Käyttäjän käpysonni kirjoittamat vastaukset
-
Ottanette huomioon että jk-metsässä niitä taimia syntyy KOKO AJAN, siis joka vuosi tulee uusia taimia, tämä kompensoi jonkin verran taimien hidasta kasvua.
Nicholas Nassim Talebin kirjoja olen itse paljon lukenut.
Jos tietonsa ja maailmankuvansa perustaa suomalaisen valtamedian uutisoinnin ja julkaisemien tietojen varaan, on ihmisessä jotain perusteellisesti pielessä. Pitää seurata monipuolisesti eri medioita.
Täytyy olla sokea ja tyhmä, jos ei huomaa esim. Ylen, Hesarin ja Maikkarin punavihreää agendajournalistista painotusta uutisoinnissaan.
Ja A.J.:lle: mitään mediaa en todellakaan pidä luotettavana. Tämä on terve suhtautuminen kaikkeen mediaan. Media on vain välikappale minun ja todellisuuden välissä.
Tolopainen on kyllä täysin suomalaisen vasemmistomedian aivopesemä. Ja muuta mediaahan meillä Suomessa ei nykyään olekaan. Uskotte kaiken mitä valemediat yle, hesari ja maikkari suoltavat.
Suorittava on varmasti oikeassa.Kertoo jotain yhteiskunnasta että renkinä olo koetaan niin paljon houkuttelevammaksi kuin yrittäminen.Kertoo myös siitä miksi ensimmäisen työntekijän palkkaaminen on hirmuinen riski.
Kovasti on oikeistohallitus nyt yrittänyt yrittämisen edellytyksiä parantaa, mutta hurjasti on vasemmisto ja ay-liike laittanut kampoihin, niillä on ihanteena sosialismi, missä valtio hoitaa yrittämisenkin.
Kesäkuussa tein kaupat..,nyt moto puimassa toista päivää..Ensi vuonna sitten koivua ja mäntyä tilalle..,elikkä tämä vuosi jää viimeiseksi kun pärjää alle 100 litralla tricoa..,heh..
Nopeaa toimintaa, tein maaliskuussa kaupat kesähakkuukelpoisesta mäntyleimikon päätehakkuusta, mutta vielä ei ole käyty edes nauhoittamassa hakattavaa aluetta.
Naapurini muuten joutuu nyt kulkemaan meidän tien kautta talolleen, koska suojelualueen läpi kulkevalle tielleen kaatui laho lehtipuu, eikä sitä uskalleta poistaa, ennen kuin saadaan lupa korkeammalta taholta. Se taas tahtoo näin kesälomien aikaan hieman viipyä.
Terveen järjen käyttöä ei ole toistaiseksi kielletty, eli työntäisi vaan traktorin etukuormaajalla tuon puun tien sivuun, niin kukaan tuskin sanoisi yhtään mitään. Ei siitä tule kellekkään mitään haittaa muutaman metrin siirrosta.
Viitaten tuohon A.J.:n linkkaamaan HS:n Erkki Lähteen kirjoitukseen, niin tuntuu erikoiselta väite että kaksi kolmasosaa Suomen metsistä oli yli 100 v. sitten, eli 1900-luvun alussa luonnontilaisia, eli ihmisen koskemattomia. Eikö kuitenkin tuolloin puu ollut yleisin energianlähde, eli puuta kyllä varmasti hakattiin isommalta kuin kolmasosalta koko metsäpinta-alalta, vaikka teollisuuskäyttö oli pientä nykyiseen verrattuna. Toki rakentamisessa puu oli yleisempää kuin tiili tai betoni.
Tosiaan, tällä kuluneella viikolla olen repinyt itsestäni irti 3 punkkia, ne pirulaiset on tarttuneet minuun juuri taimikoiden tarkastuskierroksilla.
Seppo Vuokolta, tuolta luonnonsuojelun toisinajattelijalta, taas erinomainen mielipidekirjoitus Maaseudun Tulevaisuudessa 8.7.
Vuokon pääpointti kirjoituksessa oli että luonto kyllä ennallistuu itsestäänkin, ilman ihmisen apuja ja eniten ennallistamisesta hyötyvät kaikenmaailman konsultit.
Jos ajatellaan vaikkapa perinnebiotooppeja, niiin nehän ovat syntyneet ihmistoiminnan seurauksena, kun on laidunnettu eläimiä. Laidunnus muuttaa kohdaltaan luontoa, lajisto monipuolistuu, mutta kun laidunnus lopetetaan, luonto siinä kohdin vain palaa hiljalleen laidunnusta edeltäneeseen tilaan, mitään ei siis varsinaisesti tuhoudu.
Luonto on jatkuvasti muuttuva prosessi, miksi pitäisi huolestua esim. lehtojen kuusettumisesta? Antaa kuusettua. Tuo kuusettumisen estäminen hakkuilla on taas sitä, että haluttaisiin ikäänkuin pysäyttää luonnon normaali muutosprosessi tiettyyn ihmisiä miellyttävään kohtaan.
Miksi ihmiset tuntevat tarvetta puuttua luonnon prosesseihin myös ennallistamisen ollessa kyseessä, kun aiemmin on ensin puututtu niihin käyttämällä luontoa hyväksi ihmisten tarpeiden tyydyttämiseen?
Ovatpahan jotkut varoitelleet että tuollaisesta kiireellä tehtävästä väkisin ennallistamisesta saattaa olla jopa enemmän haitttaa kuin hyötyä luonnolle.