Käyttäjän Kalle Kehveli kirjoittamat vastaukset
-
Yllätys, yllätys! Valtion ja kuntien työntekijöiden palkat lomineen ja etuineen ”kepittävät” selvästi teollisuustyöntekijöiden palkat. Vientiteollisuus työntekijöineen elättää tämän maan, kunnioitusta siis hieman heille. Myös maatalouden ja metsätalouden sekä teollisuuden tuet ovat täysin turhia, kaikki pois.
Meillä hyvin hoidettu yhteismetsä tuottaa vuodessa 0-80€/ha. Huonosti kasvavilla metsillä ei linnoja rakennella. Omien metsien tuototkin ovat kuihtuneet konepoistoihin, ei viimeiseen 10 vuoteen positiivista tulosta.
Lunta sen verran ettei traktorilla pääse mihinkään…kevättä odotellaan, parin kuukauden päästä taas pääsee metsään, muutenkin kuin kelkalla.
Passaa hyvin, että kemera lopetetaan täysin. Jokainen tehköön metsällään mitä haluaa.
Puuta on nytkin liikaa, ojitusalueet joutaa jättää luonnontilaan pilaamasta vesistöjä. Tuet kuuluvat metsänomistajille, ei yhtiöille.
Kaikki kemeratuki pitäisi kohdistaa taimikonhoitoon, siitä se metsä syntyy. Muut tuet pois kokonaisuudessaan. Tuet pitäisi saada myös jälkikäteen työn valmistuttua.
Metsistä tulee kiintoainesta ympäri vuoden. Jokien vesi on niin paskasta, ettei sinne mökkiä voi kuvitellakaan. Joka sateen jälkeen joet on kuin likaviemäreitä.
Päätehakkuussa tulee pohjoisessa keskimäärin 100 m3/ha puuta. Kiertoajalla 100-150 vuoden aikana keskimäärin 120-170 m3/ha. Laske siitä paljonko on päätehakattu metsää ja ojamätästetty metsähallituksen toimesta. Paljon!
Tornionjoen valuma-alueesta suurin osa on yksityisten maata eli länsiraja. Eikä metsähallitus uskaltaisikaan pilata rajajokea. Keskiosat ja itäosat pohjoisesta valtion maata ja se näkyy.
Ei pidä unohtaa, että pohjoisessa pitää hakata samaan kuutiomäärään puuta 4-6x enemmän kuin keskisuomessa. Myös uudistusalat ovat 4-6x suurempia! Kyllä se vaikutta vesistöihinkin. Kesätulvat ovat pohjoisen vesistöissä nykyään kovan sateen jälkeen yleisiä. Metsistä vedet tulevat pikana pois.
Viime ”rokotuskierroksella” fiksut eivät ottaneet rokotusta, hyvä uskoiset sairastuivat narkolepsiaan. Vastuuhenkilöitä ei löytynyt.
Ettei lopulta olisi kyse samantapaisesta ilmiöstä kuin saksassa 1930-luvulla. Silloinkin suuret massat saatiin uskomaan vaikka mitä. Ihmisillä on tarve kuulua johonkin porukkaan, silloin oma järki ei välttämättä ”toimi”.