Käyttäjän Korpituvan Taneli kirjoittamat vastaukset
-
Visakallo: ”Kesällä kaukolämpöä ei kulu juuri muuhun kuin käyttöveden lämmittämiseen. Koska voimalaa ei voi ajaa aivan kituuttamalla, syntyy kesällä melko paljon ylimääräistä lämpöä, joka pitää haihduttaa ilmaan. ”
Eipä sitä juuri ilmaan pysty haihduttamaan. Aikanaan Hanasaari B laitoksessa käytettiin merivesilämmönvaihdinta kaukolämpöveden jäähdytykseen. Se oli kuitenkin kannattamatonta hommaa, lämmön lisäksi menetetään pumpputehoa merkittävästi. Yks mahdollisuus on lämpöakut, joita kokeiltiin jo Myllypurossa ja nykyisin kuulemma taas jossain otettu käyttöön.
Hyvä puoli noissa ongelmissa on se että kesällä yöllä kun kaukolmmön kulutus on minimissään on sähkön tarvekin pieni. Kattiloitten pienillä kuormilla käytetään myös savukaasun kierrätystä takaisin tulipesään että saadaan lämmöt pysymään pienelläkin kuormalla.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Eilisen ajankotaisen studion väki pohti mitä voitaisiin että että sähkö riittäisi.
Eivät hoksanneet että voitaisiin viheltää poikki tämä sähköautovouhotus. Valtion tuella ostetaan sähköautoja ja vaaditaan niille latauspaikkoja. Tuet pois ja latauksille tiukka aikataulu, milloin saa ladata, että teho riittää.
Poikki pitäisi viheltää myös öljylämmityksen korvaaminen sähköavusteisilla lämmitysmuodoilla.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Kyllä anakin tilhin akut käyttäytyvät kuten akut aina, eli kun moottori pysähtyy akun tyhjennyttyä, niin minuutin kuluttua taas pyörii hetken.
Siinä loppuvaiheessa asialla ei ole merkitystä, tyhjä mikä tyhjä. Jos kuitenkin koko sahauksen ajan on kuitenkin pieniä taukoja, niin akku kestää huomattavasti pitempään.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Kemiallinen reaktio se on nykyisissäkin akuissa, vaikka onkin erilainen kuin lyijyakuilla.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Jätkä ei ole hoksannut, että nyt puhutaan akkuvehkeistä, ne eivät käy tyhjäkäyntiä. Niillä se ”tyhjäkäynti aika” on hyvinkin tarpeen että akun kemiallinen reaktio ehtii purkamaan energiaa käyttöön.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Ei ole raivurista kokemuksia, mutta sähköisestä ketjusahasta kyllä. On selvää että pakkanen hiukan vaikuttaa, mutta enpä tuota juurikaan huomannut. Kyllä akkujen kestävyys on käytöstä kiinni. Raivuri on akulle vaikeampi pala kun se kuluttaa lähes jatkuvasti. Mottorisahalla katkoja tulee väkisin enemmän, jos vähnkään puita käännellään. Akun kesto paranee huomattavasti kun se saa edes pieniä lepotaukoja, että kemiallinen purkuprosessi ehtii mukaan
Tästä syystä ei kannata liikaa tuijottaa niihin akkujen kestävyyskokeisiin joissa saahaa kuormitetaan koko ajan. Esim. Mottorisahan kiekkosahaustestit eivät sovi akkusahalle. Niissä virta saadaan loppumaan hyvinkin luhyeen , mutta muutaman minuutin tauon jälkeen sitä taas olisi.
Kyllä säännöstellään hajaasutusalueillakin. Tästähän kokemuksia on jo joidenkin lakkojen aikana, kun sähköä oli liian vähän. Teollisuus sai kaiken tarvitsemansa, mutta tavalliselta kansalta katkottiin. Silloin oli tietenkin sekin näkökohta että piti saada yleinen mielipide lakkoa vastaan.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Susi on vaarallinen yleensäkkin ihmiselle, siinä vaiheessa kun susi huomaa että ihminen puoluskyvytön. !800 luvulla susi ”peri” (hukkaperi) ihmisiä. tilanne oli monesti se että ihminen olisi menettänyt henkensä ilman suttakin.
Turha väittää ettei ihmisen liha kelpaisi sudelle. Nälkäinen susi syö sitä mitä kiinni saa, eikä nirsoile.
Terveisin Korpituvan Taneli
Omatoiminen asennustyö on aivan oma lukunsa, voi olla hyvinkin kannattavaa,
Tämän hetkisiä takaisunmaksu laskelmia olis kiva nähdä. Itte en viitti ruveta laskemaan kun toteutus kuitenkin menisi ensi kesään, tilausruuhkien takia.
Terveisin: Korpituvan Taneli
Kyllä ne ylijäämät kai kaikissa tapauksissa verkkoon saa myydä. Silloin kun kyselin niin verkkoonmyynnin hinnat vain olivat ihan mitättömiä, nyt sekin voisi olla kyllä toisin, ainakin hetken aikaa.
Terveisin: Korpituvan Taneli