Käyttäjän käpysonni kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 755)
  • käpysonni käpysonni

    Ilmastonmuutos ja luontokato ovat

    SEURUSTA kulutiskeskeisestä elämäntavasta, konsumermismistä.

    https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Konsumerismi

    Keskustelu hiilinieluista, sähköautoista tai energian tuotantotavoista on lillukanvarsiin takertumista, koska oleellista on ylikulutus, rajallisista resursseista ei voi saada aikaan rajatonta kasvua. Sitäpaitsi toivoa on sikäli että erään netistä löytämäni uutisjutun mukaan väestönkasvu on loppunut kaikkialla muualla paitsi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Siis myös Intiassa ja Kiinassa, jotka on maailman väkirikkaimpia valtioita.

    käpysonni käpysonni

    Uusimmassa Metsälehti Magazinessa

     

    SEPPO VUOKON HAASTATTELU.

     

    SE ON IHAN VITUN RAUTAA

    SEPPO ON KUNKKU!

     

    Ilmoita asiaton viesti

    käpysonni käpysonni

    Ihme jankkausta jostain vitun suosta.

    Uusimmassa Metsälehti Magazinessa

    SEPPO VUOKON HAASTATTELU.

    SE ON IHAN VITUN RAUTAA.

    käpysonni käpysonni

    .

    käpysonni käpysonni

    Rr

    käpysonni käpysonni

    Matti Kärkkäiseltä uusimmassa Käytännön Maamies-lehdessä kaksi syvällistä kirjoitusta metsäojituksesta. Jos ei ole tilaaja, niin pienen maksun maksamalla pääsee lukemaan tai mentävä kirjastossa lukemaan lehti, jos se kirjastossa on.

     

    Ps.

    Pääseehän sen sentään lukemaan vapaasti.

     

     

     

     

     

    käpysonni käpysonni

    Mänty on Suomen yleisin puulaji, miten se on mahdollista, jos se on niin hirvien suurta herkkua,  tämä on ihan viaton kysymys eikä mitään sarkastista vinoilua mihinkään suuntaan.

    käpysonni käpysonni

    Jotenkin kaukana realismista tämä suomalainen hiilinielukeskustelu, kun maailmalla tilanne on tämä:

    Järjestöltä karu arvio: Hiilen kulutus nousemassa ennätyskorkeaksi

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/338b02e3-cf44-4359-990f-85a5113e6952

    käpysonni käpysonni

    Kun katselee nykyisiä 80-100 vuotiaita komeita mäntymetsiä, sitä miettii mikä oli hirvitilanne 80-100 vuotta sitten, kun ovat nuo männiköt selvinneet laadukkaina vanhuuteensa asti.

    käpysonni käpysonni

    A.J.

    Luontokatoa on myös lajien elinvoiman (yksilömäärä, genetiikka) ja luontotyyppien ominaisuuksien heikkeneminen.

    Tuo on hyvin fundamentalistinen näkemys luontokadosta, joka terminä alkaa kohta vaikuttamaan enemmänkin ideologiselta kuin tieteelliseltä.

    Tuohon väitteeseen voi vastata samantyyppisellä  hyvin fundamentalistisella argumentilla että jos halutaan välttää luontokatoa, pitäisi ihmiskunta hävittää maapallolta kokonaan tai ainakin vähentää ihmismäärää ja siirttyä metsästäjä-keräilijäkulttuuriin.

    Kaikki se materia, millä ihminen ympäröi itsensä, on lähtöisin luonnosta. Jo metsästäjä-keräilijä kulttuurissa ihminen aiheutti luontokatoa, kun haki luonnosta tarpeet vaatimattoman asumuksensa rakentamiseen. Ja maanvilelyskulttuuriin siirryttäessä luontokato vain kiihtyi ja kiihtyi ekspotentiaalisesti, kun alkoi kaupunkikulttuurin kehittyminen, puhumattakaan teollistumisen aikakauden alkamisesta.

    Kun Janne Kotiaho luontopaneeleineen huutelee norsunluutornistaan että ”aiheuttajan pitää maksaa” (luontokato) niin onhan hän oikeassa, täysin oikeassa, mutta kuka on tuo aiheuttaja, se on oleellinen kysymys. Ja vastaus ei ole monimutkainen, se on hyvin yksinkertainen, luontokadon aiheuttajia olemme kaikki me, jotka tarvitsemme elämiimme materiaaleja, jotka ovat peräisin luonnosta, eli me kaikki ihmiset, pieniä sylivauvoja myöten.

    Tuo ajatus että luontokatoa aiheuttaa vain maata viljelevä, puita kaatava tai rakennuksia rakentava ihmisryhmä, on ajatuksena täysin pöhkö, sillä ei kukaan tee noita itseään varten,vaan kaikkia ihmisiä varten.

    Metsästäjä-keräilijä- kulttuurissa jokainen ihnminen hommasi ravinnon,vaatteet ja asumukset vain itselleen ja perheelleen, jotkut asiat hankittiin  kylän tai heimon yhteisvoimin. Nyky-yhteiskunnassa on rationaalisuus edennyt niin pitkälle että erikoistuneet  ammattiryhmät  huolehtivat kaikkien eri elämisen tarpeiden hankkimisesta koko yhteiskunnalle, jotta jokaisen ei niitä yksin ja erikseen tarvitse hommata.  Tätä taustaa vasten  tuntuisi täysin pöhköltä ja erittäin epäoikeudenmukaiselta, että vain  tietyt ryhmät yhteiskunnassa, kuten maanviljelijät, rakentajat ja metsänomistajat joutuisivat  maksamaan jotain ”aiheuttaja  maksaa” korvausta,vaikka kaikki me käytämme näiden ja monien muidenkin ammattiryhmien tuottamia tuotteita. Joten loogisesti ajatellen, kaikkien meidän sekä kuluttajien että minkä tahansa tuotteiden tuottajien pitäisi maksaa tuota korvausta.

     

     

     

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 755)