Käyttäjän käpysonni kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 356)
  • käpysonni

    Millä hinnalla myisin suojeltavaksi avohakatun metsänpohjan? Jota ei  siis ole hakkuun jälkeen mitenkään käsitelty.

    Kun ottaa huomioon että luonnonsuojelijoiden mukaan luontoarvoja ei voi rahassa mitata ja luonto saa olla tuolla alalla rauhassa satoja vuosia ja luontoarvoja sinne ehtii kertyä ajan mittaan runsaasti, niin millään parin tonnin hehtaarihinnalla en myisi. Ja kun vielä otetaan huomioon tulevien sukupolvien saamatta jäävät hakkuutulot ja se että yhteiskuntakin menettää puun käytön tuoman arvonlisän, niin alle 100 000 €/ ha en aukkoa suojeluun myy. Joten vähintään tuo määrä hehtaarilta ja mieluummin vielä verovapaasti.  Kun se on niin mittaamattoman arvokasta tuo luonnon suojelu. Johan alkaisi suojeluinto lisääntymään.

    käpysonni

    Eikö kukaan ole koskaan kyseenalaistanut näitä mhy-väen väitteitä, että he pystyvät metsänomistajaa paremmin vertailemaan puunostajien tarjousten paremmuutta, koska heillä on tätä mystistä ja salaperäistä tietoa eri ostajien katkonnasta ja tukkisannosta, ja tämän tiedon avulla tehdystä tarjousvertailusta  puunmyyjät ovat valmiita maksamaan palvelumaksuina satoja ja jopa tuhansia euroja, riippuen kaupan suuruudesta.

    Kuitenkin ostajat ilmoittavat tarjouksessaan ne mitat, joilla leimikon puut katkotaan, ja on oikeutettua odottaa että noita mittoja sitten noudatetaan, ja puun myyjäkin pystyy jo pelkästään noiden tarjouksessa ilmoitettujen mittojen perusteella jopa aika tarkasti laskemaan kuinka paljon kukin ostaja tukkia leimikolta saa, ilman että tarvitsee maksaa mhy:lle jostain salatiedosta.  Ja historialliset katkontatilastot kertovat menneisyydestä, ne eivät ole tae tulevasta katkonnasta. Ja voiko ostaja sitten kesken hakkuiden, tai juuri ennen hakkuun alkua,  päättääkin tehdä tukkia eri mitoilla kuin on kauppasopimuksessa  mainittu, sehän olisi sopimusrikkomus, ja vaikka ei olisikaan, niin jo nuo mittojen muutokset verrattuna tarjouksessa mainittuihin,  tekisi tyhjäksi mhy:n hienot laskelmat siitä että tämän ostajan tarjous oli paras, jos ostaja päättääkin tehdä katkonnan eri mitoilla.

     

    Niin että näin ajatellen tuntuu  hölmöltä maksaa mhy:lle puukaupan kilpailuttamisesta, kun ei voi saada täyttä  varmuutta että heidän parhaaksi katsomansa tarjous oli edelleen  paras senkin jälkeen kun puut on pantu poikki ja pinoon.

     

    Joten väittäkää nyt vastaan ja edelleenkin kysyn, onko mhy-väen  väitteitä heidän ylivertaisesta taidostaan tehdä tarjousvertailua koskaan kyseenalaistettu?

     

     

     

     

    käpysonni

    Oli kauppamuoto mikä tahansa, tärkein asia on se että metsänomistaja saa puistaan sen hinnan, mikä on kirjallisessa sopimuksessa sovittu, tässä ei pidä olla josseja ja mutteja. Mitään ehdollisia sopimuksia ei pidä allekirjoittaa. Myös puun myyjän pitää olla hereillä. Kaikissa asioissa mitkä puukauppaan liittyy.

