Käyttäjän Koiramies kirjoittamat vastaukset
-
”Jätkä: ….varsinkin jos malttaa vaihtaa vetorissaa ohjeen mukaan.”
Kertokaapa nyt tietämättömälle mistä tietää milloin vetorissa alkaa olla vaihtokunnossa? Huskun ohjeissa käsketään vaihtamaan joka ketjunvaihdon yhteydessä. Eipä ole tullut tehtyä.
Kerran sahaliikkeessä uutta vetorissaa (aivan liian kulunut) hakiessa kysyin asiasta, mutta kunnon vastausta en saanut.
”Pikkutukki: Ketjun pudottaa kuusen kuivat oksat kun vie sahaa rungolle puolikaasulla. Tässä tulee joskus möhlittyä!”
Taas tuli opittua uutta asiaa. Ihmettelin, että mikä pudotti ketjun päältä kun tuli tuossa karsittua noita isoja kuusia. Pitääpä kiinnittää huomiota tuohon karsintaan.
”Potkaisin aggrikaatin käyntiin ja minulla on yhdysjohto, jolla saan annettua virtaa pistorasian kautta. Pääkatkaisija täytyy tosin kääntää nollalle.”
Tuossa kannattaa olla varovainen mitä tekee, ettei asentajaparalle käy linjan päässä köpelösti. Itse en uskaltaisi tuota tehdä ilman ihan oikeaa verkonvaihtokytkintä.
Kiertoon meni jo 350.
Ei enää käytiin repimisongelmaa 🙂Enpä noista rosenttiloista tiedä, mutta tässäkin tapauksessa hintaeroksi kirjalle tulee 17,2e ja sillä saa jo paljolti evästä reppuun, kun seuraavaan kerran lähtee kaupoille tinkaamaan 🙂
Noita kirjoja on tullut tilattua, mutta aina näistä ”massatoimittajilta”. Samaa olen ihmetellyt itsekin, miten ne pystyvät myymään niin paljon halvemmalla kuin Metsäkustannukselta suoraan tilattuna. Kai se määrä ratkaisee.
Tingi laipan hinta pois uusista turvahousuista, ehkä pääsee helpommalla. Näin tuli tehtyä tuossa joulun alla 🙂
Sama juttu. Tarkoituksella poltan sekaisin koivua, mäntyä ja kuusta, niin pysyy paikat vähän puhtaampana.
Tuota minä vähän arvelinkin, että saattaa useampi vuosi mennä ennekuin uuniin voi laittaa. Tein noista tyvistä nuotiopaikoille penkit ja jakkarat, mutta silti vielä jäi tavaraa klapeiksikin. Oksatkin olivat kohtuullisen isoja. No pitäneen kosteusmittarin kanssa seurata kuivumista. Ei noita haapoja käyttämättäkään viittinyt jättää kun tuli kerran kaadettua.
Tuli tuossa viime syksynä tehtyä isoja kaulattuja haapoja klapeiksi parin vuoden tarpeen verran. Kuinkahan pitkään kuivatusaikaan noissa pitäneen varautua, että ne olisi polttoon sopivan kuivia? Ei ole ennen tullut tehtyä haapaa tämmöistä määrää.
Kuivia klapeja valmiina reippaat 5-vuoden määrä