Käyttäjän jpjulku kirjoittamat vastaukset
-
Se on tämäkin sit eläkeukkojen palsta. jos on varaa tähän aikaan päivänvalolla raivata.
Mehtäukko: Sitä, ettei vesilaki rajoita metsänkäsittelyä.
Tällä palstalla aktiivisesti kirjoittelevat lienevät valtakunnan metsänhoidollista eliittiä. Aika pienistä nyansseista täällä kuitenkin ”väännetään”, kuten että raivaako Stihlillä vai Hussella 🙂
Kun maaseudulla ajelee, niin kyllä siellä liian usein näkee huonoja taimikoita tai peräti uudistamatta jääneitä aloja. Niiden tilusten omistajat tuskin ovat aktiiveja tällä keskustelupalstalla. Palstalainen pääsee miettimään korjauskeinoja tilanteeseen, kun menee ostamaan tällaisen tilan. Eikä sen nyt täydy täysin resutilakaan olla. Harvemmin esim Metsätiloilla on kohdetta, joka olisi joka kuvion osalta aivan priima metsänhoidollisessa tilassa.
Tämä vaan huomiona kommentteihin, joissa ihmetellään huonojen taimikoiden alkuperää.
Tarkoitin metsänkäsittelyssä.
Vesilaki ei tule metsähommissa vastaan.
Näyttäisi, että ainoastaan metsälain 10 § asettaa pakottavia rajoitteita metsänkäsittelyyn.
Ensin hakataan ison firman kanssa pystykaupalla. Säästöpuut ja suojavyöhykkeet sitten hankintana! Hups…
Ennakkoraivauksessa tietenkin puiden tyviltä otettava mahdollisimman lyhyeen kantoon.
Muissa tilanteissa taidan siirtyä kokeilemaan pidempää kantoa. Omalla tavallaan lyhyet kannot ovat myös kaatuessa vaarallisempia – puoli metrinen sormenpaksuinen kanto ei ihmeitä vahinkoja tee, mutta sama lyhyempänä voi hyvinkin tehdä reiän ihoon.
140 ärrä voi olla noin, mutta sehän tarkoittaisi kahta raivauskertaa.
Minä olisin vähän sitä mieltä, että niitä kuoriaisia on ja tulee aina, jos niille on vain otollista ”maaperää”. Jos laitapuut poistaa, niin siitä käynnistyy seuraaville laitapuille usean vuoden taistelu paahteisuutta vastaan, ja siihen aikaan mahtuu kyllä kuoriaisten parveilu jos toinenkin. Virallinen ohje poistosta kai on se, että reunapuut pitäisi poistaa heti, kun merkkejä kuoriaisista on. Sitten kun kaarna jo irtoilee, hyönteiset ovat jo poistuneet eikä poistontarvetta enää ole.
Onko siinä jotain lainsäädännöistä estettä tutkia off-label käyttöä? Kun miettii, kuinka paljon tästä kirjanpainajaongelmasta kirjoitellaan, ja millaiset sen kansantaloudelliset vaikutuksetkin alkavat olemaan jo nyt, niin ei pitäisi olla merkitystä mihin valmistajan käyttölupa on.
Rukopiiikki, olet tietenkin oikeassa. Eri asioitahan ne ovat. Mutta veikkaisin, että tämä kevään ja alkukesän kuivuusjakso korreloi aika hyvin myöhemmän kesän maaperän kuivuuden kanssa. Yhtä lailla jos maaperä kuivuu hitaasti, niin se myös vettyy hitaasti. Jos touko-kesäkuussa on kuukauden satamatta, niin kyllä se heinäkuussa maapohja on syvemmältäkin aika kuiva. Tietenkään myös kahta samanlaista kohdetta ja maapohjaa ei olekaan.