Käyttäjän käpysonni kirjoittamat vastaukset
-
YouTubessa on paljon raivausvideoita, mutta yhteistä niille on että kaikki kuvaustaimikot on helppoja, niissä on vähän poistettavaa vesaikkoa ja raivaus näyttää helpolta ja raivaaja etenee ripeää tahtia. Toista se on 10 v. kuusentaimikossa, jota olen tänä syksynä perannut, vesaikkoa on niin perhanasti, kun neliöllä on 30-50 vesaa, niin hehtaarilla niitä on silloin suunnilleen 300 000-500 000 kpl ja todella hidasta on raivaus, vaikka varhaisperkaus on tehty 5 v. sitten.
Nuo videot antaa liian ruusuisen kuvan taimikon raivauksesta.
Paljonkohan tuollainen jättiakku maksaa? Omankotitalon verran? Kehittääkö se myös itse virran itseensä, vai joutuuko siihen ostamaan pösilösähköä, joka on kallista silloin kun akku on tyhjentynyt?
Tuossahan se vastaus on, kallista touhua tuo pyrkimys saada halpaa sähköä, kulutat kaksi euroa säästääksesi yhden euron.
Ihmiskunta alkaa olemaan teknologisen kehityksensä huipulla. Toki teknouskovaiset edelleen uskovat että kaikki ilmastoon ja luontoon liittyvät ongelmat pystytään ratkaisemaan teknologian edelleen kehittämisellä, mutta huonolta näyttää.
Puu on ollut ihmiskunnan ensimmäinen energian lähde ja se tulee olemaan myös viimeinen. Kun ihminen oppi tekemään tulen, hän alkoi polttamaan puuta, mitäpä muutakaan.
Ja se tulee olemaan myös viimeinen, koska sitten kun kaikki raaka -aineet on käytetty loppuun eikä niitä voi enää kierrättääkään, niin ihmiskunta palaa siihen mistä lähtikin, eli kivikaudelle. Kun sodat, luonnonkatastrofit, ilmastonmuutos ja luontokato on pudottaneet maapallon väestömäärän murto-osaan nykyisestä, elämme jonkinlaisessa kivikauden ja Madmax-maailman yhdistelmän dystopiassa.
Ja silloin ei ole enää muuta energian lähdettä kuin puu.
En A.J. ymmärrä lainkaan ehdotustasi kepun ja vihreiden hynttyiden yhteen laittamisesta, mitä se sitten tarkoittaakin? Marinin hallituksessa nämä puolueet olivat jatkuvasti tukkanuottasilla erityisesti ympäristö- ilmasto- ja maatalouspolitiikkaan liittyvissä asioissa, mutta myös muissa asioissa.
Sitäpaitsi pitää muistaa että kepun ja persujen äänestäjät ovat arvoiltaan ja asenteiltaan hyvin lähellä toisiaan, juuri persut on vieneet kannatusta kepulta ja kun viime aikaisissa gallupeissa persujen kannatus on laskenut ja kepun noussut, todistaa se että persuista on siirtynyt kannatusta takaisin kepuun.
Olen sitä mieltä että vihreiden ja keskustan kannattajat eivät ikinä hyväksyisi näiden puolueiden lähentymistä millään tavalla, kyllä nämä puolueet ovat arvoiltaan hyvin kaukana toisistaan. Kyllä vihreät on hyvin selkeästi vasemmistopuolue.
Ei kai kukaan nykyään niin hölmö ole että pitää säästöjään pankkitilillä?
Nehän pitää ilman muuta sijoittaa osakkeisiin ja rahastoihin.
Kryptovaluutoihin myös toki pieni osa
Pitäisi geeniteknologian avulla jalostaa kuusi, joka itsessään torjuu kirjanpainajat, esim. erittämällä ainetta joka saa kirjanpainajan hylkimään kuusta. Kun on geenimuuntelun avulla jalostettu peltoviljelykasveja, niin miksi ei voitais myös puiden jalostuksessa käyttää geenimuuntelua?
Turvepellot on peltoja parhaimmasta päästä, luontaista typpeä paljon, joten lannoitustarve on pieni ja kuivina kesinä kasvavat paremmin kuin kivennäismaat.
Olisi idioottimaista huoltovarmuuden kannalta poistaa parhaimmat pellot käytöstä.
Tuulimyllyjä ja siirtolinjoja varten pitää kaataa paljon metsää, tuulimyllyjen lavat tappaa lintuja ja myllyjen aiheuttama melu häiritsee KAIKKIA metsien eläinlajeja, siinä vain osa tuulivoiman aiheuttamaa luonnon tuhoa
Puhumattakaan myllyjen valmistuksen aiheuttamista haitoista ja loppuun käytettyjen myllyjen aiheuttamista ongelmista.
Tuulivoimarakentamisella tuhotaan luontoa ja aiheutetaan eläimistölle paljon haittaa, näistä vaietaan, koska tarkoitus pyhittää keinot.
Energiakeskustelussa on kaksi osapuolta, realistit ja utopistit.
Utopistit haaveilevat että aurinko- tuuli- ja ydinenergialla katetaan kaikki energiantuotano ja energia on halpaa ja kaikki ongelmat on ratkaistu eikä tarvita enää polttamalla tuotettua energiaa, kun taas realistit tajuavat että nuo eivät riitä vaan energiapaletin on oltava monipuolisempi, tarvitaan noiden rinnalla edelleen fossiilisia energianlähteitä, vesivoimaa, turvetta ja puuta sekä muuta polttamalla tuotettua energiaa, kuten jätteiden polttamista, joka on hyödyllinen ja kustannustehokas sekä ympäristöystävällinen energiantuotantotapa.
Ps. Kun suomalaisilta poliitikoilta kysyy miksi juuri Suomen pitää noudattaa maailman kunnianhimoisinta ilmastopolitiikkaa, vastaus on: meidän täytyy näyttää esimerkkiä muille. No joo, koko muu maailma katsoo herkeämättä Suomeen ja yrittää epätoivoisesti seurata Suomen esimerkkiä.
Tolopainen, tuulimyllyillä ja aurinkovoimaloilla ei korvata fossiilisia energianlähteitä. Elätkö sinä jo niukasti?