Käyttäjän Kokenut kaiken tietää kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 273)
  • Kokenut kaiken tietää

    Sen tilhinkin vaijerikin kannattaa rasvata, toimii sitten pakkasillakin, mutta vähän suurempi työ rasvauksessa.

    Kokenut kaiken tietää

    Odottaisin, tai vaihtaisin toimittajaa. Vähän enemmänkin kannattaa lämmöistä maksaa mielestäni, tulee talvisarja ja rasvattava vaijerikin.

    Kokenut kaiken tietää

    Sain naapurilta jokusia ketjuja, samalla katsoin ja teroittelin vähän omia käyttövarastoja, ja perintöketjuja. Onneksi lähes kaikki nämä .325 jaolla, ja 56 lenkkisiä. Loput tunnistaa heti, ja laitoin syrjään. Mutta yksi omakin saha on jossain vaiheessa ollut 1,3 mm vetolenkillä, toinen 1,6 millisellä. Käytettyjä likaisiakin ketjuja, ei ollut yksikään paketissa, niin ei ollut niistä apua.  Ei ollut metsälehden jutussa, mitä  tarkoittaa seuraavat vetolenkeistä löytämäni merkinnät: D2,21,22,95,2C,34,25,5 olisihan nuo itse ketjuissakin olevat merkinnät voinut käydä läpi, aika harvoin viitsii laatikoita säilytellä, eikä siellä kuitenkaan ole se laatikon ketju, vaan joku muu, ehkä se pois otettu, mahdollisesti laipan vahdon yhteydessä. Se taisi olla niin, että narrowkerf ketju vaatii oman laippansa, mutta tavallisen ketjun voi laittaa kapean laipalle? Ja onkos se vetorissa 3/8 ja 3/8 picolle sama?

    Kokenut kaiken tietää

    Mulla nuo kaksi 260:tä on ihan kuin eri mallin sahoja, toinen tuntuu ja vähän laiskalta ja sammuilee, toinen on tirheä, ei se 3 kw 261 paljoa räväkämmäntä äkkiseltään vaikuta, toki siinä on parempi tärinänvaimennus. 260 ssä pitää katsoa, että kaasuläppä aukeaa oikeasti kokonaan omalla kaasunkäytöllä.  Silloin kun ostin 490 raivurin, ja sahasin ensimmäisiä tankillisia, ajattelin, että ei tällä tee mitään. Ajattelin, että ehkä sisäänajo auttaa ja jatkoin sitkeästi sahuuta. Se virkistyi sitten huomattavasti, kun se kalibroi itsensä. Oli sen verran vanha malli, ettei siinä ohjeessa ollut sitä täyskaasukalibrointia, ehkä hyväkin, tuli rauhallisempi sisäänajo. Ei alkanut vielä ekalla tankillisella toimia, varmaan vaati niitä pidempiä täyskaasujaksoja.

    Kokenut kaiken tietää

    Kiitos vinkistä, taidan vaihtaa tankin polttoainesuodattimen eka, se saattaa olla alkuperäinen. Jospa se ei jaksa imeä tyhjäkäynnillä tarpeeksi siitä läpi. Hyvin voi kyllä olla tuo bensapinta, tai joku pikku ilmavuoto, kun muistaakseni tosiaan ollut sama ominaisuus kauan, ehkä jopa uudesta asti. Mitenkäs tässä sitä bensapintaa säädetään, ohjekirjassa ei ollut. Onko samankaltainen, kuin Hytösen 545 autotunen säätövideossa, eli säätökalvon alta keinuvipua säätämällä? Olen sahojen kaasarien avaamiset tähän asti onneksi välttänyt.

    Kokenut kaiken tietää

    Itse olen m- tronikeihin ollut tyytyväinen. Vanhassa ms 260 sahassa on sellainen vaiva, että tyhjäkäynti on epävarma. Leikkuun jälkeen käy ehkä vähän liiankin kovilla kierroksilla, kun laskee maan, kierrokset laskee, ja sitten viimeistään kun ottaa käteen niin sammuu. On säädetty, toinen samanlainen pelaa hyvin ja jotenkin tuntuu pirteämmältä. Tuo temppuileva on uutena tullut taloon, ja muistelisin, että siinä on tuon sorttista ollut aina, käynnistimeen olen siitä johtuen joutunut käpäliä vaihtamaan. Käynnistyy kyllä ok uudelleen. Kävi säädettävänä merkkikorjaamossakin, sanoi, että kiertää juuri sen mitä kuuluu, ja oli vartin käynyt tyhjäkäyntiä maassa. Kytkimen jouset siihen laitoin, kun ajattelin, että kytkin ottaa kiinni liian alhaisilla kierroksilla. Mielestäni asento ei vaikuta tekee samaa asennosta riippumatta.  Onko jollekulle tullut vastaavaa vastaan? Onko näissä ollut uutena ilmavuotoja? Harmi ettei Jätkä enää kirjoittele, saisi taas kuulla kuinka sysipaska tuo on. Minusta muuten hyvä saha, ilmanputsari helpo puhdistaa, se kyllä tukkeentuu.

    Kokenut kaiken tietää

    Taitaa olla susistakin vain haittaa hirvikannan hoidossa, kun niiden takia talvikantaan pitää jättää särkymävaraa. Ja sitten syövätkin jotain muuta, tai muualta.

    Kokenut kaiken tietää

    Sahakorvaus, kilometrikorvaukset ja päivärahat ei tilastoissa näy, kun ovat verottomia, toki ne ei olekaan palkkaa, vain korvauksia kuluista. Noita ansioita kannattaisi niille opintojaan miettiville peruskoululaisillekin jonkun joskus näyttää.

    Kokenut kaiken tietää

    Kerrankin tuli hyvä edullisesti läheltä. Aika vähäisiin sahuihin. Alviahan siitä ei saa, mutta muuten käytettykin kelpaa vähennyksiin.

    Kokenut kaiken tietää

    Kenttäsahallakin kannattaa sahata parhaat tukit, jos tarkoitus ei ole tehdä polttopuuta. Huonommat sitten myydä hankintana, noissa isoissa sahoissa kun on niille lajittelijan kuvaamat selvät prosessit. Poikkeuksena vähän lahovikaiset isot, joista tulee paljon hyvää sahatavaraa, laho on helppo myöhemmissä vaiheissa plokata pois, kun kaikki tapahtuu yksitellen käsin. Toinen sekundatukki, joka on hyvää sahattavaa, on juuri sen verran kuivahtanut, että kuori pakkaa irtoamaan. Käytännössa tulee priimaa tavaraa, mutta kotimaan sahoille ei ainakaan Suomen leimikoilta kelpaa, saksasta sitä taisi tulla tännekin sahoille.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 273)