Käyttäjän käpykaartilainen kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)
  • käpykaartilainen

    @konstapylkkerö2

    Tarkoitatko että puupula ei ole välttämättä mahdottoman suuri, kun talvikohteisiin ei viitsitä ottaa kaikkia keinoja käyttöön.

    Minulla on yksi suokuvio ojittamatta ja sitä tässä jännätään, että saako tehdyksi ennen kevättä. Lunta ja pakkasta vaatisi, että kantaisi. Onneksi ala on pieni. Siirtyköön ensi talveen ja uudistukoon luontaisesti, jos ei keliä tule.

    Omassa kohteessa ainut rajoite on kevätkelirikoista kärsivät tiet, joissa on painorajoite noin toukokuun loppuun. Muuten sopisi kelirikkokorjuuseen. Ilmeisesti energiapuusta ei ole nyt pulaa, saa kuitenkin nähdä mitä hintaa tarjotaan havuista ja lahokuidusta. Tilastojen mukaan kuidun hinnan pitäisi olla 35-40 euron väliltä päätehakkuulla.

     

    käpykaartilainen

    Oletteko saaneet tarjouksia lähiaikoina? Näkyykö kesäkorjuukelpoisten kohteiden hinnoissa mennyt talvi? Kuinkas energiapuu ja muut ajankohtaiset ilmiöt?

    Ensi viikolla olisi itselläni tarkoitus käyttää ostohenkilöä metsässä ja ottaa tuntumaa hintatasoon. Kesäkohde on kyseessä eikä ole pakkoa myydä. Voisi olla viisasta pitkittää kauppaa kesäkuulle, mutta siinäkin on pulmansa. Viime vuonna osa ei enää tarjonnut kesäkuussa, kun ostot oli jo ostettu ja hintatason sanoivat karanneen yli sietokyvyn.

    käpykaartilainen

    Aion myydä tulevan kevään aikana isomman leimikon ja samalla kyseiseltä tilalta viimeisen erän vähään aikaan. Puuta myyty nyt samalta paikalta 8/22, 9/23 ja 6/24. Erät olleet reilua 1000 m³ kesä- ja talvileimikkoa. Luulen saaneeni siedettävää keskihintaa. Joskin erot korjuukelpoisuudessa ja tieprojektit ovat pilkkoneet savotat useaan osaan. Kevät näyttää, että olisko loppu kannattanut hoitaa jo viime keväänä.

    Tulevan leimikon jälkeen voisi ostaa uuden tilan. Toivottavasti hintataso olisi siedettävä. Nyt kai kauppahinnoissa on ollut laskua ja mielestäni myyntiin tulleet tilat ovat olleet aiempaa laadukkaampia.

     

    käpykaartilainen

    Okei, ala on noin 7 hehtaaria ja kokonaissaanto on n. 1800 m³. Tukkiprosentti jäänee 55-65 välille, kun on kasvuhäiriöitäkin.

    Onpa kova runkohinta. Millaista tukkiprosenttia arvioit alalle? Myisin kyllä puut heti tuollaisella runkohinnalla. Vuosi sitten sain talvikorjuualalta runkohintatarjouksen 62.7 e/m³ ja tavaralajein valittu tarjous tuotti 65e/m³. Nuo alat oli paremmin hoidettua ja järeämpää, mutta yli 500 metrin päässä tiestä soiden takana.

    käpykaartilainen

    Kiitos vinkistä Makarov. Pitää perehtyä vaihtoehtoon liittyviin vapauksiin ja vastuisiin. Viimeisin savotta menee niukin naukin kohtuullisilla veronmaksuilla. Koetko että osakeyhtiön perustaminen olisi tuonut jotain haittoja?

    käpykaartilainen

    Onko tullut huonoja tarjouksia tukkiin liittyen vai kommentteja että ostot on tältä erää ostettu? Itse pyysin vajaa kuukausi sitten leimikosta tarjoukset ja osa tarjosi ja osa jätti tarjoamatta. Etenin parhaan tarjouksen tehneen kanssa melko nopeasti kauppoihin ja hakkuu tuli kesäkuussa. Olen ihan tyytyväinen kauppoihin ja lienee on ostajakin. Toteutuma oli aika iso arvioituihin motteihin nähden. Ostajien kaipaamaa kuituakin leimikolta tuli keskijäreydestä ja laadusta johtuen. Havut ja energiapuu jäi itselle ja hyvä niin. Vaivaahan se keruu ja tuotosten eteenpäin myynti vaatii, mutta vaivanpalkkaakin jää.

    käpykaartilainen

    Onko yleinen käytäntö että tarjouksessa on kuusiparrun läpimitta 100-230 ja hinta kuidun luokkaa? Arvioitu ja toteutuva määrä ei iso, mutta parempi tehdä tietoinen päätös.

    käpykaartilainen

    Mitähän tässä on tapahtumassa korjuukelien osalta. Loppuuko talvikorjuut hyvinkin nopeasti ja tekee kelirikon, kun on vettä ja lämpöä piisannut. Aikainen kevät lisää kesäkohteiden kysyntää.

    Pohjoisemmassa on tosin lunta siihen malliin, että lumen painuminen on jopa suotavaa.

    käpykaartilainen

    Sahojen kanssa kun käy kauppaa, niin kesäkohteissa korjuu käy tosi nopsaan. Talvikohteissa 3 suuren rosvon kanssa tahtoo mennä siihen toiseen talveen.

     

    Joskus tullut pohdittua, että kuinka isot pystyvarannot firmoilla oikein on. Jotain juttuja olen kuullut, että  isoimmilla yhtiöillä hakkuut tupanneet venyä takarajalle.

    Puukauppaa tehdessä tiedustelin asiaa ison sahan  ostomieheltä. Vakuutteli että ei heillä ole halua kerryttää suuria määriä puuta odottamaan hakkuuta. Saattaahan tämä totta ollakin, ainakin positiivista palautetta olen kuullut heidän korjuuaikatauluista.

    käpykaartilainen

    2022 lokakuussa sovittiin talviharvennus kahden vuoden sopimuksella. Korjuu toteutui helmikuussa 2023.

    Toukokuussa 2023 sovittiin talviharvennus, toteutui joulukuussa 2023.

    2023 syyskuussa sovittiin avohakkuu, jossa talvi- ja kesäkuvioita. Korjuuajaksi sovittiin 2 vuotta kesäkohteille ja 3 vuotta talvikohteille. Puheltiin että työt aloitetaan tänä talvena, jos ei tuotantoa rajoiteta. Kolmen kuukauden kuluttua viisaampi, tuliko hakkuu ensimmäisenä talvena.

    En ole itse pyytänyt alle kahden vuoden korjuuaikaa. Mitä muilta kuullut, niin yleensä hakkuu on tehty reilun vuoden sisällä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 17)