Käyttäjän jpjulku kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 289)
  • jpjulku jpjulku

    Lopputulema on, että välillä metsävähennystä käsitellään tilakohtaisesti, välillä ei. Voisi mennä ihan hyvin niin, että metsävähennys ei tuloudu, koska toisen tilan vähennyspohja on riittänyt täyteen vähennykseen. Veronmaksun ajoituksestahan lopulta on kysymys.

    jpjulku jpjulku

    Juuri näin. En ole siis tilan B hankintahinnasta tehnyt mitään metsävähennystä, vaan olen tehnyt sen yksilöimättömästä metsävähennyspohjasta. Ei tilan B:n laskennallisen metsävähennyksen pitäisi silloin tuloutuakaan. Sitten jos muu vähennyspohja ei riittäisi, pitäisi vasta tuloutua.

    jpjulku jpjulku

    Minullahan oli A:sta peräisin olevaa metsävähennyspohjaa, jota voin hyödyntää myydessäni (myytyäni) B:ltä puuta. B:n metsävähennyskö tuloutuu, vaikka en ole siitä yksikköäkään hyötynyt? Hmmm.

    jpjulku jpjulku

    Ei onnistu pystykaupat tällä kohteella. Sitä tietenkin ekana selvittelin. Saaren ympärillä joka suunnassa erittäin kivistä. Ei pääse mitenkään isolla kalustolla lähellekään rantaa kesällä. Tarkoitus pienimmällä mahdollisella kalustolla hoitaa jäätä pitkin. Vähän oheisen linkin tyyliin, mutta vielä kevyemmällä kalustolla.

    jpjulku jpjulku

    Vielä jatkokysymystä. Millainen ostajilla on yleensä tukin minimipituus? Onko eroa pystykauppaan?

    jpjulku jpjulku

    Boorinpuute ja varmaan muutkin ravinnehäiriöt ovat ehkäpä oma tilanteensa. Ravinnehäiriöt on syytä laittaa kuntoon heti kun mahdollista. Jos vaan tietäisi, niin jo ennen istutusta.

    jpjulku jpjulku

    Käteispuukauppa…siis että puut ensin pinoon ja sitten kauppaa tekemään? Joo en minäkään hankintana tekisi, mutta pystykauppa saaressa vaatisi 30 metriä leveän jäätien, jossa jään paksuus min 105 cm.
    Tuntuisi kummalta, jos isot firmat haluaisivat sanktioida toimittamatta jääneestä puusta, jos kyse vaikka 100-200 kuutiosta. Ei hetkauta kuitenkaan heidän puunhankintaa suuntaan tai toiseen.

    jpjulku jpjulku

    Panu, ei suoraan, vaan lainsäädäntövalta on tältä osin delegoitu valtioneuvostolle. Lakiteknisesti jos taimikko jää vajaaksi, rikot tuolloin kuitenkin nimenomaan lakitasoisen säädöksen (siis metsälain) velvoitetta.

    jpjulku jpjulku

    Normandy, tuo on toki mielenkiintoinen tulkinta. Sanamuodon mukaisesti tulkiten näyttäisi menevän noin. Tulkinta on selvästi lain hengen vastainen. Ehkä tuon lain sanamuodon johdosta voisi kuitenkin rikosprosessilta välttyä, jos löisi huonoimmat taimet matalaksi 10 vuoden jälkeen. Mielenkiintoinen huomio sinulta!

    jpjulku jpjulku

    Ei hakkuu voi kovin keväälle venyä, saaresta kuitenkin kysymys. Saariolosuhteissa on vähän arveluttavaa laittaa nimeä paperiin, jossa velvoitetaan toimittamaan. Yksi vaihtoehto voisi olla myydä puut sitten kun ovat pinossa. Riskinsä varmaan siinäkin.

Esillä 10 vastausta, 141 - 150 (kaikkiaan 289)