Käyttäjän jyto kirjoittamat vastaukset
-
Kyllähän niitä valokuituyhteyksiä tullaan väistämättä tarvitsemaan lisää vähintään tukiasemille, joista sitten voidaan myös langattomia yhteyksiä jakaa eteenpäin. Näiden tuettujen hankkeidenkin vuoksi on menty vähän perse edellä puuhun, kun kuituja on vedetty harvaan asutuille alueille ja samalla taajamissa, joissa langattomat yhteydet monin paikoin ovat pahoin ruuhkautuneet on kuituverkon rakentaminen hyvin vähäistä.
jyto 27.1.2020, 16:26Vahvoja muoviputkia käytetään myös kaapeleiden suojauksessa kallioisissa paikoissa.
Kiirehtiminen ja säästäminen kaapelien asennusvaiheessa tulee aiheuttamaan tulevina vuosina paljon vikoja kaapeleihin ja tietysti pitkiä sähkökatkoja asiakkaille.
Miten palstalaisten metsissä on huomioitu leimikoihin rajoittuvat sähköjohdot? Onko johdon vierestä jätetty metsä käsittelemättä vai onko sähköyhtiöltä saatu kaatoapua reunapuiden kaatoon? Myös leimikon järkevällä rajauksella voitaisiin johdoille kaatuvien puiden määrää pienentämään. Tässä tarvittaisiin mielestäni tiiviimpää yhteistyötä eri toimijoiden välille.
jyto 13.1.2020, 12:56Hyvä huomio. Tieliittymät kannattaa ehdottomasti rakentaa, jottei puun varastoinneissa tule myöhemmin ongelmia. Sähköyhtiön olisi kohtuullista osallistua rakentamiskustannuksiin, mikäli johdosta tulee haittaa puun varastointiin.
jyto 13.1.2020, 12:14Onko täällä näkemystä, miten sähkön toimitusvarmuutta saataisiin parannettua tehokkaasti niin, että sekä metsänomistajat että sähköyhtiö olisivat toimintatapaan ja lopputulokseen tyytyväisiä? Itsellä on näkökulmaa asiaan sekä metsänomistajan että sähköverkkojen kunnossapidon roolissa.
Maakaapelointi tietysti olisi varma ratkaisu, mutta syrjäseuduilla se vain on liian kallista. Samoin johtokatujen leventäminen tulee kalliiksi eikä se toisaalta ole pysyvä ratkaisu. Metsänomistajalle tämä vaihtoehto vaikuttaisi olevan taloudellisesti kannattava, mutta ainakin täällä seudulla hankkeisiin on suhtauduttu melko kielteisesti.
Mielestäni johtojen siirto metsistä teiden varsiin käyttöikänsä lopussa on paras ratkaisu. Samalla tulisi huolehtia vierimetsän hoidosta. Ajallaan tehdyt taimikonhoito ja harvennukset vähentävät huomattavasti lumikuormien ja myrskyjen aiheuttamia katkoja. Samalla metsä pysyy parhaassa mahdollisessa kasvukunnossa.
jyto 9.1.2020, 08:12Olen kerran kokeillut suihkuttaa koivuihin syksyllä, ja ainakin seuraavana talvena syönti tuntui keskittyvän muihin kuin käsiteltyihin puihin. Kesänaikaista riivintäähä varten pitäisi varmaan toinen kerta tehdä alkukesästä. Onko kokemusta, vaikuttaako Tricon suikutus negatiivisesti koivun kasvuun? Itselle jäi sellainen tuntuma, että käsitellyt taimet olisivat olleet vähän kärsineen näköisiä seuraavana kesänä. Liekö sattumaa…