Käyttäjän jpjulku kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 272)
  • jpjulku jpjulku

    Lasse, arvostaisin aiheessa pysymistä, mutta jäätä nyt 40 senttiä kun on pitänyt reitit lumettomana. Pidempi pakkasjakso alkamassa. Miksi? No miksi nyt täällä mitään.
    Järeimmät puut kaksi kuutiota, suurin osa toki alle kuution runkoja. Kaksi kuutioinen mäntyrunko painaa noin 1700 kg. Luulisi, että lumessa vinssaaminen vaatii voimaa..niin kuinkahan suuren osan puun painosta. Ja miten voiman tarve riippuu siitä, vinssaako latva vai tyvi edellä. Ja miten se vetopisteen korkeus mahtaa vaikuttaa.

     

    jpjulku jpjulku

    Stihl 460 ja 490 löytyy. Molemmat hyviä sahoja. Pienemmässä ja vanhemmassa tehty kytkinremppa, mutta kyse lienee enemmän käyttövirheestä. Liian nuuka kaasu. Toki myös paljon sahattu. Vaikea sanoa, miten voisi sahat olla parempia.

    jpjulku jpjulku

    Ollut noin vuoden juurikin kyseinen Makitan malli. Ei ole kuin hyvää sanottavaa. Käyttö ollut lähinnä 3-5 metrisen taimikon harvennusta ja etukasvuisten koivujen poistoa. Kun käyttö on tuollaista, että kaatojen välillä joutuu zoomailemaan latvoja, kuuntelemaan linnunlaulua jne eli taukoa kaatojen välillä tulee, parempaa laitetta ei ole. Siinä käytössä 5 Ah akkupari kestää lähes 2 tuntia. Ja kun noita akkuja löytyy hyllystä sen kolme paria (kun todetusti käyvät hyviin moneen Makitan vempeleeseen), niin mies hyytyy ennen kuin saha. Tuplalaturi on kätevä laite, jos peräkkäisinä päivinä tekee pidempää päivää.  Akkusahan myötä sahailu ja samalla luonnosta nauttiminen on avautunut ihan uudella tavalla. Ei ole todellakaan ikävä meteliä, saati pakokaasun käryä. Lisäbonuksena laite on myös erinomainen työkalu rakennuksilla. Sähkö on myös hyvin edullista verrattuna bensaan&öljyyn. Jatkoon ilman muuta!

    jpjulku jpjulku

    Lopputulema on, että välillä metsävähennystä käsitellään tilakohtaisesti, välillä ei. Voisi mennä ihan hyvin niin, että metsävähennys ei tuloudu, koska toisen tilan vähennyspohja on riittänyt täyteen vähennykseen. Veronmaksun ajoituksestahan lopulta on kysymys.

    jpjulku jpjulku

    Juuri näin. En ole siis tilan B hankintahinnasta tehnyt mitään metsävähennystä, vaan olen tehnyt sen yksilöimättömästä metsävähennyspohjasta. Ei tilan B:n laskennallisen metsävähennyksen pitäisi silloin tuloutuakaan. Sitten jos muu vähennyspohja ei riittäisi, pitäisi vasta tuloutua.

    jpjulku jpjulku

    Minullahan oli A:sta peräisin olevaa metsävähennyspohjaa, jota voin hyödyntää myydessäni (myytyäni) B:ltä puuta. B:n metsävähennyskö tuloutuu, vaikka en ole siitä yksikköäkään hyötynyt? Hmmm.

    jpjulku jpjulku

    Ei onnistu pystykaupat tällä kohteella. Sitä tietenkin ekana selvittelin. Saaren ympärillä joka suunnassa erittäin kivistä. Ei pääse mitenkään isolla kalustolla lähellekään rantaa kesällä. Tarkoitus pienimmällä mahdollisella kalustolla hoitaa jäätä pitkin. Vähän oheisen linkin tyyliin, mutta vielä kevyemmällä kalustolla.

    jpjulku jpjulku

    Vielä jatkokysymystä. Millainen ostajilla on yleensä tukin minimipituus? Onko eroa pystykauppaan?

    jpjulku jpjulku

    Boorinpuute ja varmaan muutkin ravinnehäiriöt ovat ehkäpä oma tilanteensa. Ravinnehäiriöt on syytä laittaa kuntoon heti kun mahdollista. Jos vaan tietäisi, niin jo ennen istutusta.

    jpjulku jpjulku

    Käteispuukauppa…siis että puut ensin pinoon ja sitten kauppaa tekemään? Joo en minäkään hankintana tekisi, mutta pystykauppa saaressa vaatisi 30 metriä leveän jäätien, jossa jään paksuus min 105 cm.
    Tuntuisi kummalta, jos isot firmat haluaisivat sanktioida toimittamatta jääneestä puusta, jos kyse vaikka 100-200 kuutiosta. Ei hetkauta kuitenkaan heidän puunhankintaa suuntaan tai toiseen.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 272)