Käyttäjän Jovain kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 4,554)
  • Jovain Jovain

    Käsiteltävä aihe on tärkein ja tila on se mitä annetaan. Kieltämättä kielteistä on ollut, niin ovat aiheetkin ja paljon toisarvoista kirjoittelua, mutta tuskin mitään lopullista on kerrottu. Eiköhän metsänhoito ole kestoaihe ja siitä keskustelu muodossa tai toisessa tule jatkumaan.  Hyvää itsenäisyyspäivää!

    Jovain Jovain

    Berzan aloitus jatkuvasta kasvatuksesta oli hyvä ja ajankohtainen. Vapaassa maassa maan tavalla, missä sitä keskustelua käydään, jos ei täällä?  Metsän pilaaminen sopii hyvin jaksottaisen vasta-argumentiksi!

    Hyvää itsenäisyyspäivää!

    Jovain Jovain

    Raivaukset ovat olennainen osa myös peitteistä metsänhoitoa. Ajankohta on korjuun jälkeen ja poikkeaa jaksottaisen ennakkoraivauksesta. Poikkeaa myös hoitomuotojen puuston välisestä erilaisesta tilajärjestyksestä. Peitteisessä metsänhoidossa ennakkoraivaus ei yleensä ole tarpeellinen.

    Jovain Jovain

    Voisiko tuloeroa verrata ensiharvennukseen tai harvennuksiin ennen päätehakkuuta. (Kokonaishinta on näilläkin ja se on merkittävästi alempi kuin päätehakkuulla.)

    Jovain Jovain

    Tuskin on tarpeen kehuskella jaksottaisen parhailla tuloksilla. Se paremmin kuin peitteisen vastaavilla tuloksilla. Valtakunnan tasolla mennään jo tuplaten alemmalla tasolla ja peitteisessä senkin alle. Tilanne on sekava ja ehkä päivittämiseen on tarvetta. Voi olla , että peitteisen metsänhoidon osalta on tehty vääränlaista tilannearviota. Veikkaisin, että lisää vertailevaa tutkimusta tarvitaan, jos entiset eivät riitä. Ja nimen omaan luontaisen kiertoon soveltuvista metsistä. Eli peitteiseen metsänhoitoon soveltuvista metsistä.

    Jovain Jovain

    Turhaa aikaa ja vaivaa maan-nouseman saastuttamalla tilalla. Keskisessä Suomessa vastaavia ongelmia ei enää ole.

    Jovain Jovain

    Sopimusurakoitsijat ja kumppanit asettavat sulkua keskusteluun, se on poikkeuksellista ja aiheet vastenmielisiä heille. Ennakkoraivaukset sopisivat paljon paremmin ja isännyys korjuun ja hoidon markkinoilla   meittin metsässä.

    Jovain Jovain

    Seuraavaa aivopierua odotellessa.  Parhaat tuotot ovat tulleet harsintametsistä. Ei määrämittaan harsituista, mutta julkilausuman jälkeen hoidetuista jk metsistä. Viranomaisen rauhoittamista metsistä ja metsänomistajan edunvalvonnan suosituksilta säästyneistä metsistä. Vaihtoehto olisi ollut avohakkuu, katkos puuntuotossa ja vuosikymmeniä kestävät hoitotyöt. Työn määrän näkee siinäkin, kun vanhat kuusikot uudistaa avovaiheen kautta.

    Jovain Jovain

    Eihän keskenkasvuista puuta lasketa kassaan, mutta vaihtoehtoisen jk lasketaan. Joskus 70 luvulla rauhoitetut metsät tuottavat vielä tänäkin päivänä, ovat uusiutuneet ja tuotto jatkuu edelleen. Jotain on tehty oikein ja oliko kysymys suuremmasta riskistä, kun väitetään, ”että uudistaminen on epävarmempaa luontaisessa uudistamisessa ja jk:ssa”. Tuskin näin voidaan määritellä, ollaan kuitenkin aika paljon äärellä, sillä luontainen vaihtoehto katsotaan onnistuvan ja on suhteellisen riskitöntä, siellä missä edellytykset ovat olemassa. Mutta jos jk:ta käytetään yleismenetelmänä ja tavoitellaan suunnilleen kaikkialle, ilman tarkempaa määrittelyä, epäonnistumisen riskit ovat olemassa.

    Jovain Jovain

    Alkaa vauhti olla sitä luokkaa, ettei tunnista enää omia kirjoituksiaan. Hyvä suositus jk metsiksi voisi olla esim. 1/3 osaa. Täällä ei ole kukaan vaatinut metsänhoitoa muutettavaksi jk metsiksi. Tai, että jatkettaisiin 50-60 luvun harsintametsinä. Hoidetut jk metsät eivät vähennä metsien tuottoa ja tuo julkilausumaan johtanut harsinta ei vastaa sitä jk:ta, jota tällä hetkellä tavoitellaan. Hoidetuissa jk metsissä puustopääomat ovat huomattavasti korkeammat, kuten Arvometsä/tutkimus osoittaa ja kertoihan Erkki Lähde kesällä omia tuloksiaan. Toki puuta voidaan tuottaa myös ohjatusti, siitä Perko on kertonut.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 4,554)