Käyttäjän kmo kirjoittamat vastaukset
-
Tänään opin että maailman tappi on 2029, tuulivoimaloita tuetaan enintään sinne asti, https://www.motiva.fi/ratkaisut/uusiutuva_energia/tuulivoima/tuulivoima_suomessa/tuet_tuulivoiman_rakentamiselle
OL3 tehoa on loppuvuodeksi rajoitettu 30 MW:lla. 125 MW rajoitus oli voimassa yhden päivän. Tolopaisella ei tunnu edes prosenttilasku sujuvan.
Yhden, minulle suuren, puukaupan rahat laitoin UPM:n osakkeisiin. Reilusti plussalla kurssit, osinkoja tullut mukavasti ja reaaliosinkojakin saanut nauttia.
Juostessa energiaa kuluu noin 10 kcal / painokilo / km. Maratonilla energiaa kuluisi tyypillisellä metsurin painolla 3000 – 4000 kilokaloria. Kaippa energian kulutus normimetsätyöpäivän aikana on samaa luokkaa.
Maakaasun toimitussopimus.
Jos joku rakentaa 1000 MW sähköä kuluttavan tehtaan Saksaan ja 1000 MW voimalaitoksen Suomeen niin tehdas ostaa sähkönsä Saksan verkosta Saksan hintaan ja voimala myy sähkönsä Suomen verkkoon Suomen hintoihin. Jos joku noin tekisi, Saksassa sähkön hinnat nousisi hieman ja Suomessa hinnat laskisi. Ei onnistu sellainen ”Otanpa näistä Suomen ja Saksan välisistä siirtoyhteyksistä 1000 MW omaan käyttööni”.
Säkilläkö sähkönsä Saksaan kantavat? Vai vetävätkö roikkajohdon Itämeren poikki?
Sähkön viennistä ja tuonnista vastaa Finngrid ja naapurimaiden kantaverkkoyhtiöt, ei yksittäiset voimayhtiöt.
Ulkomaisten yhtiöiden kannattaa ennemmin hoitaa voittonsa turvaan korkokuluina, konserniavustuksina jne., niin ettei Suomesssa verotettavaa voittoa jää. Samat kuviot vaan kuin vaikka ulkomaalaisomituksessa olevilla metsärahastoilla.
Varsinais-Suomessa myönnettiin sorkkaeläinlupia luokkaa 26/1000 ha. Riista.fi valikkohelveteistä ei löytynyt miten hyvin lupia käytettiin mutta aika lähellä Tanskan lehtometsien lukuja jo mennään näilläkin. Suorittava tietysti Saksan lukuihin haluaisi jostain syystä.
Tämän päivän Hesarissa kirjoitetaan taas vaihteeksi Inarin ikimetsien polttamisesta kaukolämpövoimaloissa. Inergian sivuilta katsottuna paikallisten lämpövoimaloiden teho olisi yhteensä n 10 MW, eipä tuo toisaalta tunnu kovin suurelta tehontarpeelta tuulella ja/tai auringolla tuotettavaksi silloin kun tuulee tai aurinko paistaa. Vuositasolla puun kulutusta saataisiin varmasti vähenemään merkittävästi, jos viherpesun tarvetta tulee.