Käyttäjän kmetsuri kirjoittamat vastaukset
-
Jees h-valta…täällä lunta 80 senttiä…en ole herkkähipiäinen
kmetsuri 4.2.2022, 19:41Metsänmiehen kanssa samoilla ajatuksilla sahojen ominaisuuksista ja käyttäjistä, Jätkän ajatuksista komppaan että työtä pitää tehdä ja Arto kulkee ilmeisen samaa latua töiden suhteen kuin minäkin.
Viime vuonna tein raivurihommia 175 ha, istutuksia 35000 taimenta ja työpäiviä kertyi 170. Verotettava tulo rapiat 40 000€ (yrittäjä). Ihan normi vuosi. Sahaillut olen Stilhillä, ei ongelmia millään kelillä.
Kun lueskelee/kuuntelee tätä huski-tilhi keskustelua, niin väistämättä tulee mieleen, että onko nuo huskin sahurit hieman pienemmillä vehkeillä varusteltuja, kun he niin kovasti tuovat tuota egoaan sahan voimalla esille ?
kmetsuri 9.1.2022, 11:12no ni, on sitten tämäkin ”keskustelu” päässyt entisille urilleen, eli eläkeläiset ja muut joutilaat höpöttää omia juttujaan. eiköhän se tuo JP osaa jo toimia parhaaksi katsomallaan tavalla tässä kysymässään hommassa…
kmetsuri 26.12.2021, 16:09Metsänmies. Jos olisin työntekijänä metsätöissä urakalla, niin minulle ei olisi sama, onko ansiostani verotonta 26 tai 35 % palkanmaksun yhteydessä,koska se vaikuttaa suoraan ktahan,eläkkeisiin jne. Nythän on ”hyvä” tilanne kun se on alle 30, mutta kun sahat,tarvikkeet,bensa jne.jne.kallistuu,niin tuohon taksaan lasketaan enemmän korvauksen osuutta tulevissa neuvotteluissa, jolloin miesosuus pienenee. Mutta en jauha enempää tästä-kiitos ja kumarrus!
kmetsuri 26.12.2021, 13:44Joo metsänmies tiesi vellirahan, hyvä!
kmetsuri 26.12.2021, 13:43Metsänmies soittaa verottajalle ja kysyy…itse selvittänyt asian kahteeen kertaan kun työnantajat lukevat tessiä eivätkä verottajan ohjeita. Kuten sanoin, verolainsäädäntö ja tessi ovat eri asia. Mettämakuri – kannattaa laittaa itse ,jotkut laskee toiset ei. Pyydä myös työpäivien lukumäärä/vuosi työnantajalta, jolloin saat vähentää ateriakorvauksen – muistaakseni 9.5€/päivä.
kmetsuri 26.12.2021, 10:54Jätkä ja Arto ovat oikeassa. Verotuksellinen sahakorvaus ei muutu mihinkään vuosien varrella. Työnantajan tulee pidättää palkasta 30%a ja työntekijä voi hakea tuota 10%n lisäosuutta.
Tessissä korvaus% muuttuu ja moni ymmärtää sen vaikuttavan työnantajan sahakorvauksen määrään mutta näin ei ole. Tessiin osapuolet vain laskevat kuinka paljon taksaan sisältyy sahakuluja, 2000 alussa % oli 35. Tes ja verotus ovat eri asiat.
kmetsuri 15.12.2021, 05:07Mie haluan kehua kaikkia niitä, jotka jaksavat lukea näitten – lähinnä – samojen kommentointia asiasta kuin asiasta. Mieleeni tulvii takaumia 80-luvulta jolloin opiskelin ja sain seurata samanmoisia vääntöjä silloisten opettajien keskuudessa.
Mie en valiettavasti ymmärrä keskustelua ,joka muuttuu muutaman kommentoinnin jälkeen näitten yksien ja samojen viisastelijoitten väliseksi perhenujakaksi, joka ei paljoa eroa vallalla olevasta koronahorinasta.
kmetsuri 14.12.2021, 13:06”Kiinteistötunnusten (näkyvät karttapaikan paikkatietoikkunassa) perusteella voi MML:sta kysyä omistajatietoja puhelimitse, ellei puskaradio kerro kuka ne tilat omistaa.”
Kun en tiedä asiasta niin kysyn: saako noita omistajatietoja luovuttaa ”ulkopuolisille” ?
kmetsuri 14.12.2021, 11:23”MHY tai muun yrityksen kautta hommia tarkoittaa käytännössä sitä, että kulujen jälkeen melkein sama maata kotona erinäisiä työttömyystukia nostaen”
Tuosta olen kyllä hieman erimieltä. MHYllä tuo varmasti on totisinta totta, mutta firmojen kanssa minä ainakin olen pärjännyt täällä meilläpäin. Osaajista – etenkin suomalaisista – on jonkinasteinen pula ja paikallisia toimareita arvostetaan. Taksoituskin on ainakin minulle kelvannut. Toki asenne työhön pitää olla kohdillaan, sen jokainen tietää, enkä kohdallasi epäilekään yhtään.
Aloittaminen työntekijänä voi olla hankalaa, koska ainakaan firmat ei ota palkkasuhteeseen.
Koska sinulla on jo valmis tmi, niin tosiaan noitten laskelmien (kannattavuusanalyysit)ja omien pähkäilyjen jälkeen jos ei vieläkään arveluta, niin puhelin käteen ja tiedustelua – itse aloittaisin firmoista.