    käpysonni

    Olisko se paras ratkaisu, että mhyt perustaisivat oman valtakunnallisen puunhankinta- ja välitysyhtiön, joka toimisi täysin itsenäisesti ja erillään neuvontapuolesta ja jonka  mahdollinen voitto tuloutettaisiin neuvontapuolelle? Tämä olisi selkeää hommaa eikä metsänomistajien rahat olisi vaarassa. Nyt tilanne on sotkuinen kun sama organisaatio  antaa neuvonta- ja metsänhoitopalveluita sekä  harjoittaa bisnestä puutavaran välityksellä. Vähän sama kuin jos MTK tai ProAgria alkaisi harjoittamaan viljakauppaa, ostaisi jäseniltään viljaa ja myisi sitä rehu- ja elintarviketeollisuudelle.

    käpysonni

    Jos joltain MTK/Mhy  taholta on tullut  pyyntö tai peräti käsky Metsälehden foorumin moderaattorille poistaa viestit, niin  se on sinänsä huvittavaa, koska tuskin  Iltalehti lähtee näiden tahojen käskystä  tai pyynöstä poistamaan  tuota uutista.  Mutta  ilmeisesti asia yritetään vaieta kuoliaaksi, jos tosiaan ei ole mitään virhettä tai väärää tietoa tuossa Iltalehden jutussa. Jos virheitä olisi niin, aika voimallisesti pitäisi  MTK/Mhy taholta  tehdä vastine/oikaisupyyntö  tai  viedä asia julkisen sanan neuvostoon, jos on väärin uutisoitu.

    Surkeinta on, jos Mhy:lle ikävä asia yritetään vain vaikenemalla/vaientamalla  painaa unholaan.

    Kaikkein selvintä olisi, jos nyt joku taho tulisi kunnolla selvittämään tämän asian, kertoisi  mm. syyt viestien poistoon, ja muut asiaan liittyvät seikat    Kriisiviestinnässä olisi vielä opeteltavaa.  Vaikeneminen ja salailu vain pahentaa asiaa.

    käpysonni

    Voihan tietysti olla että Iltalehden jutussa on ollut sellaisia perättömiä väitteitä ja paikkaansa pitämättömiä tietoja, jotka muuttavat olennaisesti jutun luonnetta ja sisältöä, ja sen vuoksi nämä aihetta koskevat keskustelut  on poistettu.

    käpysonni

    Eihän täälllä saa keskustella, ainakaan ikävistä asioista.

     

    käpysonni

    ^^Sopii kysyä, missä on metsänomistajien edunvalvonta ja yhteistoiminta.

    Niin, Suomesta puuttuu vielä metsänomistajien OMA* etujärjestö, pitäisiköhän sellainen perustaa, ketkä alkaa puuhamiehiksi?

     

     

    *nyt ollaan vielä MAATALOUSTUOTTAJIEN KESKUSLIITON alajaosto pelkästään.

    Vaikka metsänomistajia on 600 000 ja maataloustuottajia joku 40 000.

    käpysonni

    Meillehän mainostetaan että mhy:t ajaa METSÄNOMISTAJAN etuja, eli tuo työntekijä toimi metsänomistajan edun ajajana, joten ei hän työnantajan etuja vastaan toiminut, koska mhyn etu on sama kuin metsänomistajan etu.

    käpysonni

    Mhy:iden pelastus on metsänomistajakunnan kaupunkilaistuminen, heissä on paljon metsäasioista ymmärtämättömiä, jotka tarvitsevat kaikenlaisia yhdistyksen palveluita.  Itse maajussimetsänomistajana olen koko ikäni temunnut metsissäni, enkä paria valtakirjakauppaa enempää ole mhyn palveluksia tarvinnut. Pärjäisin ilman jäsenyyttäkin, kannatuksen vuoksi olen jäsenenä pysynyt. Harkinnassa on luopua jäsenyydestä, tosin lähivuosina on edessä eräs metsäautotien perusparannus, tarvitseekohan siihen neuvonnallista apua mhy:ltä? Sitä funtsailen.

Esillä 10 vastausta, 341 - 350 (kaikkiaan 356)