Käyttäjän käpysonni kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 356)
  • käpysonni

    Ihmistoiminnn sopeuttaminen luonnon rajoihin on varmasti välttämätöntä, mutta samalla se tietää sitä että meillä ei sen jälkeen ole enää varaa nykyisenlaiseen elintasoon verovaroin kustannetuine palveluine ja etuine. Niistä pitää luopua ja ajaa alas hyvinvointiyhteiskunta, jonka ylläpito vaatisi 2-3% vuotuista talouskasvua.

    Jo nyt ollaan kriisissä, kun sote-alueilla ei rahat riitä alkuunkaan.

    Mutta tuota kukaan poliitikko vasemmalta oikealle ei vaan uskalla sanoa.

    käpysonni

    Suojelualueilla hoidettakoon luonnon monimuotoisuustarpeet ja talousmetsissä keskityttäköön mahdollisimman tehokkaaseen puuntuotantoon ja sitä kautta  hiilensidontaan, tämä on hyvä työnjako, johon toivottavasti luonnon- ja ilmastonsuojelijatkin ovat tyytyväisiä, koska näitä kahta asiaa on vaikeaa ja käytännössä mahdotonta  toteuttaa  samanaikaisesti samassa metsässä.

     

     

     

     

     

     

    käpysonni

    Hiilinieluja ei voida loputtomasti kasvattaa, tämän on asiantuntijat todenneet ja maallikotkin sen ymmärtää, luonnonlait tulee vastaan, ne rajoittaa ihmisten asettamia tavoitteita.

    Ja kuten Taalaskin totesi siinä Koneviestin  haastattelussa, niin ruuantuotantoakin on mahdotonta saada päästöttömäksi, luonnonlait tulevat vastaan siinäkin, mutta siinäkin ihmiset yrittävät jankata vastaan.

     

    käpysonni

    Suomellekin olisi riittänyt tuo 2050 tavoitteeksi. Käsittääkseni Suomi on ainoa eu-maa, kellä tavoite on vuodessa 2035?

    käpysonni

    Silti Ollikaisen johdolla päätettiin Suomen ilmastopolitiikasta ja asetettiin tavoite vuodelle 2035, EU ei näistä päättänyt.

     

    Lainaus Taalakselta: Olisi selkeämpää pitää päästöjen vähentämistavoite ja nielutavoite erillään, kuten Ruotsi on tehnyt.

    käpysonni

    Tänään ilmestyneen Maaseudun Tulevaisuuden mielipidesivulla jatkuu Taalaksen ja Ollikaisen keskinäinen väittely Suomen ilmastopolitiikasta. Taalas  antaa Ollikaiselle nyt sen lopullisen tyrmäysiskun. En saa vielä laitettua linkkiä kirjoitukseen, koska se on vasta digilehdestä luettavissa, mutta Taalaksen pääpointti on, että oli virhe sitoa Suomen hiilineutraalisuustavoite maankäyttösektorin varaan.

    Ja Ollikainen oli se, jolla ilmastopaneelin puheenjohtajana oli tässä suurin päätäntävalta.

    käpysonni

    Taalas maatalouden hiilinieluista ja  -päästöistä:

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/969df792-accf-4ec7-8046-b2a3302d6d17

    käpysonni

    Median ja erityisesti Hesarin ja Ylen uutisoinnista saa käsityksen että kunhan metsien hakkuut Suomessa lopetetaan, on luonto ja ilmasto sillä pelastettu.

    käpysonni

    Eräässä X:n keskustelussa  mainittiin tuo Suomen painostaminen metsäasioissa ulkomailta. Joku totesi siihen että miksi sitten  ei esim. Norjaa tai jotain muuta öljyntuottajavaltiota painosteta vähentämään tai lopettamaan öljynpumppaamista. Kyllä jossain pisteessä tuo kansallinen taloudellinen etu menee kaiken muun edelle.

    käpysonni

    Toistan sen mitä olen aiemminkin kirjoittanut:

    Minulla ei metsänomistajana ole velvollisuutta kasvattaa hiilinieluja omissa metsissäni, jotta joku toinen voi jossakin vapaasti  aiheuttaa hiilipäästöjä käyttämällä fossiilisia polttoaineita.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 356)