Käyttäjän käpysonni kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 356)
  • käpysonni

    Jokainen metsänomistaja voisi esittää itselleen kysymyksen:

     

    HALUANKO UHRAUTUA JA JÄTTÄÄ METSÄNI HAKKAAMATTA, JOTTA SE TOIMISI MUIDEN AIHEUTTAMIEN FOSSIILISTEN PÄÄSTÖJEN NIELUNA?

     

    Ja jatkokysymys:

     

    JOS UHRAUDUN, NIIN TEENKÖ SEN ILMAN KORVAUSTA,VAI VAADINKO KORVAUKSEN? 

    Koska ilman korvausta olet hyväntekijä tai hyödyllinen idiootti, ihan mitenpäin asiaa haluaa katsoa.

    käpysonni

    Yks mo-kaveri tekee eh:t itse ja ajaa puut pois moottorikelkalla tai mönkijällä, kelistä riippuen, siinä ei oikeastaan tarvi edes ajouria, sopivasti vaan pujottelee puiden välistä, tosin hakkuukuviot  on pienehköjä, 1-5 ha.

    käpysonni

    A. Jalkaselle:

    Kiitos kysymykseni huomioimisesta  ja vaivannäöstäsi vastauksen etsimiseen.

    käpysonni

    Tartun tuohon väitteeseen (esim. A. Jalkanen ja muut) että maapallolla olisi 2 miljardia hehtaaria metsitykseen kelpaavaa pinta-alaa. Tätä voisi yksilöidä tarkemmin, miten tuohon lukuun on päädytty ja minkälaista maata se on?

    Maapallon väkiluku on kasvanut toisen maailmansodan jälkeen moninkertaisesti, ja aika paljon on raivattu metsiä pelloiksi, jotta tuo kasvanut väestö on saatu ruokittua, joten kysynkin, kuinka paljon tuossa 2 miljadissa hehtaarissa on ihan silkkaa viljelysmaata, joka pitäisi uudelleen metsittää, jos sitä on edes vähän, voi siitä tulla aikamoinen kiista,kenen peltoja aletaan metsittämään, tietysti jos tilanne on niin hyvä, ettei hyvää viljelysmaata tarvi metsittää, niin sittenhän meillä ei ole mitään ongelmaa, mutta epäilen.

    käpysonni

    Huonot ensiharvennukset on suora syöttö ohisalojen ja ollikaisten lapaan, koska metsäalan ihmiset jatkuvasti kehuvat maamme metsänhoidon huipputasoa.

    käpysonni

    Nostokoukku osuu oikeaan. Nykyään oikein  ihannoidaan tätä digimeininkiä, sitä että lähes kaikki metsätalouteen liittyvät asiat voidaan hoitaa tietokoneella ja älykännykällä, metsäammattilaisille tuntuu olevan myrkkyä lähteä sinne metsään KÄVELEMÄÄN, siinähän tulee hiki ja voi jopa kastua, jos sattuu satamaan.

    Ja metsänomistajiakin kannustetaan käyttämään kaikenmaailman sovelluksia, muka helpottamaan metsäasioiden hoitoa, no myönnettäköön että itsekin niitä käytän, onhan ne ihan kivoja, mutta ei niillä voi korvata sitä, että aktiivisesti hoidetaan asioita perinteisilläkin tavoilla, eli käydään metsässä metsäammattilaisten kanssa, otetaan yhtyksiä puhelinkeskusteluilla ja tehdän itse metsänhoitotöitä.

    käpysonni

    Järjen köyhyyttä jättää ylijäreät terveet kuusi- ja mäntyrungot pystyyn, niistä saa vaikka mitä erikoisia puutuotteita. Oletteko tulleet hulluiksi te, jotka ne pystyyn jätätte?

    käpysonni

    Tietysti PEFC-sertifioinnin ja kymppipykälän vaatimat jutut, mutta jos tarkoitetaan sellaisia vapaaehtoisia luonnonhoitotoimia, jotka olisi voinut jättää tekemättäkin, niin mulla on yks noin puolen hehtaarin vaikeapääsyinen metsännurkka, jossa kasvaa etupäässä haapaa ja muutakin  lehtipuuta, osa jo pystyyn ja maahan lahonneita, tuollainen vähän lehtomainen kohde, niin sen olen jättänyt ”herran haltuun” pärjäilemään itsekseen ilman ihmisen kosketusta

    käpysonni

    Ei ne mulle mahda mitään,minä voin yksityisenä metsänomistajana hakata metsiäni niin paljon kuin huvittaa,häh häh hää.

    käpysonni

    Muista ajan, kun motolla tehtiin vain päätehakkuut ja myöhemmät hakkuut, mutta ensiharvemnukset vielä metsurityönä, niihin aikoihin alettiin kyllä jo tekemään ensimmäisiä eh:a motolla ja varsinkin vanhemman polven metsäammattilaiset kauhistelivat asiaa, sanoivat että motolla ensiharvennuksen teko on metsän pilaamista, jo senkin takia että korjuuvaurioilta ei voida välttyä.

    Mutta nuoremmat metsäammattilaiset vain hokivat että tehokkuus tehokkuus tehokkuus ja niinpä aika nopeasti motoharvennus yleistyi ja metsurit saivat väistyä.

    Ja oikeassa olivat, kyllä ainakin isoilla hakkuu- ja ajokoneilla eh-metsät pilataan.  Johan pelkästään 4-5 metriä leveät ajourat ja  vielä leveämmät urien risteykset ja mutkat vie tolkuttomasti pinta-alaa pois puun kasvatukselta, suoranaista metsän haaskausta tuollainen. Mutta tämä hyväksytään nikottelematta. Tehokkuuden nimissä kaikki tämä hölmöily.

    Metsurit takaisin tekemään ensiharvennuksia ja puiden kuljetus maataloustraktoreilla tai pienillä  kapeilla ajokoneilla, 3,5  metriä pitää olla ajouran maksimileveys.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 356)