Käyttäjän jpjulku kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 272)
  • jpjulku jpjulku

    Olisiko tilaa saarikohteilla?

    jpjulku jpjulku

    Työ on tehty osalla kuvioista, osalla ei aloitettukaan.

    jpjulku jpjulku

    Millähän tavalla esittämääni kysymykseen liittyy se, miten tuo leimikko on sellainen kuin on, tai miten tilanteeseen on tultu? Nyt on kyse siitä, miten tuosta mitä on, otetaan ns. kaikki irti taloudellisessa mielessä?

    Vierastan harvennuksen tekemistä tuon ikäiseen puustoon. Yksi kunnon Maija-myrsky, niin ne laatupuut ovat nutullaan.

    jpjulku jpjulku

    Metsäarvio on ihan tuore ja sen on tehnyt MHY.

    Metsuri-motokuski, minulla on sama fiilis!

    jpjulku jpjulku

    En tekisi kuusikon ensiharvennuksia moottorisahalla. Karsinta liian työlästä. Koivikko hyvä kun voi tehdä kesälläkin. Muutenkin paljon vähemmän karsittavaa. Koivikko ja männikkö myös tarkempia leimata kuin kuusikko. Rungoissa enemmän virheitä.

    Kakkosharvennus paras hakkuu hankintahakkaajalle. Voi rauhassa leimailla poistettavat puut. Puut jo hyvin luontaisesti karsiutuneita. Tulee jo vähän rahaakin kun puut isompia ja tukkiakin joukossa. Ajouratkin löytyvät jo valmiina ensiharvennuksen jälkeen.

    Tämä pelkkää spekulaatiota.:)

    jpjulku jpjulku

    Itse en raivaa havupuita siihen aikaan kun kantokäsittely pakollinen. Kysymys on siitä todennäköisyydestä, että pienellä kannolle laskeutuisi riittävän nopeasti pinnan paljastamisen jälkeen oikeanlaisia itiöitä. Jos itiöitä on paljon ilmassa, todennäköisyys on suurempi. Sinänsä ei kai ole mitään tekijää, minkä vuoksi puun pieni koko estäisi lahoa.

    Ja noita lahotilastoja kun ajatellaan, on muistettava, että juurikääpä on vai yksi lahonaiheuttaja.

    jpjulku jpjulku

    Ei taida palstalla olla väkeä, jolla mökki turvesuon alapuoleisella vesistöllä.?

    jpjulku jpjulku

    Yritin kaivella tietoa ja löysin maininnan, että kesällä kaikilla tukeilla ja kuusikuidulla aikaa kaadosta tehtaalle max 2 vkoa, koivu- ja mäntykuidulla 2 kk. Kenties tämä hyvä nyrkkisääntö (ei ollut minkään yksittäisen firman ohjeistus). Talvella sitten eri juttu.
    1.5-30.11 tietty havupuun kaataminen hankalampaa kantokäsittelyn takia, mikä pitää huomioida suunnitelmissa.

    jpjulku jpjulku

    Saarihakkuu jäi ensi talveksi, useammastakin syystä. Kalusto (kärri) ei ehtinyt valmistua ajoissa, eikä jäätalvikaan lopulta ollut ihan paras. Jäätä oli senteissä paljon, mutta laatu oli heikko. Vettä oli lisäksi jäällä lähes jatkuvasti.

    Nyt on aikaa vielä viritellä kalustoa. Samoin on tarkoitus tehdä remonttia saaren mökillä, jotta se soveltuisi paremmin tilapäismajoitukseen jäätien teon ja hakkuun yhteydessä. Ennen muuta remontti palvelee kuitenkin mökin myyntitarkoitusta.

    Olisi kuitenkin tarkoitus kokeilla hankintaa kesällä parilla koivikkopalstalla. Samalla harjoitella puunajoa ja jatkaa kaluston testailua ja parantelua. Mietin vaan tuota puun pilaantumista kesäaikana. No, ostajilta kysymälläkin toki selviää…

    jpjulku jpjulku

    Saarihakkuu jäi ensi talveksi.

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 272)