Käyttäjän jpjulku kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 256)
  • jpjulku jpjulku

    Ennakkoraivauksessa tietenkin puiden tyviltä otettava mahdollisimman lyhyeen kantoon.

    Muissa tilanteissa taidan siirtyä kokeilemaan pidempää kantoa. Omalla tavallaan lyhyet kannot ovat myös kaatuessa vaarallisempia – puoli metrinen sormenpaksuinen kanto ei ihmeitä vahinkoja tee, mutta sama lyhyempänä voi hyvinkin tehdä reiän ihoon.

    jpjulku jpjulku

    140 ärrä voi olla noin, mutta sehän tarkoittaisi kahta raivauskertaa.

    jpjulku jpjulku

    Minä olisin vähän sitä mieltä, että niitä kuoriaisia on ja tulee aina, jos niille on vain otollista ”maaperää”. Jos laitapuut poistaa, niin siitä käynnistyy seuraaville laitapuille usean vuoden taistelu paahteisuutta vastaan, ja siihen aikaan mahtuu kyllä kuoriaisten parveilu jos toinenkin. Virallinen ohje poistosta kai on se, että reunapuut pitäisi poistaa heti, kun merkkejä kuoriaisista on. Sitten kun kaarna jo irtoilee, hyönteiset ovat jo poistuneet eikä poistontarvetta enää ole.

    Onko siinä jotain lainsäädännöistä estettä tutkia off-label käyttöä? Kun miettii, kuinka paljon tästä kirjanpainajaongelmasta kirjoitellaan, ja millaiset sen kansantaloudelliset vaikutuksetkin alkavat olemaan jo nyt, niin ei pitäisi olla merkitystä mihin valmistajan käyttölupa on.

    jpjulku jpjulku

    Rukopiiikki, olet tietenkin oikeassa. Eri asioitahan ne ovat. Mutta veikkaisin, että tämä kevään ja alkukesän kuivuusjakso korreloi aika hyvin myöhemmän kesän maaperän kuivuuden kanssa. Yhtä lailla jos maaperä kuivuu hitaasti, niin se myös vettyy hitaasti. Jos touko-kesäkuussa on kuukauden satamatta, niin kyllä se heinäkuussa maapohja on syvemmältäkin aika kuiva. Tietenkään myös kahta samanlaista kohdetta ja maapohjaa ei olekaan.

    jpjulku jpjulku

    A.Jalkanen, jos poistan reunapuut, niin meinaatko ettei sama kehityskulku ole edessä niille puille, jotka tämän jälkeen altistuvat suoralle paahteelle? Väittäisin kyllä että on.

    Mutta aion kyllä kokeilla tuota Karatea. Aineiden off-label käytössä on aina se huono puoli, että käyttöohjeet koskevat vain sitä on-label puolta.  Muu on sitten itse testattava. Tällaiseen käytännön konkreettiseen testaustyöhön juuri kaipaisin apua näiltä meidän tutkimusorganisaatioilta 🙂 Heillä on siihen kuitenkin vähän enemmän paukkuja kuin yksittäisellä taistelijalla.

    jpjulku jpjulku

    Rukopiikki, kyllä ovat. Esimerkiksi Pirkanmaalla metsäpaloindeksi on 5,7, kun maksimi on 6. Kaikenlainen avotulen tekeminen on kielletty.

    jpjulku jpjulku

    A.Jalkanen, oikea nimitys näille myrkyille on KASVINSUOJELUAINE.

    jpjulku jpjulku

    Karate Zeon. Hmm. Ilmeisesti off-label tyyppisesti käytetään myös metsäpuiden tuholaisten torjuntaa. Osaisitko Panu sanoa, miten usein tätä pitäisi ruiskuttaa riskipuiden rungoille? Lähteekö ensi sateilla pois? Mikä konkreettinen teho on? Pitääkö rungon joka kohtaan saada ruiskutettua? Pitääkö ruiskuttaa rungon lisäksi myös oksia ja neulasia? Nämä ovat esimerkkinä kysymyksiä, joihin kaipaisin TUTKIMUSTIETOA.

    Mutta kokeilen tätä.

    jpjulku jpjulku

    Meillä Suomessakin on kaksi tiedeyliopistoa, joissa tehdään metsätieteellistä tutkimusta. Ja sitten LUKE. Minun mielestä heidän yhteiskunnallinen tehtävänsä pitäisi olla tutkia ja etsiä ratkaisuja tämän tyyppisiin ongelmiin.

    A. Jalkanen. Nyt päästelit höpöjuttuja. Tässä markkinatalouden kyllästämässä maailmassa jos on joku kysyntäaukko, niin sille kyllä löytyy täyttäjä. En ihan heti usko, että tässä nyt olisi kysymys jonkun torjunta-aineen raaka-ainekomponentin puutteesta. Toisekseen, minulla on juuri hankittuna tila, jossa kuusikon eteläpuolelle on naapuri tehnyt aukon. Kerropas,  mikä noista ehdottamistasi keinoista voisi olla keino tässä tilanteessa? Ainoa keino olisi, että nappaisin akkupainepesurin selkään ja kävisin ruiskuttamassa torjunta-ainetta kuusikuvion reunan 30-40 rungolle. Tällainen torjuntatyö pitäisi olla rutiini ja standardi. Metsäalalle vain on tyypillistä että näitä itkuvirsiä vaan lauletaan eikä mitään edes yritetä tehdä.

    jpjulku jpjulku

    Samanlainen Makita löytyy kuin Aplilla. Suosittelen!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 256)