Käyttäjän kisi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 601 - 610 (kaikkiaan 639)
  • kisi

    AC: ”…tavoite on myös, että taimesta on muokkaamattomaan maahan vähintään 70-80 senttimetriä.”

    Mitenkähän tähän päästäneen? Pitääkö muokatun mättään ollakin näin ollen melkoisen paksu? Tuntuu mahdottomalta ajatukselta…

    Lisäys: Taisit tarkoittaa etäisyyttä horisontaalisuunnassa? Eli mätäs saisi olla noin puolitoista metriä halkaisijaltaan?

    kisi

    Ehdin käydä tässä välissä FinForelian sivuilla: siellä oli 1-vuotiaan kuusen, keskipaakku, tavoitekeskipituus 18 – 24 cm. Eli olet saanut laadukkaan lastin!

    Istutat sitten niin, että juuripaakku sijoittuu kunttaan? Ja kääntömätästys?

    kisi

    Kyllä, sitä juuri tarkoitin. Onko parikymmentäsenttiä vai vähemmän?

    kisi

    AC, minkä pituinen on 1-vuotias kuusentaimi, keskipaakku? Siis kokonaispituus juurineen.

    kisi

    Miisulle:
    Saattaa olla niinkin, että tuota kaunista kutsumanimeä käytti vain meidän ikioma sukumme ja nimenomaan äidin puolelta periytyen. Levätkööt he rauhassa.

    Härnäämisestä: Harkittu härnääminen on huonoa käytöstä, eikö? Joskus saattaa kyllä tulla härnänneeksi tahtomattaan, kun ei tiedä toisen herkkiä kohtia. Muutamalla täkäläisen seurakunnan jäsenellä näyttää (näytti) olevan melkoinen härnäysmentaliteetti – harjoitus tekee siinäkin mestarin.

    Oletko jo paljastanut palstalaisille kisusi iän? Näyttää aika nuorelta kuvassa.

    kisi

    Aloittaja aatu puhuu jo aika kookkaista kaksosista, jos aiottu katkaisukohtakin on puolen metrin korkeudessa. En voi kehua pitkäaikaisella kokemuksella tässä asiassa, mutta hiukan arveluttaa se, että jaksaako jätetty runko kehittyä ihan laatutyveksi? Jonkunmoinen monkura siihen luulisi jäävän muistoksi kaksosajalta.

    kisi

    Ei ole varsinaista tarinaa. Kun palstaa uudistettiin, oli rekisteröidyttävä. En juurikaan miettinyt, mikä olisi kuvaava nimimerkki – jostain alitajunnasta puksahti tämä kisi. Ajattelin, että lyhyt on näppärä ja pieni on kaunista. Toki on todettava, että meillä on Miisun kanssa jotain yhteistä.

    Metsäkupsa-nimimerkki on jo aiemmin kiinnittänyt minunkin huomiota; nyt kun saimme perusteellisen selityksen häneltä, huomaan intuitioni tuosta sanasta ’kupsa’ osuneen juuri oikeaan. Hauska nimimerkki!

    P.S. Tämä post skriptum on tarkoitettu vain Miisulle, muut hypätkööt yli!
    Tuosta sinun nimimerkistä ’Miisu’. Ensialkuun, kun ML:n palstaan tutustuessani näin nikkisi, olin vähän vaivautunut. Nimittäin, kun olin lapsi, meillä päin käytettiin sanaa miisu naisihmisen jalkojen välissä olevasta intiimistä alueesta. Silloin sillä sanalla oli kylläkin perusvireeltään sangen positiivinen sävy, kuitenkin siihen sisältyi ripaus härnäävää ilkikurisuutta. Nythän tuo oikein onnistunut kuvavalintasi johtaa ajatukset kerralla toisaalle.

    kisi

    Vielä niistä aarresaksistani sen verran, että todellakin – löytyy sieltä ne centimetritkin; en minä sittenkään mitään houraillut tuolla aiemmin. Se asteikko on vaan, kuten salonpoika jo valisti, kapeassa selkämyksessä.

    Verrattomat mittasakset!

    kisi

    Kummallisesti hävisi (modeko, miksi?) viimeisin viestini, jossa ei ollut mitään herjauksia eikä asiattomuuksia muutenkaan. En enää viitsi naputella uudestaan…tuo AC:n mainitsema kylvölaite jäi kyllä vähän mieltä kaivamaan.

    Visakalloa kopautin huomauttamalla, että onko tuollaiset kommentit viisaita (henkiset kyvyt vs. kuokkiminen).

    kisi

    Varsin mielenkiintoinen kertomus Anton Chigurhilla!
    Käpyjen keruu ja siementen karistus siis teetätettiin Kymiyhtiön toimesta teidän perheellä, ja sinä pääsit päärooliin. Muistatko, millainen se kuokka oli tarkkaan ottaen rakenteeltaan (terän malli, varren pituus ja materiaali)? Kauanko kuokkiminen kokonaisuudessaan kesti? Ilmeisesti maaperää ei oltu rikottu muilla tavoin, vaan poika ja kuokka hoiti sen puolen? Mikä oli kylväjän menetelmä, eli miten hän annosteli sopivan (?) määrän siemeniä kullekin laikulle?

Esillä 10 vastausta, 601 - 610 (kaikkiaan 639)