Käyttäjän kisi kirjoittamat vastaukset
-
Aika kallis on tuo kuorimarauta! Mutta kait se on sitten ikuinen – olisiko kahvat oikein visakoivua?
Jos sattuu olemaan petkeli (petkele), niin silläkin työntelee aika kivasti irrallaan olevaa kuorta pois eikä tarvitse niin selkä kumarassa työstää.
kisi 30.1.2014, 16:27Katsoin (vasta) äsken tuon Kujalan esityksen youtubesta. Siihen jälkkäriksi napsahti mainio harsintajulkilausuma, josta kopioitui seuraava pätkä:
”Suomessa suoritetut tutkimukset ja osittain
jo pitkäaikaisetkin käytännön kokemukset
ovat osoittaneet, että näillä Suomen
oloihin sovelletuilla metsiköiden kasvatus-
ja uudistusmenetelmiIlä estetään
puulajien tunkeutuminen väärille kasvupaikoille
ja metsien rodullinen huonontuminen,
saadaan rnetsiköiden kehitys entistä
huomattavasti nopeammaksi, puun
tuotto ja laatu mahdollisimman korkeaksi
sekä vältytään pitkistä, tuottamattomista
uudistusajoista.”kisi 24.1.2014, 13:30En metsästä, ainakaan vielä, mitään metsän eläviä.
Aika paljon samoja asioita, mitä Anneli tuossa jo toi esiin, liikkui minunkin mielessä, kun lukaisin jees h-vallan provosoivan porinan.
kisi 23.1.2014, 12:06Kyllä luun katkeaminen pysäyttää ihmisen. Kipujakin joutuu kestämään. Kun siitä selviää, osaa eri tavalla arvostaa terveitä toimivia jäseniä.
Oikeastaan outoa, että aluksi yrittivät kipsihoitoa, kun varmaankin röntgenkuvista oli nähtävissä luun katkeamisen asento. Mutta saitpahan tuntumaa oikeaan puukipsiin, mikä oli sinulle metsien miehelle varmasti mieleen.
kisi 23.1.2014, 09:51Mukavaa kun vastasit, harrastelija, ja annoit monipuolisen kuvauksen tapahtumista. Selvisit siis tosi lyhyellä toipumisajalla kyynärluun katkeamisesta, mistä on syytä onnitella. Olisikohan sillä puukipsillä, jonka mainitsit tuolla aiemmin olleen kädessäsi muutaman vuorokauden, jotain tekemistä pikaisen paranemisen kanssa? Ihon kauttahan terveyttä edistävät ainesosat pääsevät imeytymään avuksi. Oletan, että sinulle oli laitettu kuusikipsi.
Olkaapa sitten jatkossa varovaisia vaimon kanssa, kun niitä klapeja ahkeroitte!
kisi 23.1.2014, 09:15🙂 <3
kisi 20.1.2014, 10:25”Ojan yli hypätessä tukijalka lipsahti liukkaan karahkan päältä ja laskeuduin reisi edellä vanhan kannon päälle. Puujalkaa tuli sitten valvottua uudenvuodenyötä aamupuoleen asti, kun en siihen viinaa kaatanut.” @Roisto Reipas
Miten tuossa oikein kävi – vähän vaikea hahmottaa vammojasi..? Tuliko lääkärireissua?
Ne lukijoiden kuvissa esittelemäsi nastoitetut jalkineet olisi pitänyt olla jalassa, kun menit jäiseen metsään hyppimään. Sori, että leikkikengiksikin niitä siellä arvelin (mutta kun ei noista kaikista roistoista tiedä – aina jujuttamassa herkkäuskoista!)
kisi 17.1.2014, 10:09”… Vuosi sitten tuli kyynärluu katki sisäänpäin. Kysyttiin lupaa puukipsin laittoon? Tottakai sen hyväksyin!
Kipsi ei sitten kumminkaan auttanut, koska sisäänpäin katkenneet luut eivät pysyneet yhdessä.
Ne muutamat vuorokaudet, jotka puukipsi oli tuntuivat kyllä hyviltä.Kipsi korvattiin sitten titaanilevyllä, joka sekin paransi käden.
Lentoaseman turvatarkastukseen kyllä jouduin :)” @harrastelijaKysyisin mielenkiinnosta harrastelijalta.
– Sattuiko oikeaan käteen ja oletko oikeakätinen?
– Titaanilevy kai ruuvattiin kiinni kyynärluuhusi ja jäi sinne olemaan? Eikö siinä sitten tarvittu enää mitään ulkoista tukea, esim. sitä miellyttävää kuusikipsiä luutumisen ajaksi?
– Kauanko aikaa tarvittiin, että kätesi oli jälleen käyttökunnossa?
– Tuliko kädestä entisen veroinen eli pystytkö käyttämään huoletta vaikkapa kirvestä tai moottorisahaa?
–
kisi 17.1.2014, 09:47Video on tehty mallikkaasti. Juuri kun puhahtelin mielessäni, että tuohan voi olla mitä tahansa nöyhtää, niin näytettiin, kuinka jääkukka sulaa lämpimissä sormissa. Eli hairice syntyy kylmissä oloissa veden puristuessa jonkun huokoisen materiaalin läpi, esimerkiksi kuolleelle (laholle) puulle sitä voi kehittyä.
Olisipa hauska löytää tuollaisia kukkia joskus talvisaikaan metsäreissullaan. Luulen, että tämän talven erikoiset sääolot ovat tietyillä paikoilla erityisen otolliset tälle ilmiölle.
kisi 20.12.2013, 10:04Tämä ei ihan kuulu ketjun otsikkoaiheeseen, mutta pistetäänpä nyt muistiin kuitenkin. Äskettäin luin artikkelin, jossa puhuttiin KUUSIKIPSISTÄ. Siis kuusen purusta tehdään kotimaista ja ympäristöystävällistä kipsausmateriaalia, jolla on paljon hyviä ominaisuuksia verrattaessa tavanomaiseen kipsikipsiin tai lasikuituun (mm. keveys, hengittävyys, tuoksu…).
Kukapa tietää, vaikka kuusipuussa olevat kitinaasientsyymin tyyppiset yhdisteet jopa estäisivät pitkään kipsissä hautuvan ja riutuvan raajan ennenaikaisen mätänemisen.
Kuusikipsiä on kehitellyt Keski-Suomen keskussairaalassa työskentelevä kipsimestari.