Käyttäjän käpysonni kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 602)
  • käpysonni käpysonni

    Suomalaisten itseruoskinta ja oman käden pureminen näissä luonto- ja ilmastoasioissa on niin pökerryttävällä tasolla että oikein hävettää. Meillä Suomessa on asiat luonto- ja ilmastoasioissa kuitenkin niin maailman kärkeä hyvyydessään,  että ei ole mitään syytä absurdille tasolle viedyn ilmastopolitiikan kunnianhimon tason takia romahduttaa hyvinvointiyhteiskuntaamme, niin kuin nyt näyttää käyvän. Vihreän siirtymän piti tuoda investointeja ja työpaikkoja, mutta nuo lupaukset on osoittautuneet täydellisiksi valheiksi.

     

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/c966609d-67dc-4eea-9c63-c4f1c0e6f011

    käpysonni käpysonni

    Kyllähän Esko Aho on tässä erittäin oikeassa. Jos nyt aletaan hakkuita rajoittamaan ja metsäsektoria supistamaan, se on kansantaloudelle yhtä tuhoisaa kuin yhdelle ihmiselle olisi se, että ennestään pahasti sairas ihminen katkaisisi itseltään vielä käden. Olisi taloudellinen itsemurha tässä taloustilanteessa alkaa hakkuita rajoittamaan, millä tahansa perusteella.

     

    Esko Aho täräyttää Suomen tilanteesta: ”Mihin se raha on mennyt?”
    https://www.is.fi/politiikka/art-2000010631257.html

    käpysonni käpysonni

    Nyt tuli kova uutinen Saksasta:

     

    Saksan ympäristövirastolta täyskäännös, joka vaikuttaa myös EU:n metsäpolitiikkaan: puuta ei pidä lukea uusiutuvaksi energialähteeksi

     

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/e2cc5ce7-a692-4e46-82f1-83fe2e98069d

     

    Alkaa taas pelottelu, että Saksan oma sisäinen päätös vaikuttaisi koko EU:n politiikkaan.

    käpysonni käpysonni

    Eikä pidä tuijottaa pelkästään kesän sademääriin. Alkukesä, touko-kesäkuu oli  monin paikoin kuiva ja hellepäiviä oli runsaasti, mutta kosteutta oli maassa runsaasti sateisen huhtikuun jäljiltä, varsinkin syvemmällä maassa, joten ainakaan männyn kasvu ei kärsinyt alkukesän kuivuudesta ja kuumuudesta. Kuusi ehkä enemmän, mene ja tiedä?.

    Muuten, jos päätehakku viivästyy vuodella, niin paljonkohan 70-80 vuotiaassa mäntymetsässä kasvaa lisäkuutioita  per hehtaari yhden kesän aikana? Osaako joku sanoa?

     

     

     

     

     

     

    käpysonni käpysonni

    30 m3 koivukuitua hankintana.

    käpysonni käpysonni

    Ei ole syyllinen ilmoittautunut vielä… Tuttava löysi keskelta metsätietään puuauton käynnin jälkeen paskakasan, kuski oli vähän keventänyt oloaan. Kuva tuotoksesta puun ostajalle, ja teiden sankari oli käynyt niska punottaen siivoamassa jälkensä.

     

    On kyllä raukkamaista mennä vasikoimaan puun ostajalle noin vähäpätöisestä asiasta,  varsinkin kun on kyse maatuvasta luonnontuotteesta. Kenelle menet vasikoimaan, jos metsätiellä näet hirvenpapanoita?

     

    Ps. Mistähän se tuttava tiesi että juuri puuauton kuski oli tehnyt ne paskat, kyttäsikö se pusikossa vai miten?

    käpysonni käpysonni

    Tuo YLE:n DEI-skandaali kyllä todistaa että YLE:ltä pitäisi budjettia leikata reilulla kädellä. Rahaa kylvetään ideologiseen hömppään.  YLEn pitäisi keskittyä vain objektiiviseen tiedonvälitykseen uutisissa ja ajankohtaisohjelmiin, ja niissäkin monipuolistaa niissä esiintyvän asiantuntijakaartin koostumusta, nykyisellään yhdet ja samat vihervasemmistolaiset  vakiasiantuntijat on aina kuultavina.

    käpysonni käpysonni

    Taimilaatikoiden polttaminen istutusaluella on mulla ollut ihan  normikäytäntö, viimeisintä istutusurakkaa lukuunottamatta, silloin vein laatikot pahvinkeräyslaatikkoon. Eihän ole järkeä raahata kymmeniä tyhjiä laatikoita takaisin metsästä ja kuljettaa jonnekkin kerätöyslaatikkoon, bensaa palaa ja ilmasto pilaantuu.

    Muuten olisin kyllä silloinkin polttanut, mutta osa laatikoista oli kastunut, joten ne ei vaan palaneet ja urakan loputtua oli jo hyvin kuivaa ja metsäpalovaroitus pällä. Toki kun tuoreella kankaalla touhusin, niin jossain peratun ojan pohjalla ne olisi kyllä palaneet, mutta pelkäsin että joku metsän lähellä asuva herkkänahka pelästyy savunhajua ja hälyttää palokunnan paikalle. Mutta jatkossakin aion edelleen polttaa laatikot keltään lupia kysymättä, jos vaan olosuhteet sen sallivat.

    käpysonni käpysonni

    Vanha juttu ja ehkä tää on jo käyty läpi tässä ketjussa mutta….tässähän se nyt on rautalangasta väännetty ja laskelmin todistettu että jatkuva kasvatus on taloudellisesti kannattavampaa kuin jaksollinen kasvatus. Turha siis enää mussuttaa. Ottelu on ratkennut.  The fat lady has sung

     

    https://yle.fi/aihe/a/20-10002970

     

     

    käpysonni käpysonni

    Nykyään on yhä enemmän metsänomistajia, jotka eivä halua tehdä aukkohakkuita metsissään, vaan valitsevat jatuvan kasvatuksen mallin. Eikä siinä mitään väärää olekaan.  Mikään laki ei veloita maksimoimaan metsän tuottoa, niin kuin joskus menneisyydessä on asian laita ollut. Kyllä useimmat ymmärtävät että jatkuvassa kasvatuksessa ei maksimikasvuihin- ja tuottoihin päästä, mutta ei se tämän mallin valinneita häiritse, kun se ei olekaan heidän tavoite, he suosiolla tyytyvät vähempään, varsinkin kun ei ole mitään taloudellista pakkoa päästä maksimituottoihin.

     

    Mielestäni tämä kiistely asiasta tällä palstalla on välillä turhan fanaattista, mutta onneksi niitä fanattisimpia on kummallakin puolella vain muutamia. Ei ainakaan minua häiritse pätkääkään, vaikka jotkut on  valinneet metsissään jk-mallin, ei se ole minulta eikä keneltäkään muulta pois.

Esillä 10 vastausta, 371 - 380 (kaikkiaan 602)