Käyttäjän käpysonni kirjoittamat vastaukset
-
”jatkuva mittaaminen liian kallista”
Kyllä kun on vakavasta asiasta kyse, ei kalleudenkaan pitäisi olla mittaamisen esteenä. Epäilen että mallinnukseen liittyy liikaa olettamuksia, joten se ei ole luotettava menetelmä. Siinä ikään kuin menään yli siitä kohtaa missä aita on matalin.
Mitä tulee Ukrainaan, sitä pidetään mustan mullan maana, missä siis peltomaassa on jopa useiden metrien paksuinen ruokamultakerros, kun sen paksuus tyypillisessä suomalaisessa kivennäismaassa on n. 20-30 cm.
Tähän perustuu Ukrainan kyky tuottaa paljon viljaa pienillä kustannuksilla, eli viljelyn panos-tuotos suhde on huippuhyvä.
Minkähänlainen co2 päästö tuollaisessa paksun ruokamultakerroksen pellossa mahtaa olla? Jos se on lähelläkään turvepellon päästölukemaa, niin Suomessa vaadittaisiin varmasti lopettamaan tuollaisten peltojen viljely, jos meillä olisi vastaavia paksun ruokamultakerroksen omaavia peltoja.
Mites se nyt on, kun Koneviestin jutussa toimittaja ilmeisesti on mitannut tuon jutun turvepellon co2 päästön ja Luken tutkijat sanoo että pitää turvautua mallinnukseen, koska päästöjen mittaaminen maaperästä on niin hidasta. Mitäs minä en nyt taas tajua?
Niin kuin Ehnroothkin toteaa, Suomi on hiiri, jonka pitääkin alistua ja tukeutua jompaan kumpaan suurvaltaan, jotta suomihiiri pysyisi hengissä. Lopulta se on kuitenkin voima eikä sopimukset, joka suuressa maailmassa ratkaisee kellä on valta.
Kyllä USA on ykkönen ja Trump on todella hyvä presidentti:
https://yle.fi/a/74-20142204?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp
Sinänsä hämmästyttävää että Ylessä julkaistaan noin Trump-myönteinen kirjoitus. Suomalaisen median toimesta kun ihmiset on saatu aivopestyksi niin Trump- vastaisiksi.
Jukka Tuori kirjoittaa Maaseudun Tulevaisuuden mielipideosastolla turvepelloista mm. näin:
Poliittinen viha turvepeltoja kohtaan on harkittua. Ympäristöviestintä kertoo vain turvemaista vapautuvasta hiilidioksidista, mutta jättää kertomatta sen, että kesäaikana näillä pelloilla kasvava sato sitoo vapautuvan hiilidioksidin. Vuodesta noin kuusi kuuukautta on talviaikaa, jolloin ei myöskään vapaudu hiilidioksidia.
Miten on, onko meitä taas huijattu tässä turvepeltojen päästöasiassa,miten on asian laita?
Verottajan tietoon tulee kaikki puukaupat, joissa on tehty veron ennakkoperintä, joten ei ne ne kovin herkästi ala verotarkastuksia tekemään, ainakaan tavismetsänomistajille.
Kun nyt kovasti pöyristellään dogelaisten pääsyä ihmisten yksityisiin tietoihin, niin todettakoon että meillä Suomessa yksityisyyden suoja on paljon heikompi kuin jenkeissä. Suomalaisista on tietoja monissa rekistereissä, veroviranomaisilla on jo nyt vapaa pääsy ihmisten pankkitileille ja eri rekisterien tietoja yhdistelemällä viranomaiset saavat Suomessa yksityishenkilöistä paljon enemmän tietoja kuin DOGE jenkeissä saa ihmisistä. Ja kaikki tämä täysin laillisesti. Yhteiskunnallisen avoimuuden nimissä.
Onhan se täysin selvää, että puolueeton, neutraali journalismi on kuollut jo kauan aikaa sitten. Toimittaja joka kirjoittaisi jotain myönteistä tai edes neutraalia Trumpista ja/tai Muskista, saisi heti potkut. Suomessa media toistelee papukaijan tavoin amerikkalaisten, demokraatteihin päin kallellaan olevien mediatalojen negatiivista uutisointia Trumpin ja Muskin tekemisistä, analysoimatta ja kertomatta lainkaan,miksi Trump ja Musk toimivat niin kuin toimivat.
Meillä kansa uskoo ja nielee täysin kritiikittömästi kaiken propagandan, mitä meidän isot mediat, kuten Yle, Sanomamedia ja Almamedia meille Amerikan tapahtumista kertovat. Ja maakuntien pienemmät mediat seuraavat uskollisesti isoja perässä.
Mistä tietää, onko istutettavat taimet jalostettuja vai ei? Kun siis mhy tai metsäfirma ne taimet istuttajalle toimittaa? Kun kuitenkin tehometsätaloutta puolustetaan jalostettujen taimien käytöllä. Vai onko nykytaimet automaattisesti ihan kaikki jalostettua taimiainesta?
Joo. Frederik, Danny, Pepe Willberg, Jari Sillanpää, Eino Grön ja Katri Helena ensi vuoden euroviisukarsintojen esiintyjiksi, jos nykymusa ei nappaa.