Käyttäjän käpysonni kirjoittamat vastaukset
-
Uusimmassa Metsälehdessähän on se juttusarja, missä seurataan hakkuuaukon kehitystä. Nyt oli Seppo Vuokon tarkastelussa kolmas vuosi, viime kesä, ja vaikka oli kuiva ja kuuma kesä, niin aukkohan suorastaan kuhisi kaikenlaista elämää ja monenlaisia kasveja. Tätä taustaa vasten jotenkin tuntuu että luonnonsuojeluväeltä on faktat kerta kaikkiaan hukassa, mitä tulee avohakkuiden arvosteluun, nehän on täysin väärässä, hakkuaukko lisää luonnon monimuotoisuutta, koska aukoilla viihtyy paljon sellaisia lajeja, joita ei peitteisessä metsässä ole.
Minä otan talteen tuon jutun, jotta voin sen näyttää kaikille, jotka kehtaavat avohakkuita arvostella.
Miksi metsätalousväki ei iske faktoilla luonnonsuojeluväen valheita vastaan, tämä minua ihmetyttää suuresti?
”Hesarin lukijakunta on keskimääräistä valveutumattomampaa ympäristöasioissa ja joukko on suuri.”
Muistelenkin lukeneeni tästä jostain. Muistatko mikä oli lähteenä?
T. Aateveli
Outo väite, kyllä asia on päinvastoin, Hesarin lukijakunta on keskimääräistä koulutetumpaa, johan lehden vuosikerran tilausmaksukin on sen verran korkea, että edellyttää kohtalaisen hyviä vuosituloja. Joten kyllä he ympäristöasioita ymmärtää keskivertokansalaisia paremmin.
Pikemminkin näin:
Seiska-kehden lukijakunta on keskimääräistä valveutumattomampaa ympäristöasioissa ja joukko on suuri.”
Vuosia sitten, kun tuli tämä säästöpuupykälä sertifiointeihin, niin motokuski oli jostain syystä jättänyt säästöpuiksi leimikon komeimmat, laadukkaimmat männyt, ajattelin että mitä tuhlausta, niistähän saisi laadukasta oksatonta paneelia, niinpä kaadoin ne ja vein sahalle ja höylälle ja todellakin sain tuota oksatonta paneelia tyvitukeista. Toki sitten myöhemmin jossain leimikoissa on järkevästi jätetty s-puiksi haaparyhmiä, ne olen jättänyt sinne pystyyn.
Suomen ylimitoitettuja päästötavoitteita siis perustellaan esimerkin näyttämisellä muulle maailmalle, mutta muu maailma vähät välittää Suomen esimerkistä. Katsooko Saksa Suomen tekemisiä? Katsoo tai ei, niin eipä sillä ole heidän tai muidenkaan tekemisiin mitään vaikutusta.
Yleisesti ottaen liikaa metsäsektori nuoleskelee ympäristönsuojelijoiden persettä.
Ärsytti kun uusimmassa Metsälehtimakasiinissa oli juttu ns.
kulttuurialan ihmisten metsäsuhteesta, suurin osa niistä on kuitenkin tätä suojeluporukkaa.
Minä en jätä enää edes säästöpuita hakkuuaukolle. Heti kun moto on häipynyt palstalta, otan sahan, kaadan säästöpuut ja vien sahalle tai teen niistä polttopuita, vähän puiden laadusta riippuen.
.
Seppo Vuokolta taas erinomainen kirjoitus Maaseudun Tulevaisuudessa:
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/kolumni/artikkeli-1.1717265
No mut onhan Saksassa myös perinteistä metsäteollisuutta, paperi- kartonki- ja sellutehtaineen, sahoja ja vaneritehtaita, mistä nämä saa puunsa, jos Saksassa niin kovasti vastustetaan ”tehometsätaloutta” ?