Käyttäjän Kokenut kaiken tietää kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 157)
  • Kokenut kaiken tietää

    Kyllä nuo alle 20 yksikköhinnat täytyy olla jo aivan risukoista, eihän tuollaisia ole vuosiin enää missään näkynyt, No jk metsissä ehkä, sellaisia kauppoja ei ole tullut tehtyä viimeaikoina.

    Kokenut kaiken tietää

    Laserkeilaus se vasta on jotain, käsittääkseni keilausta on tehty paljonkin, keilaamallahan nuo metsäkeskuksen latvusmallit jms. on saatu käsittääkseni aikaan. On se maakin keilattu moneen kertaan, mutta en tiedä miten käyttökelpoiseen aineistoon tavismetsänomistaja pääsisi käsiksi. Tuo olisi droneosaajille oikea työ, lannoitukset ja hakkuut jättäisin muille vehkeille. Joku enemmän kouluja käynyt ja tutkimuksissa mukana ollut voisi laittaa vinkkiä.

    Kokenut kaiken tietää

    Mhy taitaa monesti saada rahansa vasta, kun tavara on tuotantolaitoksella. Ja pieni viive varmaan siinäkin. Energiapuufirmoilla ollut 45 päivää maksuaika loppumitasta, nämä taitavat saada rahansa monesti vasta, kun lämpö on tuotettu. Myyjähän päättää kenelle myy. Itse olen siirtänyt tilityksiä vuodenkin päähän korotta, kun olen odottanut sitä luvattua metsävähennyksen nostoa.

    Kokenut kaiken tietää

    Moottorisahalla hakkaa, ja hevosella ajaa, muutama tukkipuu vaan vuosittain/ ha. Toimet, kun yli puoli metriä lunta, kaadot suojakelillä. Hyvä jälki tulee, puistometsiäkin kelpaa hoitaa tuolla systeemillä. Akkusaha, ettei meteli häiritse luontoa, tai ihmisiä.

    Kokenut kaiken tietää

    Tricoa ehtisi vielä ruiskuttaa, meilläpäin ainakin vielä sopivia kelejä. RHY: n kautta kannattaa ottaa, metsästäjät sponsoroi puolet hinnasta. Pytty kannattaa pitää lämpimänä ennen ruiskutusta niin pitkään kuin mahdollista. Pedot saattaa edistää laumoittumista.

    Kokenut kaiken tietää

    Muutama douglaskuusikin varmaan mahtuisi joukkoon, ja on sitten aikuisena komean kokoinen puu. Itsellä on sorkkaelukat sarvillaan tuhonneet niitä kyllä monia, mutta tuossa kohteessa pitänee muutenkin torjuntatoimia tehdä. Aika arvokkaita on nuo erikoisemmat taimet, turhan tiheään ei taloudellisessa mielessä kannata istuttaa niitä. Pyökkiä täälläpäin on istutettu myös. Tammi on pihassa kasvanut aika nopsaan (verkko oli ympärillä) kaikki vioitukset hidastaa kasvua aika lailla. Pyökistä ei omaa kokemusta. Laita vaikka omenapuita muutama myös, talviomenat tarjoaa mukavasti ruokaa eläimillekin, ja onhan kukkiva omenapuu hieno. Lehtikuusta on itsellä pari kuviota, kasvaa hyvin, ensiharvennuspuu kelpasi mäntykuidun hinnalla selluksi. Elukat niitäkin kuritti nuorena. Euroopanlehtikuusi ei naapurin avohakkuussa olisi kelvannut kuin energiaksi, jätti ne jättöpuiksi.

    Kokenut kaiken tietää

    Kyllä se on kukkua, että taimet kasvaisivat muokkaamattomassa yhtä hyvin kuin muokatussa. Jollain maaperällä ja olosuhteissa saattaa näin olla, mutta pääsääntöisesti taimien kasvu jää puoleen muokkaamattomaan istutettaessa, ja kuolleisuus nousee. On tuosta aika paljon tutkittuakin tietoa. Ei taimien käsittely tukkimiehen täitä vastaan aina tehoa, aika paljon taimia kuolee täin takia kun tuoreelle aukolle istutetaan.

    Kokenut kaiken tietää

    Kyllä sahojen ja sellufirmojen tukkikertymissä on ollut eroja paljonkin, mutta historiallisten taulukoiden perusteella ei voi nyt tehdä varmojaja ratkaisuja. Sahatkin saavat nyt ilmeisesti vaihtokaupoissa sen verran hyvää hintaa kuidusta ja energiasta, että huonoja ja vääriä ei entiseen tapaan kannata sahata, vaan hakata rankakasaan enenevässä määrin jo metsässä. Samoin omistajanvaihdokset on vaikuttaneet tuohon tukin talteenottoon jonkin verran. Että ei ne mhy:n taulukot 20 vuoden takaa välttämättä nyt päde. Toki se hakkuuttaminen mhy: n kautta on monesti hyvä ratkaisu, kun sopimukset vaneripuulle, energian tarvitsijalle, pikkutukille, isolle ja välikoon tukille on tehty jo aikaisemmin ja urakoitsijalle maksetaan taulukoiden mukaan. Kukin tekee kauppansa oman mielensä mukaan, toiset hakkaa itse sahalla kaikki tien varteen. Runkokaupan tein joskus halvan kuidun aikaan sahafirman kanssa, mutta tuli kyllä mieleen, ette kannattaako sen puida koko runko? Urakoitsijallekin se latva on monesti työläin, ja kasvattaa runkokokoa, joka laskee taksaa.

    Kokenut kaiken tietää

    Kyllä niitä kantoja nostetaan muualtakin, peltoraivuilla monesti männiköistä, UPM tainnut nyt lopettaa tuon, ettei tule metsäkatoa. Kannot voi nostattaa millaisesta metsästä vaan, tien varressa kelpaa kaikki. Mutta saanto, säilyvyys ja noston helppous kuusikoissa sen verran parempi, että ”pystykaupalla” kuusikot on halutuimpia. Mutta nyt näyttää energiapuumarkkina sellaiselta, että kannattaa olla kauppa tehtynä, ennen kuin nostattaa suuren auman tien varteen.

    Kokenut kaiken tietää

    Mulla tehtiin ensiharvennus 1270 jontikalla, hakuupääkin näytti minusta pikkufiiatin kokoiselta ( päätyö koneella sahalle päätehakkuut) Oli hoidettu ja raivattu metsä, taitava rauhallinen kuski. Minusta jälki oli hyvää, mutta yrittäjä valitteli polttoainetta kuluvan reilunpuoleisesti kertymään nähden. Monesti taitaa olla niin, että se ajokone vaatii ne leveämmät ajourat. Mutta helpommin varmaan tulee hyvä hakkuujälki pienemmällä koneella ensiharvennuksella, ainakin jos ajokonekin on sopiva.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 157)