Käyttäjän Kokenut kaiken tietää kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 267)
  • Kokenut kaiken tietää

    Kyllä näistä työtaistelutoimista ja muistakin markkinahäiriöistä joskus seuraa kaikenlaista, itsellä hakkuu käynnissä, ja hakkuun yhteydessä tuli esille uhkaava tukin hakkuukielto, ja päätehakkkuiden ostorajoitukset. Eli tilanteet muuttuu joskus äkkiäkin, ja silloin voi olla hyvä, että joku valvoo hakkuun toteutusta, jos vaikka kyseessä pari vuotta vanha kauppa. Runkohinnoittelu kyllä tuollaisia riskejä vähentää. Itse olen tehnyt yhden runkohintakaupan, sahan kanssa joka sahasi silloin muistaakseni 9 cm läpimittaan, ja lyhin tukki 3 m. Mutta vaati se jonkinlaiset exel- sulkeiset, kun muilla tarjoajilla oli perinteiset, tai pölkyn katkonnat ja mitat.

    Kokenut kaiken tietää

    Ei kerry kasvua heti omistuksen alusta, puut kasvaa vain kesäisin. Talvikautena tulee vain tuhoja, puustopääoma pienenee.

    Kokenut kaiken tietää

    Se laatikko traktorin keulassa on silti hyvä, siinä voi kuskata ketjuja, liinoja, taljoja, kombikannua jms. Vaikka yksi  saha olisi tukijalassa tai sermissä Otin etupainon runko-osan pois, ja 300×300 rhs ainesputkesta tein laatikon aika alas, vetolenkki alkuperäiselle paikalle. Suojaa maskia, syyläriä,valoja sitten kun ajaa metsässä.

    Kokenut kaiken tietää

    Kyllä siinä runkohinnoittelussakin voisi joku ostaja jättää latvan reiluksi, varsinkin, jos hakkuutähteet on ostettu edullisesti, ja runkohinta on korkea. Runkohinnoittelussä jää se laho ilmeisesti kaikilla ostajilla vielä omilleen? Jääkös runkohinnoittelussa lumpit kaupan ulkopuolelle?

    Kokenut kaiken tietää

    Kai niitä voi kuskata ihan samalla, kuin 2.7 kuitujakin. Varmaan on,että lyhyempiä kutsutaan jollain muulla nimellä, pölkky, parru tms. Mutta totta on sekin, että vaikka siinä kauppakirjassa kuitujen/ rankojen mitta taitaa monesti olla 270-280, ei niitä käytännössä tehdä, varmaan juuri sen takia, että kaikki loppu ketjussa niitä kiroilisivat. Minusta se pitäisikin sitten ottaa pois sieltä kaupan mitoista, ja rehellisesti tunnustaa, että alle 3 metrin mitat ei käytössä.

    Kokenut kaiken tietää

    Juu, niitä mittoja on hyvä olla käytössä esim. Kaikki välillä 3.1- 6.1 mieluummin lyhyempiäkin. Kyllä sen millin alakokoisen voi tukiksi tehdä, jos on sen apteerauksen noin tökerösti aloittanut. Olen pyytänyt katkontalistat, ja kyllä niissä on joskus joku alimittainen tukki tehty. Mutta kyllä tuosta suorittavan kirjoituksesta jokainen varmaan tajuaa, että niillä mitoilla, kuskeilla, apteilla, ostajan puun tarpeella on loppupelissä vaikutusta tukin talteensaantiin, ei se kaikki järeä puuravara kuitupinossa sinne vahingossa päädy.

    Kokenut kaiken tietää

    Olin siinä käsityksessä, että jees ostaa uuden sahan vähän väliä, ennen kuin tulee vaivoja, ja lahjoittaa vanhat pois. Ja lahotkuuset laitetaan nurin ennen tukkikokoa. Mutta vakavasti puhuen, kyllä niitä sahoja kannattaa joskus vähän korjailla, jos jarru puuttuu, niin pitäisin sahan telakalla. Itsellä traktorin keulalla 5 mm raudasta tehty laatikko, johon mahtuu 2 sahaa, tai muuta tarpeellista. Helpoimmalla pääsee, kun tekee vesivanerista rajumma laipansuojan, ja pulttaa pystyyn sermiin. Noista kärryvakuutuksista kannattaa kysyä vakuutusyhtiöltä, edes se traktorin kasko ei välttämättä korvaa kaikkea. Jos ei ole maatilavakuutusta, voi jäädä jotain saamatta. Itse olen muutaman kerran kärryn kaatanut niin, että korvauksia on haettu.

    Kokenut kaiken tietää

    Neuvottelu kysymyksiähän nuo monesti, en itsekään noita koivutukkeja kaikkia hankintana sahannut, vaan jätin itselle pystykaupasta. Kauppaa tehdessä vaan pitää jo sopia, viimeksi en saanut kaikkia haluamiani kuituja itselle, minkä ymmärrän hyvin, oli pari vuotta kulunut kaupasta hakkuuseen. Itse tein ensimmäisen kaupan mhy: n kanssa vajaa vuosi sitten, minusta heidän palvelunsa kannattaa sisällyttää kilpailutuksiin, varsinkin, jos leimikossa on monenlaista puuta, jotka kaikki ei yksittäistä ostajaa kiinnosta.

    Kokenut kaiken tietää

    Sehän tässä on riskinä, että talouden lait ei enää menekään historian mukaan, kasvu ei jatku loputtomiin, ja luonnonkin kestokyky tulee vastaan, ja ihmistenkin ymmärrykseen. Kaikilla ihmisillä ei välttämättä voikaan olla varaa autoon, harrasteautoon, moottoripyörään, veneeseen, mökkiin  ja pariin kaukomatkaan vuodessa. Siihen se pörssien nousu ja pitkällä aikajänteellä sijoittaminen perustuu. Kannattaa ehkä nauttia nyt varallisuudestaan, ja hyväksyä ajatus, että jälkipolvilla ei ole kaikkea samaa.

    Kokenut kaiken tietää

    Ei kai huskusta pois vaihdeta, kuin laadun tai jälleenmyyjän/huollon takia. Jos ei sitten arvosta sisäpuolen kytkintä sahattavuuden kustannuksella.

Esillä 10 vastausta, 171 - 180 (kaikkiaan 267)