Käyttäjän Korpituvan Taneli kirjoittamat vastaukset
-
Alkuperäiseen kysymykseen:
Kaivinkone hommiksi menee, koko juuristo pois. Ei pitäisi paju sukua istuttaa kun sitä meillä on jo muutenkin riesaksi asti. No, haapaa ja hybridihaapaa en laske kuintenkaan pajun sukuun, vaikka sitä ovatkin.
Sadevesiviemärit tonteilla ovat ongelma. Tämä kotoinen koivumme on myös kova työntämään juuriaan niihin, eivätkä synnittömiä ole havupuutkaan.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Täälläpäin on nyt käynyt niin että hyvä menekki ja nousevat hinnat ovat ponsoroineet niin paljon tarjontaa että joillakin pikkusahoilla ostokiintiöt ovat täynnä. Pidetään kuulemma runsaan kesäloman mittainen paussi ostossa ja katsotaan sitten syksyllä mitä ostetaan.
Hintataso kai vielä hetken pysyy nousussa, kun sahatavaran hinta rakentajille nousee koko ajan.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Aloittaja teki nimenomaan ekoteon, jatkossa metsäsi nielee enemmän hiiltä itseensä.
Lannoitus on kyllä monessa suhteessa järkevää, mutta kyllä ensin pitää huolehtia ojituksista, raivauksista yms. Tietysti myös vajaatuottoiset kuviot pitää uudistaa ennenkuin naapurikuviota lannoitetaan. Kunnon tien tekokin metsään menee lannoituksen edelle investoinneissa.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Susien suojelu on mennyt pahoin överiksi.
Aina kiristää hampaita kun näen lehmiä susiaidan sisällä. Asia voitaisiin ratkaista muutenkin kuin pakottamalla nuoret velkaiset maanviljelijät suojaamaan karjansa isotöisellä susiaidalla.
Hirvien poistoon susista ei ole, päin vastoin laumaannuttavat hirviä ja taimikkotuho on ensiostäkin totaalisempaa. Hirven metsästystäkin susi haitta merkittävästi.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Verkkotakki ja -hattu on vielä kyllä hirvikärpäsiä varten, taitaisi verkko olla liian harvakin hyttysille. Korpituvan hyllystä löytyi muoviputeli offin suihketta, joka kyllä tehosi. en tiedä onko tuote vielä myynnissä.
Tänä keväänä on hyttysiä ollutkin taas erityisen paljon, isot vaihtelut vuosien välillä.
Terveisin: Korpituvan taneli
Kummallista on että minun paltani osalta vanhin kuva palvelussa on vuodelta 1995. En tiedä koska vanhimmat kuvat alueelta on otettu, mutta minulla on yksi paperikuva vuodelta 1951. Todennäköisesti tämäkin alue on jo kuvattu 30-luvullakin
Terveisin: Korpituvan Taneli
Tien varresta hävisi paju kun se ensin käsiteltiin elokuun alussa muskaimella, niin että jäljelle jäi vain runsaan metrin pitkiä kaluttuja runkoja, joille murska ei voinut mitään. Näihin tuli 30…40 cm pitkiä vesoja valtavasti samana syksynä. Nämä turrakkeet kaadettiin sitten moottorisahalla enen lehden kellastumista. Sahaus niin että katkaisukohta oli mahdollisimman alhaalla. Toinen taivutti runkoa irti maasta ja toinen sahasi.
tien varressa ei muutamaan vuoteen pajua näkynyt ja kun alkoi näkyä, ne olivat siemensyntyisiä.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Kyllä raivauskanto pitää aina olla lyhyt. Lehtipuukin versoo pienemmällä kasvoimalla kun ei ole kannontörilästä lähtöalustana.
Vain silloin lehtipuu pitkään kantoon jos samana kesänä on tarkoitus käydä katkaisemassa ne vesoneet pitkät kannot.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Urbolle tiedoksi: olen kyllä 60-luvulla tehnyt niin että keräsin tuulen kaatamat siemenpuut. En kuitenkaan sen jälkeen, kun en ole siemenpuita jättänyt. Tyhmää jättä metsän parhaat puut tuulen kaadettavaksi, kun on järkevämpiäkin ja erityisesti hyvin paljon varmempiakin tapoja uudistaa metsä.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Siemenpuuthan yleensä kerätään pois kun tuuli on ne kaatanut.
Terveisin: Korpituvan Taneli