Käyttäjän jpjulku kirjoittamat vastaukset
-
Pystykarsinta on varmaan puuhastelua, mutta tässähän tarkoitus on täysin toinen kuin normaalissa pystykarsinnassa. Ehkäpä tuo tutkijaElmerin mainitsema oksien typistäminen mäntyjä ympäröivien koivujen osalta voisi olla hyvä keino.
En usko lannoituksella saavutettavan tätä tarkoitusta. Kun koivu kerran pääsee etukasvuiseksi, tilanne vain pahenee aikaa myöten. Pakkohan tuoreiden oksien karsimisen on kasvua heikentää, mutta kohdistuuko se se sitten enemmän paksuus- kuin pituuskasvuun. Karsiminenhan palvelee tarkoitusta kahta kautta, pienentää koivun ja parantaa havupuiden kasvuvoimaa.
Täytynee tehdä pieni experimentti. En aio katkoa oksia aivan oksan ja kyljen yhtymäkohdasta, niin lahoriski lienee pienempi? Todennäköisesti koivut myös poistetaan suurelta osin harvennuksissa, niin mahdolliset laatuvirheet eivät siksikään ole niin merkittäviä.
Koko alueen ruiskutus glyfolla loppukeväästä. Kunnon ruiskukalustolla glyfon menekki on vähäinen. Heti perään taimet. Ei tarvetta heinäämiselle kahteen vuoteen. Sitten koivu onkin jo mennyt menojaan.
On täällä vaan kivenkovia raivaajia!
Se on tämäkin sit eläkeukkojen palsta. jos on varaa tähän aikaan päivänvalolla raivata.
Mehtäukko: Sitä, ettei vesilaki rajoita metsänkäsittelyä.
Tällä palstalla aktiivisesti kirjoittelevat lienevät valtakunnan metsänhoidollista eliittiä. Aika pienistä nyansseista täällä kuitenkin ”väännetään”, kuten että raivaako Stihlillä vai Hussella 🙂
Kun maaseudulla ajelee, niin kyllä siellä liian usein näkee huonoja taimikoita tai peräti uudistamatta jääneitä aloja. Niiden tilusten omistajat tuskin ovat aktiiveja tällä keskustelupalstalla. Palstalainen pääsee miettimään korjauskeinoja tilanteeseen, kun menee ostamaan tällaisen tilan. Eikä sen nyt täydy täysin resutilakaan olla. Harvemmin esim Metsätiloilla on kohdetta, joka olisi joka kuvion osalta aivan priima metsänhoidollisessa tilassa.
Tämä vaan huomiona kommentteihin, joissa ihmetellään huonojen taimikoiden alkuperää.
Tarkoitin metsänkäsittelyssä.
Vesilaki ei tule metsähommissa vastaan.
Näyttäisi, että ainoastaan metsälain 10 § asettaa pakottavia rajoitteita metsänkäsittelyyn.
Ensin hakataan ison firman kanssa pystykaupalla. Säästöpuut ja suojavyöhykkeet sitten hankintana! Hups…