Käyttäjän kisi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 639)
  • kisi

    Millä periaatteella tuo ’tagi-juttu’ oikein pelaa? Siis sehän on suora linkki kyseiseen keskusteluun, mutta miten sen taginsa saa sinne listaan näkymään!?

    kisi

    Jos jostain syystä suunnittelisin männynsiemenen kylvöä jollekin rämeennurkalle ja itse keräisin siemenmateriaalin, voisin hyvinkin saapastella kävynkeruuseen kerta kaikkiaan käkkärämäntyisen rämeen ytimeen.

    Kiitos kuitenkin jees h-valta kommentista ja kiinnostuksesta aihetta kohtaan. Kuten aloituksessa mainitsen, haluaisin kuulla lukijoiden omakohtaisia kokemuksia / muuta varmaa tietoa männynkäpyjen keruusta ja metsänuudistamisesta sitä kautta, siis o m i s t a siemenistä alkaen. Onko joku tehnyt moista ja jos on, niin minkäkokoisilla aloilla ja millaisella menestyksellä?

    kisi

    Salonpojan muinoin käyttämä tukkijakokeppi oli siis noin metriyhdeksänkymmentä senttiä pitkä.
    Noin kymmenen sentin ”tasausvara”… mitä se tarkoittaa? Onko se vain tavallaan kahva, josta jakomies piti keppiä otteessaan?

    Korjaus aiempaan viestiini: Taisinpa kirjoittaa, että vanhassa mammuttityöntötulkissani (no hyvä on – mittasaksissani!) on toisella puolella sentit ja toisella tuumat. Minähän puhuin pehmoisia! Kyllä siellä on molemmilla puolilla tuumat. Piti ihan tarkistaa, kun aloin itsekin epäillä itseäni.

    kisi

    Vanhat, jo siemenensä varistaneet eli tyhjät kävyt pysyvät kiinni oksissa useita vuosia, mutta erottuvat kyllä nuoremmista. Ns. pikkukäpyjä ei kenellekään tule mieleen alkaa irrottelemaan. Mutta onko kaikissa pienehköissä (pituus 2 – 3 cm) kävyissä jo tuleentuneet siemenet?

    kisi

    Kiitokset opastuksesta, Korpitupa ja Anton Chigurh. Piipahdukset näillä nurkin ovat taas osaltani pikaista sorttia, ja ehdin juuri vain todeta, että siellä on siis viisi kolumnia odottamassa kommentteja. Kommentoikaa te, jotka osaatte ja kerkiätte!

    kisi

    Nyt en ole ihan takkkaan kartalla, että missä he menevät, mutta kokeilen itsekin, meneekö täällä hämmästely läpi.
    Mitä kolumnia nyt pitäisi kommentoida?

    kisi

    Yksi on varmaa: luonto on nerokas. Se tarjoaa tutkijoille loputtomasti haasteita, ja usein se vetää nenästä nerokkaintakin havainnoitsijaa.

    kisi

    AC:n vihjeen perusteella löytyi ESS:n yleisluontoinen reportaasi Lammilla vuonna 2005 tapahtuneesta Paavo Hellstedtin lumikko- ja kärppäaiheisesta tohtorinväitöksestä (2005). Siinä mainitaan kärpän ja lumikon vähentyneen Suomessa – millä ajanjaksolla, sitä ei mainita.

    Eli lumikkokantojen arviointi perustui tuttuihin lumijälkiin, niinpä tietysti. Menetelmällä on voitu ilmeisen luotettavasti todeta mainittu vähenevä trendi. Absoluuttinen tiheys olisikin äärimmäisen työläs selvitettävä.

    kisi

    Tässä ketjussa käsitellään / pitäisi käsitellä myyrätutkimuksen tilaa Suomessa. Koska lumikkotutkimuskin (mm. Paavo Hellstedt) osaltaan nivoutuu myyräproblematiikan lähituntumaan, tuli mieleeni eräs sivuseikka, jota lienee joskus täällä ”sivuttu”, mutta ainakin minulle se on jäänyt vähän epäselväksi.
    Eli tietäisikö joku, millä menetelmillä tutkijat selvittävät lumikon yksilömääriä luonnossa?

    kisi

    Nyt kun jees h-valta on halullisena, niin käytän tilaisuutta hyväkseni.
    Minulla on tiedossa erään haapayksilön (Populus tremula) ikä melko tarkkaan, 30 vuotta. Se on hurjan kookas puu jo, ja paksuutta on näin paljon (pari kämmenen pituutta). Siis ilmetty tukkipuu. Eikä se ole mikään hybridi.

    Kysymys: Kauanko kestää h-haavikon kehitys päätehakkuukypsäksi? Sinähän pelaat hybridin kanssa?

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 639)