Käyttäjän kmo kirjoittamat vastaukset
-
Ingalinan sulkeminen ei juuri vaikuttanut sähkön hintaan Liettuassa, samat pari kolme senttiä alle EU keskiarvojen ollut koko Liettuan EU jäsenyyden ajan. Jäsenyyden jälkeen on rakennettu linjat Liettuasta Ruotsiin (700 MW) ja Puolaan (500 MW), ja Virosta Suomeen Estlink 1 ja 2 (1000 MW), että ei tuolla ydinvoimalan sulkemisella mikään mahdottoman huono lopputulos ollut.
mehtäukko voi vapaasti tislata Suomen turpeita erilaisiksi polttonesteiksi, myydä niitä maailmalle ja tulla kertomaan miten hyvää businessta se on!
Ingalinan voimalat olivat Tshernobyl-tyyppisiä, Loviisan ei. Mitähän Visakallo on mieltä, oliko Tshernobyl tyyppiset reaktorit turvallisia vaiko eivät?
Koko Baltian sähkönkulutus on tällä hetkellä luokkaa 3000 MW, kissannahkasähköä jos verrataan Norjan 18 000 MW, Ruotsin 20 000 MW tai Suomen 12 000 MW. Baltian tuulivoimaloiden kapasiteetti on muutama sata MW, lisää varmasti mahtuisi, jos ei sitten tutkien toiminnat rajoita.
Hinta ohjaa kulutuksen ja tarjonnan tasapainoon, hyvin poikkeuksellista saa olla jos muita rajoituksia tarvitaan.
Vesivoimaa nyt paljon tarjolla ettei Pohjanmaa tulvi.
Meinaatko että kaikkien sähköntuottajien pitäisi myydä sähkönsä omakustannushintaan? Miksei samaa sovelleta puukaupassa, Visakallo saisi tukeistaan kaksikymppiä kuutio, jatkuvan kasvatuksen apostolit satasen?
Tuulella ja ydinvoimalla tehtävä sähkö on halvempaa kuin hiilisähkö. Alumiinin valmistuksessa sähköä kuluu ja paljon.
Maailman suurimmat alumiinintuottajamaat on Kiina, Intia, Venäjä. Euroopassa eniten Norjassa. Luulisi olevan EU:nkin etu että kaikki alumiini ei olisi tuontitavaraa. Mutta kuten täälläkin näkee, EUn vastustaminen kaikissa tilanteissa ja asioissa on joidenkin ainoa ajatus niin vaikeaksi tuokin halutaan tehdä.
Onhan tuolla vaikka 10 päivän sääennusteita missä tuulenvoimakkuuksia näkee.