Käyttäjän Kalle Kehveli kirjoittamat vastaukset
-
Marras – maaliskuu ollaan Kanarialla ja köyhät hytisee kylmissään.
Suomalaisten siirtyminen etelän maihin vain kiihtyy ja ne korvataan mamuilla. Valtion verotulot tulevaisuudessa romahtavat.
Eurooppalaiset ja amerikkalaiset autotehtaat ovat konkurssin partaalla. Vain polttomoottoriautot kannattelevat niitä.
Turve on suomen suurin rikkaus. On hölmöä olla käyttämättä sitä!
Tolopaisen auto ei kelpaa enään kenellekkään. Arvon pudotus parissa vuodessa 75% ja seuraava osoite on romuttamo. Palstan huonointa rahankäyttöä ikinä. Perinteisesti metsänomistajat ovat aina olleet taloustietoisia pihtareita.
Sorkkaeläinkasvattajat ovat menneet liian pitkälle. Petoja tarvitaan paljon lisää kauris-peura- ja hirvikantojen pienentämiseksi.
Hirvet ei siirry tuulivoima-alueelta mihinkään, ne tottuvat niihin nopeasti. Saattaa muutkin elikot palata alueelle. Hirvenpyynnin edellytykset vain paranee kun tulee leveät tiet. Saksassa tuulivoimalat on keskellä kylää eikä ne haittaa ketään, kun asukkaat omistavat ne.
Saksassa kaikki asutuksen lähellä olevat tuulivoimalat on määrätty purettavaksi terveyshaittojen takia. Kaikki hirvieläimet siirtyvät tuulivoiman tieltä pois, raahessakin.
Nykyisiä A-taajuuspainotettuja tuulivoiman meluohjeistuksia käytettäessä on suurten
tuulivoimaloiden nopeasti kasvavan lukumäärän takia odotettavissa lisää vakavia ja pysyviä
terveyshaittoja lähiasukkaille. Meluohjeistukset eivät vastaa enää todellisia tilanteita,
voimaloiden koon kasvun ja pohjoisten ilmasto-olosuhteitten takia.
Melun kohteeksi joutuvat uhrit kokevat raskaita terveydellisiä, taloudellisia ja henkisiä
menetyksiä. Altistuneiden ja melusta terveysongelmia saavien määrä kasvaa päivä päivältä.Tutkituissa tapauksissa tuulivoimaloiden alueelta kauemmaksi siirtyi 63 % linnuista, 72 % lepakoista ja 67 % maanisäkkäistä.
- Johdonmukaisimmin siirtyivät kurjet (3 siirtymää/3 tutkittua tapausta), pöllöt (2/2) ja porot (6/6). Ne siirtyivät keskimäärin 5 km kauemmaksi tuulivoimaloista.
- Metsäkanalinnuilla vaikutukset ulottuivat keskimäärin 5 km päähän, mutta 11:ssa 18:sta tapauksessa.
- Lepakoihin vaikutukset ulottuivat keskimäärin 1 km etäisyydelle (21 siirtymää/29 tutkittua tapausta)
- Sorsalintuihin (6 siirtymää/7 tutkittua tapausta), petolintuihin (24/30), varpuslintuihin (16/32) ja kahlaajiin (8/19) vaikutukset keskimäärin 500 m etäisyydelle.
Eikä 15-20 vuotta vanhoille tuulivoimaloille ole ostajia jonossa. Ne jäävät kuntien purettavaksi.
Suomessa on tapana noudattaa sopimuksia ja velvotteita. Jos tuulifirma menisi nurin, voimalat sopimuksineen myytäisiin luultavimmin jollekin toiselle enerkiayhtiölle.
Ei kukaan ostaja ole niin tyhmä, että enään noudattaisi vanhoja sopimuksia. Tästä on jo esimerkkejä suomestakin. Purkuvelvotteet jää pois ja korvaukset pienenevät reilusti.