Käyttäjän Kivelänhanttu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 101)
  • Kivelänhanttu

    Ei minulle ole koskaan lähetetty ostotarjousta kun olen MHYn kautta kilpailuttanut puukaupan. Teoriassa MHY voisi pimittää jonkun tarjouksen mutta EI se niin tee.

    Kivelänhanttu

    MHY suosittelee myräsuojia koivulle ja sieltä niitä myös saa.

    Kivelänhanttu

    Omat puunmyynnit 24 vuoden ajalta. tukkia 54%, kuitua 37%, lahoa 9% määrä yli 4000 kuutioa. Metsä ja hoito lähellä keskiarvoa, pyrin kuitenkin keskiarvoa parempaan. Ostotilaston luotettavuus laski minun silmissä, Tilastoista puuttuu piensahat ehkä vähän isommatkin, vaikuttaisiko tämä tukkiprosenttiin.

    Kivelänhanttu

    Samaa mieltä jees h-vallan kanssa. Teollisuuden ostotilastot lähempänä todellisuutta. Olen kerännyt toteutuneet puunmyynnit 90 luvulta asti exeliin muistiin, täytyykin katsoa millaiset puulajisuhteet tulee keskiarvoksi.

    Kivelänhanttu

    Taustapirut teki pirullisia päätöksiä ja selvitti 90 luvun laman. Uusi hallitus mahdollisesti Sipilä ja taustapirut tulevat tekemään pirullisia päätöksiä. Kuinkahan käy?

    Kivelänhanttu

    Kiitoksia suorittava. Kyllä olet oikeassa 2 cm välein tapahtuva paksuusmittaus tekee heittoa pienissä (20) pölkkymäärissä liikaa, suuremmissa pölkkymäärissä sekoaisi muuten. Tästä opin ettei tätä tarkistusta tarvitse enää suunnitella eikä pähkäillä.
    Tämä on hyödyllinen palsta.

    Kivelänhanttu

    Tukkimittaus tukin latvasta antaa luotettavan mittaustuloksen eli oikean kuutiomäärän. Epäileekö suorittava moton mittalaitetta senhän pitäisi antaa sama tulos. Mittaus on vauhdikas tapahtuma kun se tapahtuu karsinnan aikana motossa.

    Kivelänhanttu

    Latvamittaus oli yleisin mittaustapa 80 luvun puoliväliin saakka ja on edelleen virallinen mittaustapa jolla päästään 4 % mittaushaarukkaan ilman rakettitiedettä. Myyn edelleen tällä mittaustavalla keräämäni tuulenkaadot hankintakaupalla. Pystykaupat teen motomitalla. On luotettava mittaustapa ja tulevat mitattua nekin puut jotka jäävät metsään. Olisi mielenkiintoista mitata tukkeja latvamitalla moton jäljeltä ja verrata moton mittaukseen. Kovasti tästä varoitellaan ettei näin saa tehdä. Miksikö ?. Kyllä latvamittaus moton tekemissä tukeissa pysyy myös 4 % haarukassa.

    Kivelänhanttu

    Muistan kun motot oli yleistyneet. Esiteltiin motomittausta metsänomistajille kuinka tarkka mittaus on. Kerrottiin paksuusmittauksen tapahtuvan 30 cm välein lieriöinä. Esitin kysymykse provosoiden ettei paksuusmittauskohta ole lähelläkään tyveä, osui ja upposi. Tuli täyslaidallinen vastaan, älä poika turhia kysele. Keskustelu tästä on lähinnä teoreettistä sillä motomitta on tähänastisista mittaustavoista luotettavin. Muistatteko miten pystymittausta yritettiin aikanaan.

    Kivelänhanttu

    Minulla vissiin huonompi metsäpalvelusopimus. Kehoittivat metsäkeskukseen ottamaan arvion kaadetuista puista. Eivät halunneet kolleekojen väliä rikkoa. Jees oliko sama yritys hakkaamassa missä Sinulla on metsäpalvelusopimus, olisivat varmaan minunkin tapauksessa maksaneet heti.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 101)