin metsällisessä yrittämisessä.
– Yrittäjän viinankäyttö
– Suuruudenhullut investoinnit ja väärät laskelmat kannatavuudesta, joko heti alkuun tai sitten kun rahantulo on hurmaannuttanut.
– Joku isompi konkka vie mukanaan, kun jää rahat saamatta.Terveisin: Korpituvan Taneli
Jees H-valta:
”No niin. Tsekattu on ja hyväksi havaittu. Ainoastaan yksi tila kirjattu kahteen kertaan. Maksoin jo ja jatkan. Korjaukset tulee perästä. ….”Ne varsinaiset tilojen omistaja yms tilatiedot tuntuvat päivittyvän hyvin nopsasti oikeiksi. Minullakin oli muodollinen omistatietovirhe, joka ei tämän palvelun käyttöä mitenkään haitannut. Huomautin siitä ja se on nyt korjattu.
Olen siis saanut lisää koeaikaa ja olen nyt käynyt tiheällä kammalla läpi kuviotiedot ja kas kummaa sielläkin on jo jokunen asia huomautusten jälkeen korjattu.
Asenne ainakin tuntuu olevan kohdallaan, eli parempaan päin yritetään mennä. Olisipa tilanne yhtä hyvä myös systeemimuutoksia vaativissa asioissa, niin kyllähän tämä tästä.Paljon on siis vielä kehitettävää, mutta se pitää sanoa jo nyt että johonkin tämäntyyppiseen systeemiin homman pitää mennä, ei varmaan ole Suomen metsätaloudella varaa siihen että suunnittelija kävelee käikki paikat läpi kerran kymmenessä vuodessa.
Odotan paljon kaukokartoitukselta (laserkeilaus), se tuo mitattua tietoa määrävälein systeemiin. Toivottavasti rahat antavat myöten tehdä tuo homma mahdollisimman usein.
Maastokäyntejäkin toki tarvitaan, mutta sitten ne voidaan kohdentaa tarpeellisiin kohteisiin.Terveisin: Korpituvan Taneli