Käyttäjän Kalle Kehveli kirjoittamat vastaukset
-
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Jääkausi
Tuolla sivulla on ”käppyrä”, joka kertoo hyvin miten käy kun ilmasto lämpenee ja jäämassat ohenevat tarpeeksi. Tulee jääkausi. Nyt ollaan syklin huipulla, on ennenkin ollut näin lämmintä ilman teollisuuttakin.
”Brittiläisten astrofyysikoiden mukaan auringon aktiivisuus laskee 60 prosenttia vuoteen 2030 mennessä, mikä tarkoittaisi pienimuotoista jääkautta planeetallemme.”
Maapallon ilmaston lämpötilasyklin mukaan olemme nyt lämpötiloissa huipulla, ja seuraavaksi menossa kohti jääkautta. Jos syklit toistavat itseään, jääkausi on edessä.
Lehtipuiden mukana lisääntyvät hyvin pienemmät hirvieläimet, jotka ehkä syrjäyttävät hirven? Joka tapauksessa etelässä ja rannikolla lehtipuumetsät voimistuvat. Ei liian lämpimässä / rehevässä tule kunnon puita, mutta en taida ollanäkemässä sitä, joten ei sillä ole paskankaan väliä.
On hyvä, että on jarruja, ettei vauhti karkaa käsistä. Satu puhuu aina satua.
Itse joudun ajamaan autolla jonka merkki meinaa, maalla, vedessä ja ilmassa, kun ei ole muuhun varaa. Oli se myös kauniin naisen nimikin. Ei ole häävi, mutta kyllä se polkupyörän voittaa…
Enemmän näkisin nuo etelän ja rannikon ongelmina. Pohjoisessa on talvi nytkin 6-8 kk. Lämpenemisestä on sinne vain plussaa.
Salaatin kasvatus turmelee luonnonvaroja yhtälailla kuin naudankasvatus. Pitää olla tarkkana mitä suuhunsa pistää…
Jep. Valtion metsät yksityisille ja kiinteistövero metsiin. Loputon rahasampo!!!
Kyllä hälytyskellot pitäisi soida, jos metsäyhtiöt myyvät metsiään. UPM on aina osannut keinottelun. Ei se myisi metsiään, jos se näkisi niistä tulevan edes kohtuu tuottoa tulevaisuudessa. UPM:n näkymä on, että alkutuotteen hinta/kannattavuus painuu ylitarjonnan ja hyvän lobbauksen seurauksena kohti nollaa. Nyt se on rahastanut hyväuskoisia metsänostajia vuosikaudet. Sen verran myyneet metsiään, ettei tule ylitarjontaa, vaan hinnat pysyvät korkealla. Myös valtio yritti myydä metsiään, mutta se kaatui kateellisten panetteluun.
Veronpoiston jälkeen ostettu on ”uusi auto”. Nykyinen autovero käytännössä vain jaettaisiin 20 vuodelle käyttömaksuksi nimettynä, melkoinen käden ojennus siltikin autoilijalle. Vähentää ehkä valtion verotuloja väliaikaisesti, toisaalta myynti kasvaisi. Madaltaa uuden auton hankintakynnystä selvästi.
Bernerin mallissa valtion kassasta olisi otettu pois 1,6 miljardia, ja se olisi pitänyt ainakin osittain korvata sinne, lisäveroina. Lisäksi vanhan auton omistajat olisi laitettu maksamaan autovero uudestaan. Maaseudun vähävaraisemmat se olisi ajanut toimeentulo kassoille.