Käyttäjän kmo kirjoittamat vastaukset
-
Silloin kun ei tuule tai aurinko paista niin sähköä tuotetaan niin kuin nykyisinkin; vesivoimalla, tuontisähköllä ja lauhdesähköllä. Lisäksi kysyntä voi sopeutua hintoihin.
Jos/kun aurinkovoimalla ei tuoteta sähköä paljon p****kaan loka-maaliskuussa, aurinkovoimalla ei saisi tuottaa sähköä myöskään huhti-syyskuussa vai mitä Visakallo ajat takaa?
Pitäisikö myös tuulisina päivinä olla tuontisähkön varassa?
Helsingissä tuotetaan itse asiassa aika paljon sähköä aurinkovoimalla.
Ei Osara ikimetsiä hakannut vaan pitkään ja hartaasti jatkuvan kasvatuks… harsinnan menetelmällä aikaansaatuja raaseikkoja. Puunsielut olivat olleet kateissa jo kauan.
Tänään opin että maailman tappi on 2029, tuulivoimaloita tuetaan enintään sinne asti, https://www.motiva.fi/ratkaisut/uusiutuva_energia/tuulivoima/tuulivoima_suomessa/tuet_tuulivoiman_rakentamiselle
OL3 tehoa on loppuvuodeksi rajoitettu 30 MW:lla. 125 MW rajoitus oli voimassa yhden päivän. Tolopaisella ei tunnu edes prosenttilasku sujuvan.
Yhden, minulle suuren, puukaupan rahat laitoin UPM:n osakkeisiin. Reilusti plussalla kurssit, osinkoja tullut mukavasti ja reaaliosinkojakin saanut nauttia.
Juostessa energiaa kuluu noin 10 kcal / painokilo / km. Maratonilla energiaa kuluisi tyypillisellä metsurin painolla 3000 – 4000 kilokaloria. Kaippa energian kulutus normimetsätyöpäivän aikana on samaa luokkaa.
Maakaasun toimitussopimus.
Jos joku rakentaa 1000 MW sähköä kuluttavan tehtaan Saksaan ja 1000 MW voimalaitoksen Suomeen niin tehdas ostaa sähkönsä Saksan verkosta Saksan hintaan ja voimala myy sähkönsä Suomen verkkoon Suomen hintoihin. Jos joku noin tekisi, Saksassa sähkön hinnat nousisi hieman ja Suomessa hinnat laskisi. Ei onnistu sellainen ”Otanpa näistä Suomen ja Saksan välisistä siirtoyhteyksistä 1000 MW omaan käyttööni”.