Käyttäjän Korpikolva kirjoittamat vastaukset

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Korpikolva

    Repovaaran männiköitähän nuo työnäytteenään tykkäävät esitellä, mutta kaikenlaista muutakin tienoilta löytyy:

    http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&text=Kilsisuo&srs=EPSG%3A3067&y=7313206&mode=orto&x=528617&lang=fi

    (poista kolme välilyöntiä)

    Sinänsä tietysti epäreilua tuoda tuhoontuomittuja avosoiden ojituksia keskusteluun, mutta kun nämä suot on laskettu Osaran alkuperäisiin hakkuutuottoihin (niihin alle sadan kuution keskiarvoihin) mukaan, niin kai ne on laskettava rehellisyyden nimissä vastedeskin? Vai kutsutaanko Osaran aukoksi pelkästään rusinoita pullasta?

    Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin rajalta löytyy mainio vertailukohta Osaran aukean ja Syötteen kansallispuiston kesken. Tehometsän ja jätemetsän kohtaamisesta syntyy puolen vuosisadan päästä hauska kontrasti:

    http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=8000&text=Sy%C3%B6te&srs=EPSG%3A3067&y=7308998&mode=orto&x=531679&lang=fi

    Eli sen vaan halusin sanoa, kun olen noilla tienoilla samoillut, että kaikkia ammattilaisten laskelmia ei kannata ihan purematta niellä.

    Korpikolva

    Metsä kasvaa hyvin siellä, missä metsä nyt yleensä kasvaa hyvin eli kangasmailla. Tätä maapohjaa on Osaran metsistä ehkä 20-30 prosenttia. Kannattaa käydä katsomassa läheisessä Syötteen kansallispuistossa, joiden metsien käyttöhistoria kaskeineen ja harsintoineen oli vertailukelpoinen 50-luvulle asti. Entiset harsintametsät kasvaa komeaa tukkia.

    Ja täytyy pitää mielessä, että ennen jättimäisiä ojituksia Osaran aukosta oli erilaisia soita ja kitukasvuisia rämeitä jopa valtaosa. Ei sieltä kovin paljoa puuta hehtaaria kohden ollut mahdollista saadaakaan. Maanmuokkausten, istutusten, lannoitusten, ennenaikaisten uudistushakkuiden ja uudelleenistutusten jälkeen on saatu aikaan välttävää kuitupuumetsää myös kankaiden ulkopuolelle, mutta voitollista siitä projektista ei taida saada taiottua kukaan.

    Ja sitten on se viimeinen kolmasosa, lähinnä entisiä avosoita, joista miljoonaa poltettua diesel-litraa kohden saadaan kerättyä pari peräkärryllistä maailman kalleinta polttopuuta. Niitä ”metsiä” ei taideta kauheasti esitellä?

Esillä 2 vastausta, 1 - 2 (kaikkiaan 2)