Käyttäjän kmo kirjoittamat vastaukset
-
Jos pitää tuulivoimaa hyvänä sijoituksena business mielessä, markkinoilta löytyy tuulivoimarahastoja minne laittaa rahansa. Jos on taas sitä mieltä että eivät ole hyvä sijoitus, sitten pitää nauttia alihintaisesta sähköstä.
Bensaa taikka dieseliä kuluu melko suuria määriä, helposti 1000-2000 litraa vuodessa. Siinä samalla sitten tukee Putinin sotakassaa tuhannella eurolla vuodessa, vuodesta toiseen.
Öljystä sähköön siirtymistä voisi helposti nopeuttaa pienillä verotuksen muutoksilla. Samalla päästäisiin eroon Venäjän ja Afrikan orjakaivoksissa tuotetuista katalysaattorimetalleista.
Öljyriippuvuudella ei siis ole mitään haittavaikutuksia kun mahdollisesti muodostuvat Kiinariippuvuudet ovat niitä suurempi uhka? Visakallo voisi välillä tuoda öljyriippuvuuden haittoja esille tällä palstalla kun trolliosastolta tuntuvat totaalisesti unohtuneen.
Tuulivoimalan suurimmat rakenteet, betoniperusta, teräsrunko ja lasikuitu/komposiittisiivet eivät niin kovin eksoottisia materiaaleja ole. Suomessa valmistetaan näitä kaikkia.
Sähkön kulutuksen ja siirron verot ja kulut jäävät paljolti Suomeen. Visakallo on ollut hyvin hiljaa Suomen öljynkulutuksesta, vuosittain on rahoitettu ja rahoitetaan 5-6 miljardilla eurolla Venäjän sotia, arabimaiden ihmisoikeuksia ja Norjan urheilua.
Ingalinan sulkeminen ei juuri vaikuttanut sähkön hintaan Liettuassa, samat pari kolme senttiä alle EU keskiarvojen ollut koko Liettuan EU jäsenyyden ajan. Jäsenyyden jälkeen on rakennettu linjat Liettuasta Ruotsiin (700 MW) ja Puolaan (500 MW), ja Virosta Suomeen Estlink 1 ja 2 (1000 MW), että ei tuolla ydinvoimalan sulkemisella mikään mahdottoman huono lopputulos ollut.
mehtäukko voi vapaasti tislata Suomen turpeita erilaisiksi polttonesteiksi, myydä niitä maailmalle ja tulla kertomaan miten hyvää businessta se on!
Ingalinan voimalat olivat Tshernobyl-tyyppisiä, Loviisan ei. Mitähän Visakallo on mieltä, oliko Tshernobyl tyyppiset reaktorit turvallisia vaiko eivät?
Koko Baltian sähkönkulutus on tällä hetkellä luokkaa 3000 MW, kissannahkasähköä jos verrataan Norjan 18 000 MW, Ruotsin 20 000 MW tai Suomen 12 000 MW. Baltian tuulivoimaloiden kapasiteetti on muutama sata MW, lisää varmasti mahtuisi, jos ei sitten tutkien toiminnat rajoita.